15.3.10

Ούτε μια τσόντα της προκοπής...

Συγνώμη δηλαδή, αλλά μια και πιάσαμε τη κουβέντα για τις γυναικείες καμπύλες και πώς επιδρούν στον ανδρικό εγκέφαλο...


Είδα κι εγώ ελάχιστα λεπτά του περίφημου dvd στο internet - και δεν έχω δει πιο άχαρη και αμήχανη performance. Ούτε ξέρω αν ήθελε, ούτε τι και πόσα λεφτά πήρε - ούτε με νοιάζει. Αλλά (αν ισχύουν αυτά που διαβάζω για 200 χιλιάδες αντίτυπα - χώρια τα πειρατικά) ένας “ολόκληρος λαός” έσπευσε να αγοράσει μια “κουτσομπολίστικη” άτεχνη τσόντα (αντί να πάει να πάρει μια κανονική σε τελευταία ανάλυση), δίνοντας 20 ευρώ σε περιόδους κρίσης και περικοπής μισθών;
Θα μου πεις ποιοί συντηρούν τόσες κίτρινες εκπομπές και κίτρινα έντυπα; Οι γείτονες;

Όπως υποστήριζα και παλιότερα εδώ, αν έχει κάποια αξία το πορνό, αυτή δεν έγκειται ούτε στις σιλικονούχες καμπύλες, ούτε στην αμφιλεγόμενη (ευγενικά το λέω) αισθητική των περισσότερων παραγωγών. Συνοδεύοντας τη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του ’60, στην ουσία έπαιξε τεράστιο ρόλο στην αποενοχοποίηση του σεξ στο δυτικό κόσμο, επιχειρώντας - ανεπιτυχώς σε πολλές κοινωνίες - να το αποσυνδέσει και από άλλα “αιτήματα” (με φαλλοκρατική βέβαια αισθητική και αντίληψη συνήθως), να του αφαιρέσει το ρόλο του “εργαλείου” προς επίτευξη διάφορων στόχων, (και πρώτα από όλα της “αποκατάστασης” της γυναίκας”). Στην ουσία, αυτό που προσφέρει η ερωτική βιομηχανία (εκτός από τεράστια κέρδη στους συμμετέχοντες) είναι η διάδοση της αντίληψης οτι το καλό σεξ είναι αυτό που υποκρίνονται (ή "ζουν" αν έχουν πράγματι πέσει στη μαρμίτα μικρές/οί) οι πρωταγωνιστές: Το να κάνεις ότι μπορείς για να ευχαριστήσεις τον παρτενέρ σου.

Προφανώς, για να πετύχεις το στόχο, πρέπει “να τόχεις”. Και να μπορείς απρόσκοπτα να το “παίξεις” μπροστά στην κάμερα και σ’ ένα συνεργείο. Δεν ισχυρίζομαι οτι είναι εύκολο. Αλλά ας μείνει “προνόμιο” αυτών που μπορούν...

"Επί του πιεστηρίου": Διαβάστε τα εξαιρετικά
"(you pay my) rent" του Κ.Κ. Μοίρη και
"Your Own Personal Julia" του old boy.


H φωτό της πορνοστάρ Rachel Starr είναι από το www.brazzers.com και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το "Prince Charles' Latest Affair" από το ανεπανάληπτο πρώτο άλμπουμ των Γερμανών Mo' Horizons.

buzz it!

19 σχόλια:

Γεράσιμος είπε...

Αγαπητέ Προκόπη, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω με το ποστ σου. Όχι με αυτά που λες στο ποστ, αλλά με την ίδια την ανάρτηση ως ανάρτηση. Διότι το να αναπαράγουμε την άνοδο της ασημαντότητας μέσα από τα blogs μας αποτελεί νομίζω μεγάλο σφάλμα. Ας αφήσουμε τους 'προβληματισμούς' γύρω από τις τζούλιες στους πανελίστες του Σταρ...

navarino-s είπε...

Kαι πολύ καλή η ανάλυση και ωραία η φωτογραφία για το ξεκίνημα μιας νέας δύσκολης εβδομάδας!

yb είπε...

Κι εκεί που ήθελα να γράψω κάτι για τις τσόντες τελείωσε η σημερινή μουσική επιλογή και άρχισε η Sade...όπως καταλαβαίνεις έχασα το νήμα, ξέχασα τι είχα κατά νου. Κι ίσως αυτή η άμεση "επαναφορά" μέσω της μουσικής να είναι ενδεικτική της χαώδους απόστασης μεταξύ πραγματικού σεξ και τσόντας :-)

Sue είπε...

Θα συμφωνήσω με τον Γεράσιμο ως προς την αναπαραγωγή της ασημαντότητας. Ωστόσο, διαβάζοντας την σημερινή ανάρτησή σου προέκυψαν δύο σκέψεις: πρώτον, ότι όλοι αυτοί που αγόρασαν το CD έχουν πολύ άδεια ζωή για να πληρώσουν και να αγοράσουν κάτι τόσο ευτελές για να την γεμίσουν. Και δεύτερον, ως λαός φαίνεται ότι μας αρέσει να ασχολούμαστε με τους άλλους - ιδίως το σεξ των άλλων είναι ιδιαιτέρως προσφιλές θέμα για "σχολιασμό". Εκτός αυτού όμως, είναι και εντελώς ανώδυνο - ας σκεφτούμε μόνο τι θα συνέβαινε αν όλοι αυτοί, εκεί που κάθονταν, στον καναπέ τους άνοιγαν και κάποιο βιβλίο. Ή, αν σηκώνονταν και κατέβαιναν σε δημόσια διαμαρτυρία για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.... Δύσκολα πράγματα.

Prokopis Doukas είπε...

@Γεράσιμος: Αγαπητέ, δεκτή η κριτική - κι εγώ είχα δεύτερες σκέψεις. Ωστόσο, δεν σας κάνει αλγεινή εντύπωση οτι ένας ολόκληρος κόσμος έσπευσε να πάρει ένα εντελώς κουτσομπολίστικο προϊόν; Και σε αυτό προτίμησαν την εγχώρια μετριότητα; Γιατί, τους διευκόλυνε η ελληνική γλώσσα; :-))
Τι να μου πουν λοιπόν οι πανελίστες - που ούτε καν τους ακούω ποτέ;

@navarino-s: Αγαπητέ, χαίρομαι που σας έφτιαξε τη διάθεση... ;-)

@yb: Υπάρχει και το replay... :-)

Prokopis Doukas είπε...

@ Sue: Νομίζω οτι πολλών ειδών προβληματισμοί μπορούν να προκύψουν από το τελευταίο αυτό "κατόρθωμα"...

Ευάγγελος είπε...

Χαίρομαι που το γράψατε όπως το νιώσατε. Επιτρέψτε μου να είμαι από εκείνους που, όπως σε μια φιλική συντροφιά, έτσι και στη διαδικτυακή τους επικοινωνία, δεν θεωρούν κάποια θέματα ως ταμπού και απαγορευμένα (εξυπακούεται, ότι δεν θα προσβάλουν βεβαίως και δεν θα προκαλούν τους συνομιλητές). 'Ισως η υποδεικνυόμενη σιωπή, να είναι κι αυτό μια απόδειξη όλων αυτών των "πρέπει" (πολλοί τα ονομάζουν και "δήθεν"), λες κι η ζωή δεν έχει άλλες όψεις και δεν μπορείς (ή δεν επιτρέπεται) να τη βλέπεις με μια πιο ανεπιτήδευτη και χαλαρή ματιά, λες και θα σου χαλάσει το image. 'Ολα γύρω, αγαπητέ, είναι κατά τη γνώμη μου η ζωή και χαίρομαι -το επαναλαμβάνω- που δεν διστάσατε -ως επώνυμος- να κρυφτείτε πίσω από έναν υποκριτικό καθωπρεπισμό, αλλά το εκφράσατε όπως το αισθανθήκατε. 'Ισως αυτή η έλλειψη ειλικρινούς κι ανυπόκριτης επικοινωνίας να έχει φέρει εκεί που έχει φέρει τις διαπροσωπικές και τις κοινωνικές ή άλλες μας σχέσεις. Κατά τα λοιπά, η κάθε Τζούλια (όπως σε κάθε εποχή άλλωστε) τη δουλειά της κι ο καθένας από όλους εμάς τη δική του. Επιλογές είναι αυτές... Σωστά;

Prokopis Doukas είπε...

@ Ευάγγελος: Και γω χαίρομαι που εκφράσατε πολύ ωραία και τις δικές μου απόψεις για τον καθωσπρεπισμό - και σας ευχαριστώ... :-)

Ανώνυμος είπε...

είστε-λοιπόν-ο ηθικός αυτουργός του επομένου ποστ
(για την φυσική αυτουργό ούτε λόγος)

Κ.Κ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο του Ευάγγελου,με καλύπτει πλήρως. :-)

Prokopis Doukas είπε...

@Κ.Κ.Μ.: Του δικού σας επομένου, απ' ότι αντιλαμβάνομαι... :-)

@BlondeElena: :-)

Sue είπε...

Ελπίζω η αίσθηση μιας "καθωσπρέπει" κριτικής που αναφέρει ο Ευάγγελος να μην απορρέει από το δικό μου σχόλιο - δεν είχα καμμία τέτοια πρόθεση παρά μόνο να "πω" την άποψή μου για όλη αυτή την μονοδιάστατη ηθικολογία των ημερών χωρίς, βεβαίως, καμμία δηκτικότητα.

Prokopis Doukas είπε...

@ Sue: Όχι καθόλου από το δικό σας σχόλιο. Εδώ νομίζω οτι πολλοί ομονοούμε οτι η τσόντα είναι ένα "έντιμο" πράγμα, ενώ η "κιτρινιά, όχι...

Athena είπε...

Ωραίο το σχόλιο κύριε Δούκα! Η τελευταία παράγραφος "έγραψε"! :-)

Prokopis Doukas είπε...

@ Athena: Μα οι καμπύλες δεν αρκούν, άμα είσαι "ξυλάγκουρο"... :-)

Athena είπε...

LOL! Νομίζω βρήκατε την κατάλληλη λέξη κι ελπίζω αν μας διαβάσει η Τζούλια να μην πέσουν εξώδικα!

Prokopis Doukas είπε...

@Athena: Τζούλια; Ποιά Τζούλια; :-)

neTpen είπε...

Η τουαλέτα σε ένα θέατρο είναι απαραίτητη, έχει τον ρόλο της. Όταν, όμως, κάνουμε την τουαλέτα σκηνή υπάρχει πρόβλημα.

Τι εννοώ: το πορνό είναι κομμάτι της ζωής - για άλλους λιγότερο, για άλλους περισσότερο. Είναι, πάντως, παντού και έχει τον ρόλο του. Ωστόσο, μην του δίνουμε διαστάσεις που δεν έχει, μην το αναγορεύουμε σε εθνικό ζήτημα, μην νομιμοποιούμε το να γίνεται το παρασκήνιο προσκήνιο, μην απευαισθητοποιούμε τις αισθητικές μας αντιστάσεις.

Μια ανάρτηση πάνω στο πορνό γενικώς δε θα με χαλούσε, θα την έβλεπα ακομπλεξάριστη και ανυπόκριτη. Η συγκεκριμένη, όμως, με απογοήτευσε. Τσίμπησε λίγο λαϊκίστικα από την "πιπεράτη επικαιρότητα" τύπου Star, συνέβαλε στο τρέχον θλιβερό γαϊτανάκι της μακιγιαρισμένης φτήνιας, του trash που πάει να το παίξει lifestyle.

Prokopis Doukas είπε...

@neTpen: Αγαπητέ είστε αυστηρός, αλλά καλοπροαίρετος κριτής - και δε μπορώ παρά να δεχθώ την κριτική σας.

Ωστόσο, σας διαβεβαιώ οτι δεν ήταν πρόθεση μου να σχολιάσω το συγκεκριμένο - ακριβώς γιατί είναι το αντικείμενο όλης της "κιτρινιάς" στην Ελλάδα. Όταν είδα λίγο όμως, η απορία μου ήταν γνήσια. Και αν προσέξατε, δεν ανέφερα πουθενά όνομα και τη λέξη dvd - ακριβώς για να μην εντοπίζεται το post από αυτούς που γκουγκλίζουν, ψάχνοντας να βρουν το επίμαχο βίντεο... :-)

ShareThis