27.1.09

Take My Breath Away

Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε street jazz band, από αυτές που βλέπεις κατά δεκάδες στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Δεν είναι όμως.
Οι Burger Project έχουν βαλθεί να ανακατεύουν συνέχεια το “πατάρι” των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς. Με αχαλίνωτο ρυθμό, ανασύρουν συνέχεια διαμάντια – από το κλασσικό rock ως το punk και από τη disco ως την country- και τα διασκευάζουν: Led Zeppelin, Doors, Iggy Pop, Queen, Clash, Thin Lizzy, Alice Cooper, Godfathers, White Stripes, Ramones, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones και πάει λέγοντας..



Προβλέψιμο, θα πείτε, ε; Με “στρατηγό” όμως έναν jazz κοντραμπασίστα που μεταμφίεζεται (ενίοτε) σε Αλέκο Αλαβάνο, κιθαρίστα και βασικό performer έναν τύπο που, όσο η φλέβα στο λαιμό του φουσκώνει, τόσο πιο ωραίες βγαίνουν οι “ψεύτικες” νότες, κιμπορντίστα έναν επίσης “τρελλό” performer που κινείται με άνεση από το hammond ως την Εγγύς Ανατολή και drummer έναν χαρούμενο “βράχο” της απλότητας, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου αυτό που θα περιμένατε.


“Να σου παίξω φίνο μπαγλαμά...”

To πιο ευρηματικό σχήμα της φετινής σεζόν είναι απλούστατα οι “master της έκπληξης”: Εκεί που περιμένεις να ακούσεις ένα ριφ από Guns 'n Roses, ακούς ένα jazz solo στο όρθιο μπάσο. Εκεί που θα σου ταίριαζε swing του '30, ακούς ska ή calypso. Εκεί που αναζητάς καθαρόαιμο ροκ ή disco, εισπράτεις country ή βαλκανικό “βούπα-βούπα”. Εκεί που πας να μην τους πάρεις στα σοβαρά, ακούς μια εκπληκτική διασκευή του “Breakfast in America” των Supertramp! Ή – έτσι ακομπλεξάριστα - του “Born to Be Alive” του Patrick Ηernandez και πάνω απ' όλα το τρομερό hit τους “Take My Breath Away” (των Berlin από το γλυκερό “Top Gun”). Και σα να μη σου έφταναν όλα αυτά, ακούς καπάκι κι ένα εκπληκτικό “Μπαξέ Τσιφλίκι” του Τσιτσάνη, σε swing ή ένα “White Horse” των Laid Back που θυμίζει το “Αν σ' Αρνηθώ Αγάπη μου” του Πλέσσα.

Κάθε Δευτέρα βράδυ, στο BarGuruBar της Πλατείας Θεάτρου 10, γίνεται το αδιαχώρητο. Διότι οι Burger Project έχουν χιούμορ και μια απίστευτη ενέργεια, που είναι εθιστική. Τόσο εθιστική, που θα θέλετε ξανά και ξανά...


Οι Burger Project ετοιμάζουν cd που θα κυκλοφορήσει σύντομα - με αυτό το εξώφυλλο

Διάλεξα το original "Take My Breath Away" για αυτό το post - η διασκευή το ανταγωνίζεται με επιτυχία!

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ShareThis