24.8.09

Μαύρο...

Αν κάτι με τρελλαίνει με την αβάσταχτη επιπολαιότητα, στην οποία έχουμε περιέλθει ως οργανωμένη κοινωνία, είναι οτι οι χειρότερες καταστροφές (αυτές που θα μας κάνουν να ζούμε σε +6 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, γιατί χάνεται πια ολοκληρωτικά η ικανότητα να δροσίζεται φυσικά το Λεκανοπέδιο) συμβαίνουν κι εμείς είμαστε απολύτως “χοντρόπετσοι”.


Καίγεται η Πάρνηθα και η Ηλεία και δεν βελτιώνουμε ουσιαστικά τίποτα - δεν κάνουμε τίποτα για να μην υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Αντί να μάθουμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους και να ξανακάνουμε την Πυροσβεστική σούπερ-αποτελεσματική, επιμένουμε βαλκάνια. Αντί να καταψηφίσουμε (αυτομάτως) την κυβέρνηση που έριξε το φταίξιμο (της δικής της ολιγωρίας) σε ασύμμετρη απειλή από “Σκοπιανούς” και “Πασόκους” (ευτυχώς δεν τόλμησαν να επαναλάβουν την “ύβρι” αυτή τη φορά), της ξαναδίνουμε την ευκαιρία, γιατί δεν έχουμε πειστεί από τους “άλλους”. Αντί να ουρλιάξουμε όλοι μαζί που στα περισσότερα πόστα του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν τοποθετηθεί Απαράδεκτοι και Ανίκανοι (όποιος έχει προσωπική επαφή με το χώρο το έχουν διαπιστώσει εδώ και χρόνια), τους ανεχόμαστε - με τη νεοελληνική λογική “έλα μωρέ, καλό παιδί είναι”...

Αντί να αντιληφθούμε εγκαίρως τη σημασία μιας ύποπτης πυρκαγιάς κοντά στη χωματερή του Γραμματικού, κοιμώμαστε τον ύπνο του δικαίου και μετά φυλάμε τα μηχανήματα του εργολάβου, σύμφωνα με τις καταγγελίες. Όταν μας ξεφεύγει η υπόθεση το Σάββατο το πρωί, αντί να σηκώσουμε από τα χαράματα τα αεροσκάφη και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις, “συντονίζουμε” το χάος. Αντί να το “βουλώσουμε” και να πράξουμε, “ενημερώνουμε” με μεγαλοστομίες και ζητάμε ενίσχυση από τα τα κράτη της Ε.Ε. (ακόμα κι όταν πρεσβεύουμε την “ανυπακοή” και τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης!). Ανερυθρίαστα.

“Έχουμε φρικάρει” λένε όσοι φίλοι αναπνέουν τον γεμάτο καπνό αέρα της Αθήνας. (Ελπίζω να το θυμηθούν όσοι προπαγάνδιζαν την αποχή, που ευνοεί ως γνωστόν αυτόν που προηγείται στην αναμέτρηση - μόνο η θετική ψήφος μπορεί να ανατρέψει κάτι). Οι πολιτικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα είναι ραγδαίες - μπορεί να φέρουν πιο κοντά ή να απομακρύνουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Αυτών των εκλογών που συζητιούνται από την επομένη των προηγούμενων, λόγω προφανούς “αστάθειας” του αποτελέσματος τους...

Ένα είναι σίγουρο: Οτι αυτή η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, θα είναι εξίσου δύσκολη - αν όχι πιο δύσκολη - από την περσινή, που σήμανε την έναρξη της δημοσκοπικής κατρακύλας. Όχι γιατί “αυτή είναι η φύση της πολιτικής” - αλλά γιατί ακριβώς “αυτή ΔΕΝ είναι η πραγματική φύση της πολιτικής”: Να δικαιολογείς μονίμως, με επικοινωνιακές μεθόδους, το πλήρως απαράσκευο, το συστηματικά αναποτελεσματικό, το απόλυτο τίποτα.

Μαύρο. Είναι το μόνο που ταιριάζει αυτή την ώρα που καταστρέφεται κάτι πολύ πιο σημαντικό από τις περιουσίες και τα σπίτια, πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο - αν σκεφτεί κανείς την υποβάθμιση της ζωής εκατομμυρίων ψυχών τα επόμενα χρόνια στην Αθήνα. Είναι το μόνο που ταιριάζει στη διάθεση μας. Είναι το μόνο που τους ταιριάζει.




"Επί του πιεστηρίου": Διαβάζω οτι οργανώνεται από τους bloggers και νέα "συγκέντρωση με τα μαύρα", όπως αυτή του 2007. Δυστυχώς, θα είμαι εκτός Αθηνών και δεν θα μπορέσω να είμαι όπως πρόπερσι - θα είμαι νοερά όμως μαζί σας...

¨Επί του πιεστηρίου 2": Διαβάστε για την πανευρωπαϊκή "Μαύρη πρωτιά της Αττικής" και "Γιατί η Αττική δεν θα είναι πια ίδια"...

Το "μαύρο" είναι δανεικό από το http://monaxikoasteri.files.wordpress.com

Το post συνοδεύεται από το Requiem του Γάλλου συνθέτη Gabriel Fauré, από την βρετανική Oxford Camerata.

buzz it!

34 σχόλια:

Roadartist είπε...

Θλίβομαι. Δεν έχω πλέον λόγια. Το χειρότερο είναι αυτό που έγραψες, ότι δεν έχουνε καν οι περισσότεροι συνειδητοποιήσει τι έγινε.
Αυτό με τρελαίνει, δεν καταλαβαίνουν καν που φτάσαμε.
ΚΑΙ θύματα θα υπάρξουν, όταν σβήσουν οι φωτιές.. Αφού η Αθήνα θα έχει τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης, με αλυσιδωτές επιπτώσεις..

αθεόφοβος είπε...

Απλά στην έκθεση θα εξηγήσει ότι για να πετύχει την επανίδρυση του κράτους,όπως μας υποσχέθηκε, πρέπει πρώτα να το διαλύσει.
Και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης του!

Prokopis Doukas είπε...

@Roadartist: Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι πιο σημαντική από οποιαδήποτε άλλη απώλεια - γιατί επηρεάζει εκατομύρια πιο πολλές ζωές..

@αθεόφοβος: Είμαι από αυτούς που το πίστευαν αυτό από την αρχή, γιατί είχα απτά δείγματα. Τότε ήμουν από τους λίγους - και απορώ που υπάρχουν ακόμη πολίτες αυτής της χώρας που επιμένουν για το αντίθετο...

Κωνσταντίνος Μπούγας είπε...

Έρχεται και το φθινόπωρο με τις βροχές και τότε μέσω ΤV θα αναρωτιούνται όλοι πού είναι τα αντιπλημμυρικά έργα..
Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι πως πλέον όταν ακούω πως υπάρχει πυρκαγιά κάπου στην Ελλάδα το καλοκαίρι μου φαίνεται τόσο συνηθισμένο όσο μου φαίνεται η είδηση για επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν.. Καμια από τις δύο ειδήσεις δεν είναι συνηθισμένη.. Καμιά από τις δύο δεν θα'πρεπε να είναι συνηθισμένη.. Να που έγιναν. Τουλάχιστον στα μάτια μου..

ολα θα πανε καλα... είπε...

καλημέρα Προκόπη.

Περίμενα με πολύ ενδιαφέρον μια δική σου ανάρτηση-σχόλιο πάνω στα γεγονότα των τελευταίων ημερών.Μου άρεσε ιδιαίτερα η τελευταία παράγραφος με το μαύρο στην κυριολεξία αλλά και μεταφορικά.

Κάτι μου λέει πως δεν είναι μόνο θέμα κυβέρνησης - αυτή έτσι κι αλλιώς έχει αποτύχει παταγωδώς.Δε με ενδιαφέρει κανένα κόμμα,το τονίζω,αν δε δω κάποια σοβαρή δουλειά να γίνεται.Μάλλον είναι αποτέλεσμα συλλογικής ευθύνης όλο αυτό και αν δεν αλλάξουμε μυαλά,για να το πω απλά,πάλι θα δούμε τα γεγονότα να επαναλαμβάνονται και θα λέμε για ολιγωρίες και παραλείψεις - εκ των υστέρων όμως.
Κάτι πρέπει να αλλάξει,είναι σαφές,δεν ξέρω όμως πώς αποτελεσματικά θα το κάνουμε αυτό ως πολίτες,πέρα από τις μεμονωμένες προσπάθειες.
Το ρίξιμο των ευθυνών τώρα δεν χρησιμεύει σε τίποτα - είναι ανυπολόγιστη η φυσική καταστροφή αλλά και η επίπτωσή της μετά,στον ανθρώπινο οργανισμό(μόλυνση,ζέστη,λιγότερο οξυγόνο,περισσότεροι άνθρωποι με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα,κλπ).
Πέρασα χθες βράδυ από κάποιες από τις πληγείσες περιοχές,ζω κοντά...Μια φρικτή ησυχία "ακουγόταν" στο τοπίο,πραγματικά τόπους-τόπους ήταν εικόνα Αποκάλυψης.Σκέπτομαι τα καημένα τα ζώα που είχαν εκεί το "σπίτι" τους,πόσα άφησαν την τελευταία τους πνοή.
Κρίμα,κρίμα,κρίμα...

Σε χαιρετώ,να σαι καλά.

yb είπε...

αγαπητέ Προκόπη, αυτά, όπως ακριβώς τα περιγράφεις, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν όσο η πλειοψηφία είμαστε αποκοιμισμένοι, απαίδευτοι, φυγόμυαλοι, βολεψάκηδες και εαυτούληδες με όνειρο ει δυνατόν τον άκοπο πλουτισμό, αλλά πάντως την αργομισθία, σε όλα τα επίπεδα....
και βέβαια κυριολεκτικά και μεταφορικά "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά"

Prokopis Doukas είπε...

@Κωνσταντίνος Μπούγας: Φωτιές στη Μεσόγειο πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αυξανόμενα - ίσως και λόγω κλιματικής αλλαγής. Το θέμα είναι πώς θα προασπίσουμε όλο και πιο αποτελεσματικά τη φυσική περιουσία μας - αντί να την αφήνουμε να καταστρέφεται με γεωμετρικούς ρυθμούς...

@ολα θα πανε καλα...: Φυσικά είναι ευρύτερο το θέμα - άλλωσε γι αυτό μιλάω για "οργανωμένη κοινωνία" και για την ευθύνη (της ψήφου) όλων μας. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνάνε κι έχουν την πρώτη ευθύνη. Δεν μπορεί η "συλλογική ευθύνη" να τις αθωώνει! Δεν μπορεί να μην έχει υπάρξει ούτε μια παραίτηση, μετά από τόση καταστροφή...

Prokopis Doukas είπε...

@ yb: Ας ξυπνήσουμε όμως λιγάκι - κι ας "σηκώσουμε τα μανίκια" να σοβαρευτούμε...

Παλαιός συμφοιτητής είπε...

Η φωτογραφία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σήμερα τα λέει όλα... Ενόψει εθνικού χωροταξικού, υπήρξε η ιστορική ευκαιρία για οριστική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης, αιτίας όλων των δεινών και εμπρηστικού δαυλού στο χέρι όλων των εγκληματιών.
Σιγά μην απαγορευτεί... Ενδεικτικά, ουδείς θέτει θέμα κατάργησης του νόμου "περί συστάσεως καθέτου ιδιοκτησίας", βάσει του οποίου κατατμούνται και τα "άρτια".
Απειλούμαστε δήθεν από τα "μεγάλα συμφέροντα"... ενώ μας τρώει το σαράκι των άνομων μικροσυμφερόντων, που όλοι σκοτώνονται ποιος θα τα πρωτοπροστατέψει... Βασιλεύει ο σκατόβλαχος που καίει την πλαγιά για να την κόψει σε οικόπεδα. Αυτός εκλέγει από κοινοτάρχες μέχρι κυβερνήσεις, αυτός αναδεικνύεται από την κοινωνία των παλιανθρώπων και εκλέγεται, αυτός τα κονομάει και σού κάθεται στο σβέρκο...
Είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε... Μόνη ελπίδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπας και σωθούμε...

Έρση είπε...

Το να υιοθετείτε ατεκμηρίωτες εικασίες και "σενάρια" (sic!), όπως ότι τάχα θα ανέβει 6 βαθμούς (!) η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο, δεν συμβάλλει στο να αξιολογηθούν με ψυχραιμία τα γεγονότα. Η άποψη αυτή ήδη δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά από έγκυρους περιβαλλοντολόγους (βλ. πρωινή ζώνη στον Ρ/Σ Σκάι).
Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Ξέρω πολύ καλά τις περιοχές που κάηκαν και με σπαραγμό ψυχής αντίκρυσα τις κάμένες εκτάσεις, όσες άντεξα να δω. Αλλά αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας το να δημιουργείται η εντύπωση στον κόσμο ότι δήθεν επρόκειτο περί μιας και μόνης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Γραμματικό και δήθεν εξαπλώθηκε μέχρι τη Σταμάτα. Εκδηλώθηκαν χωριστές εστίες πυρκαγιάς. Όταν οι δυνάμεις πυρόσβεσης πάλευαν στο Καλέντζι εκδηλώθηκε εμπρηστικά νέα εστία, άσχετη με την προηγούμενη στη Σταμάτα. Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς τα μέρη, ξέρουν πολύ καλά ότι το Καλέντζι από τη Σταμάτα απέχει τουλάχιστον 5 χλμ. Πόσο μακρυά να πέταξε αυτό το κουκουνάρι;... Παρακολουθούσα από ραδιοφώνου λεπτό προς λεπτό την κατάσταση και ήταν ξεκάθαρο ότι εκδηλώθηκαν περισσότερες εστίες σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Αγ.Πέτρο με προφανή σκοπό (;) οι πυρκαγιές να ενωθούν και να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο όπως και έγινε.
Στην Ισπανία, στην Αυστραλία, στην Πορτογαλία και την Καλιφόρνια είναι επίσης ανίκανοι που αφήνουν και καίγονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα; Αυτές οι πυρκαγιές δεν μας προβληματίζουν ως προς τα αίτια και την έκτασή τους;
Είναι πολύ εύκολο να ρίχνονται ευθύνες στον εκάστοτε κυβερνητικό μηχανισμό (αλήθεια, οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει το παραμικρό από όσα τώρα υποκριτικά ευαγγελίζονται;)
Το βασικό ερώτημα είναι ποιοι και γιατί βάζουν τις πυρκαγιές. Έστω ότι στο Γραμματικό είναι ο ΧΥΤΑ. Αλλά στη Σταμάτα, στη Ροδόπολη, στην Κάρυστο, στο Πόρτο Γερμενό;
Οι υπεραπλουστεύσεις και οι γενικεύσεις δεν οδηγούν παρά στη συσκότιση των γεγονότων.

maximus είπε...

"Όσο ωραία και αν είναι τα πεύκα, είναι ανασταλτατικός παράγοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης" ...και άλλα πολλά όπως γνωρίζετε από τον Εκπρόσωπο Τύπου

Η στάση μας τα εξηγεί όλα. Μας αξίζει τέτοιοι που είμαστε. Ντροπή! Τώρα βέβαια δεν πρόκειται να ηθικολογήσουμε για ένα ακόμα σκάνδαλο, τώρα θα κλαίμε (;), ή όχι ακόμα, που χάνουμε και την ποιότητα της ζωής πού έτσι κι αλλιώς έπασχε... τα λόγια είναι περιττά, αλλά πότε θα γίνουν πράξεις;;;

jojos είπε...

Έχουμε, όπως λέει και ένας φίλος μου, την κυβέρνηση που μας αξίζει. Καλύτερη από το πακιστάν (λέω τώρα) γιατί ίσως έχουμε καλύτερη κοινωνία και χειρότερη από την Νορβηγία - Σουηδία - Αγγλία - κ.λπ. για τον ίδιο λόγο. Όχι δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά πρώτα πρέπει να αλλάξουν οι έλληνες του προηγούμενου ποστ και μετά θα αλλάξουν και αυτοί που τους κυβερνούν. Κάηκαν 2,5 εκατ. στρέμματα και ξεχάστηκαν αμέσως με μερικά τριχίλιαρα. Δεν αρκεί δυστυχώς να φύγουν οι άχρηστοι (ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που θα μπρορούσα να δώσω) πρέπει αυτοί θα τους αντικαταστήσουν να μην είναι απλά καλύτεροι, θα πρέπει να θέλουν και να μπορούν να τ΄αλλάξουν όλα και αυτό δεν νομίζω ότι θα το δω, τα εγγόνια μου ίσως!!

Prokopis Doukas είπε...

@Παλαιός συμφοιτητής: Πολύ καλά τα λέτε αγαπητέ...
Η ύπαρξη βέβαια των μικροσυμφερόντων δεν αποκλείει και τα μεγάλα (που πολύ σωστά δεν πρέπει να γίνονται "καραμέλλα") Δύο παραδείγματα από καταγγελίες: Η πυροσβεστική φύλαγε τα μηχανήματα του μεγαλοεργολάβου (ποιού άραγε;) στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, αντί να σπεύσει στη φωτιά. Επίσης τα πυροσβεστικά είχαν κάνει "γραμμή άμυνας" στην Εκάλη, αφήνοντας τον υπόλοιπο Διόνυσο να καεί... Αναμένουμε διάψευση...

@Έρση: Για σταθείτε, γιατί κι εγώ θα σας απαντήσω οτι οι δικοί σας (ανώνυμοι) ισχυρισμοί είναι ατεκμηρίωτοι. Ποιός είπε κατ' αρχήν οτι επρόκειτο για μία φωτιά; Αυτό που λέτε για το Σκάι δεν μπορώ να το τσεκάρω. Εγώ αντιθέτως, σας παραθέτω ρεπορτάζ των "Νέων", μιας από τις πολύ λίγες έγκυρες εφημερίδες της χώρας (όσο κι αν δεν σας αρέσει, σχετικά έτσι είναι). Διαβάστε επίσης στη σημερινή ειδησεογραφία για το πώς συνελήφθη (!) ο πιλότος του κυπριακού πυροσβεστικού σκάφους (αλαλούμ την ώρα που ήταν απαραίτητος), διαβάστε στο πρωτοσέλιδο των "Νέων" και της επίσης έγκυρης (και φιλοκυβερνητικής) "Καθημερινής" για τα μοιραία λάθη και τις παραλείψεις.

Φυσικά και η πυροσβεστική είχε φτάσει τα τελευταία χρόνια πριν το 2004 σε εξαιρετική ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τεράστιες καταστροφές, παρά το μπαράζ εμπρησμών. Ανατρέξτε στα στοιχεία - δεν έχω το χρόνο να τα βρω όλα για εσάς. Θυμίζω απλώς οτι ο υπουργός της ΝΔ (Βουλγαράκης), που παρέλαβε από τον ομόλογο του του ΠΑΣΟΚ μίλησε για "την καλύτερα οργανωμένη πυροσβεστική στον κόσμο". Ίσως υπερβολικά, αλλά η σύγκριση με το πού καταντήσαμε τα τελευταία χρόνια είναι συντριπτική.

Το επιχείρημα οτι οι πυρκαγιές ξεφεύγουν και αλλού δεν είναι σοβαρό. Καμία χώρα δεν έχει χάσει ποσοστιαία τόσο μεγάλη (και κρίσιμη - δίπλα στην άθλια μπετονένια πρωτεύουσα μας) ποσότητα πρασίνου. Ακριβώς γι αυτό, η χώρα μας θα έπρεπε να είναι η πιο καλά προετοιμασμένη από όλες. Αλλά πού να μείνουν λεφτά, όταν φαγώθηκαν όλα - και πού να βρεθούν οι ικανοί, όταν η αξιοκρατία έχει πάει εντελώς περίπατο, με τους ανίκανους κομματικούς. Κάποτε υπήρχαν τα ρουσφέτια, αλλά γινόταν και η δουλειά - λιγότερο ή περισσότερο. Τώρα τίποτα...

Διαβάστε επίσης και για την "προαναγγελθείσα καταστροφή" στο ρεπορτάζ του εξαιρετικού Στέλιου Κούλογλου εδώ. Εκτός αν θέλετε να τον αμφισβητήσετε κι εσείς, αναφωνώντας ως άλλη Τατιάνα Στεφανίδου: "Μα ποιός τέλος πάντων είναι αυτός ο Κούλογλου";

Prokopis Doukas είπε...

@MAXIMUS: Προφανώς και φταίνε τα πεύκα! Ήταν εκεί έτοιμα να καούν...

@ jojos: Διαφωνώ. Όλες οι κυβερνήσεις που είχαμε από τη μεταπολίτευση και μετά ήταν καλύτερες. Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση από το 1974, γιατί είμαστε στην χειρότερη "κοιλιά" της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας.
Μπορούμε συνεπώς να έχουμε μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση, με την οποία θα είμαστε εξίσου αυστηροί και απαιτητικοί. Θα μπορούσαμε να έχουμε και εξαιρετική βελτίωση του πολιτικού προσωπικού, αν αρνούμασταν μαζικά να ψηφίσουμε την πλειονότητα των υπαρχόντων βουλευτών, που είναι χαμηλοτάτου επιπέδου και υψηλού λαϊκισμού και αναδεικνύαμε πιεστικά ότι καλύτερο υπάρχει γύρω μας στην κοινωνία...

Me είπε...

Ερση να προσθεσω επισης και αυτο .. http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2887

Prokopis Doukas είπε...

@Έρση: Αν όλα όσα παραθέτω σας φαίνονται "μεροληπτικά" ή μη αξιόπιστα, διαβάστε τα ρεπορτάζ για την κατακραυγή από τα διεθνή ΜΜΕ. Κι αυτά είναι "μεροληπτικά, με υπεραπλουστεύσεις και γενικεύσεις";

ΥΓ: Το βασικό ερώτημα δεν είναι αυτό που θέτετε. Στην Ελευθεροτυπία (η οποία επίσης παραθέτει τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις στο πρωτοσέλιδο της) σήμερα υπάρχει η απάντηση, οτι είναι 3 κατηγορίες κυκλωμάτων που κάνουν εμπρησμούς: βοσκοί, έμποροι ξυλείας, εργολάβοι και μεσίτες. Το ερώτημα είναι άλλο: Με δεδομένους τους εμπρησμούς, τι κάνει η πολιτεία για να τους αποθαρρύνει, να προλάβει και να επέμβει αποτελεσματικά με την εμφάνιση τους...

yb είπε...

μάλλον το έχεις ήδη δει, στα σημερινά Νεα ο Δ. Δανίκας παραθέτει 3 (θυμωμένα κατ'εμέ) μέτρα πριν φτάσουμε στην πυρόσβεση
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=15&ct=9&artID=4532902
για το πρώτο και το τρίτο έχω τις αντιρρήσεις μου, αλλά το δεύτερο....πολύ ενδιαφέρον και όχι ιδιαίτερα περίπλοκο "οι αεροφωτογραφίες. Όποιος καταπατάει και οικοδομεί σε καμένη περιοχή, συλλαμβάνεται, φυλακίζεται, η περιουσία του δημεύεται και το αυθαίρετο γκρεμίζεται."

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Έρση: Στην Ισπανία, στην Αυστραλία, στην Πορτογαλία και την Καλιφόρνια είναι επίσης ανίκανοι που αφήνουν και καίγονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα;

Όχι, οι φωτιές εκεί δεν οφείλονται στην μη πρόληψη ή στην αναποτελεσματική παρέμβαση... ;-)

Prokopis Doukas: @Έρση: Αν όλα όσα παραθέτω σας φαίνονται "μεροληπτικά" ή μη αξιόπιστα, διαβάστε τα ρεπορτάζ για την κατακραυγή από τα διεθνή ΜΜΕ. Κι αυτά είναι "μεροληπτικά, με υπεραπλουστεύσεις και γενικεύσεις";

Παρακολούθησε την εξέλιξη των γεγονότων, είδε, όπως γράφει όσα καμένα μπόρεσε να αντέξει και για να σχηματίσει ορθή άποψη πρέπει να διαβάσει τι γράφουν τα ρεπορτάζ στα ξένα ΜΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;

Και δεν γνωρίζετε ότι στην συνείδηση του πολίτη, η αναξιοπιστία των ΜΜΕ, ανταγωνίζεται επιτυχώς αυτή των πολιτικών; Ποιος δίνει σημασία στις "κατακραυγές" ή στις "επιδοκιμασίες" των ντόπιων και ξένων ΜΜΕ; Ποιος πιστεύει τι λένε;

Theodota είπε...

KANENA απαξιωτικό σχόλιο δεν είναι άδικο πλέον για τις κυβερνήσεις που ψηφίζουμε. Προφανώς το ίδιο ισχύει και τον λαό μας που τους ψηφίζει!

ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα την Παρασκευή στις 7.00 με μαύρα ρούχα. Να είμαστε δεκαπλάσιοι από το καλοκαίρι του 2007.

jojos είπε...

Aγαπητέ κύριε Δούκα, ίσως να έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση από το 74 αυτό όμως συμβαίνει γιατί ως κοινωνία έχουμε πιάσει πάτο. Αυτό που κυριαρχεί σήμερα είναι η ανομία η αδιαφορία η έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, μια κοινωνία όπου η πλειοψηφία των πολιτών είχε σαν γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον θα μπορούσε ποτέ να έχει τις δικές μας κυβερνήσεις; Κατά την γνώμη μου όχι, η πλειοψηφία λοιπόν εκλέγει ποιοι θα κυβερνήσουν και αφού στην δική μας περίπτωση
η πλειοψηφία είναι αυτή που εσείς στηλιτεύετε δεν νομίζω ότι θα δούμε άσπρη μέρα.
Εφαρμογή και σε αρκετές περιπτώσεις αλλαγή των νόμων. Τήρηση των κανόνων, παιδεία και δικαιοσύνη, ένα ένα βήμα κάθε φορά με σχέδιο και συνέπεια. Ποιος μπορεί να τα υποσχεθεί και να τα κάνει πράξη; γιατί η Βάσω να είναι καλύτερη από τον Σουφλιά; Ποιοι είναι οι πολιτικοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για τον τόπο και το έχουν δείξει με έργα και όχι με λόγια; δείξτε τους μου και εγώ θα τους ψηφίσω.
Βλέποντας την κατάντια των τελευταίων χρόνων στο νου έρχονται στιγμές του ’89.

Prokopis Doukas είπε...

@Me: Αυτό που παραθέτετε είναι στο πώς αντί να αποθαρρύνουμε τους εμπρησμούς, τους ενθαρρύνουμε... Άκουσα σήμερα οτι υπάρχει σκέψη στο ΠΑΣΟΚ (όταν θα γίνει κυβέρνηση, εννοείται) να κυρηχθούν και οι 4 ορεινοί όγκοι της Αττικής "εθνικοί δρυμοί". Μακάρι...

@yb: Δεν θα διαφωνούσα καθόλου...

@Theodota: Συμφωνώ και για τα απαξιωτικά σχόλια και για την συγκέντρωση...

@ jojos: Μα δεν λέω κάτι διαφορετικό. Απλώς, οι πολιτικοί που αναφέρετε από πλευράς αντιπολίτευσης δε νομίζω οτι θα έχουν θέση σε καμιά προσεχή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ...

mermyblue είπε...

Πραγματικά, ποιός ήταν ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός που παραίτηθηκε; Δεν μπορώ να ανακαλέσω... Όλοι εκεί, γραπωμένοι από την κερδοφόρα ιδιότητα τους, ως σύγχρονα βαμπίρ, απομυζούν ό,τι μπορούν μέχρι τελευταίας σταγόνας!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Προκόπη, δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που δείχνουν σαφή ανικανότητα δεν πρέπει να δίνεται. Ανεξαρτήτως παράταξης ή κόμματος. Είναι καιρός να γίνουμε αυστηροί τόσο με τους εαυτούς μας όσο και με αυτούς. Τότε ίσως αρχίσει να γίνεται κάτι.

Prokopis Doukas είπε...

@mermyblue: Κι όμως στην προηγούμενη κυβέρνηση θυμάμαι αρκετές παραιτήσεις - με πρώτη την "τριάδα" Πάγκαλου, Παπαδόπουλου κλπ. για Οτσαλάν και αρκετές άλλες στη συνέχεια με την υποψία σκανδάλων...

Prokopis Doukas είπε...

@Κατερίνα σ-Μ.: Κι επειδή έχουν και οι άλλοι με λάθη και ολιγωρίες, "βολευόμαστε" κι εμείς να κάνουμε τα δεκαπλάσια - ή όπως λέει κι η παροιμία "κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες"...

Όσο για τη συνήθη αυτή καραμέλλα, οτι όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ (ακόμα και μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί ή υπογραφές με έκθεση και εξιόπιστη παρουσία δεκαετιών) είναι λιγότερο αξιόπιστα από έναν ανώνυμο blogger που υπογράφει ως Μαρίνα, Ελένη ή Κατερίνα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, (και ελάχιστης ή μηδενικής ευθύνης ως προς την "έκθεση" του) τη βρίσκω ιδιαίτερα μπουρδολογική - και όπως σας έχω πει επανειλλημμένα, ιδιαίτερα μη δημιουργική στο διάλογο.

Κυρία μου, μπερδεύετε την κριτική με τη συμπλεγματική κόντρα και επιμένετε με εμπαθή σχόλια, για να δηλώσετε την παρουσία σας. Αν θεωρείτε οτι μπουρδολογώ ασύστολα, το ίδιο σας διαβεβαιώ οτι θεωρώ κι εγώ για σας. Γι αυτό, σας παρακαλώ εγκαταλείψτε την ατελέσφορη αυτή τακτική των επιθετικών σχολίων στο δικό μου χώρο και ανοίξτε ένα blog, όπου θα γράφετε πόσο διαφωνείτε μαζί μου - και πόσο αναξιόπιστος είμαι.

Prokopis Doukas είπε...

@Κατερίνα σ-Μ:

Υ.Γ. Και επ' ευκαιρία, πώς τα παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό; Μέσω ενός αναξιόπιστου ΜΜΕ, όπως ο Σκάι, προφανώς...

Me είπε...

Αυτο που παρεθεσα ειναι ενα απλο δειγμα του οτι οι ηλιθιοι ειναι επικινδυνοι.Οσο για το "μακαρι" σου,θα προσπαθησω να το ευχηθω και εγω με πολυ μεγαλη δυσκολια.Δυστυχως,βλεπεις,καταφερνει πολλες φορες η κοινωνια (πολιτες-πολιτικοι) να με ποτιζει με κυνισμο και αηδια.

Καλο χειμωνα
Παρεσσα
χχχ

Έρση είπε...

"Εγώ αντιθέτως, σας παραθέτω ρεπορτάζ των "Νέων", μιας από τις πολύ λίγες έγκυρες εφημερίδες της χώρας (όσο κι αν δεν σας αρέσει, σχετικά έτσι είναι)".
Δεν ήξερα ότι πρέπει να βαράω προσοχή στις εφημερίδες του ΔΟΛ και να θεωρώ θέσφατα τα όσα γράφουν... Όσο για την εκπομπή στον Σκάι, την άκουσα σε ανύποπτη ώρα το πρωί, πού να φανταζόμουν ότι έπρεπε να καταγράφω ονόματα για να πείσω εσάς λίγες ώρες αργότερα;... Αν είστε τόσο δύσπιστος ζητείστε την κασσέτα της εκπομπής.
Για το τι μπαράζ εμπρησμών είχαμε το 2004 και τι το 2007 δείτε ενδεικτικά εδώ: http://library.thinkquest.org/07aug/01254/statisticsgr.html#Greece

"Το επιχείρημα οτι οι πυρκαγιές ξεφεύγουν και αλλού δεν είναι σοβαρό. Καμία χώρα δεν έχει χάσει ποσοστιαία τόσο μεγάλη (και κρίσιμη - δίπλα στην άθλια μπετονένια πρωτεύουσα μας) ποσότητα πρασίνου."
Δεν μου απαντήσατε όμως: είναι ανίκανοι οι Ισπανοί ή οι Καλιφορνέζοι που τους "ξεφεύγουν" ή δεν είναι; Επίσης, τι οικολογική προσέγγιση να μετράτε τις δασικές απώλειες με ποσοστά (!) αντί να τις μετράτε με πραγματικές εκτάσεις που χάνονται. Δηλαδή στην Αυστραλία θα θεωρήσουμε αμελητέα την καταστροφή που έγινε γιατί οι τεράστιες εκτάσεις που χάθηκαν αντιπροσωπεύουν μικρό ποσοστό της συνολικής επιφάνειας της χώρας; Αλίμονο αν σκεφτόμασταν έτσι. Η φύση αναπτύσσεται ανεξάρτητα από εθνικά σύνορα ή ιδιωτικά όρια και γι' αυτό πρέπει να εξετάζεται ενιαία.

"Εκτός αν θέλετε να τον αμφισβητήσετε κι εσείς, αναφωνώντας ως άλλη Τατιάνα Στεφανίδου: "Μα ποιός τέλος πάντων είναι αυτός ο Κούλογλου";"

Ξεφύγατε.

Τέλος, όσα ξένα ΜΜΕ διάβασα απλώς αναπαρήγαγαν ό,τι ακριβώς έγραφαν και τα ελληνικά. Αν έχετε να μου υποδείξετε κάποιο πρωτογενές ρεπορτάζ ευχαρίστως να το διαβάσω.

Prokopis Doukas είπε...

@Παρέσσα: Όχι αγαπητή, ο κυνισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος - αθωώνει τους ενόχους, γιατί τους εξισώνει με όλους και γκρεμίζει την απαραίτητα ελπίδα....

@Έρση: Εσείς αρχίσατε εντελώς κακοπροαίρετα με χαρακτηρισμούς περί "ατεκμηρίωτων εικασιών, υπεραπλουστεύσεων και γενικεύσεων" - όχι εγώ.

Δεν σας ζήτησε κανείς να έχετε γράψει σε κασέτα αυτά που ακούσατε στο Σκάι ή να "βαρέσετε προσοχή" σε οποιαδήποτε πληροφορία. Αυτό που σας ζητάει κανείς είναι να λάβετε υπ 'όψιν σας όσα λένε τα πιο αξιόπιστα ελληνικά και διεθνή μέσα. Διαμορφώσατε (καθ' ομολογίαν σας) άποψη ακούγοντας λεπτό προς λεπτό ραδιόφωνο - και μετά αμφισβητείτε τα ΜΜΕ, αν δεν συμφωνούν με τη δική σας άποψη. Δεν μπορείτε λοιπόν να τα επικαλείστε ως πηγή πληροφορίας και μετά να απορρίπτετε τη λειτουργία τους, συλλήβδην και αθρόως.

Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτετε για τις πυρκαγιές είναι αποκαλυπτικά (εναντίον της άποψης σας). Από το 2000 και μετά (που εκσυγχρονίστηκε η πυρόσβεση), παρά το οτι ο αριθμός των πυρκαγιών παραμένει αμείωτος, οι καμένες εκτάσεις μειώνονται δραματικά μέχρι το 2006. Το 2007 δε εκτινάσσονται στα ύψη.

Η ανικανότητα είναι σχετικό μέγεθος. Δεν είναι προφανώς οι τέλειοι και οι "σούπερ-ικανοί", μπορούμε όμως ανέτως να διεκδικήσουμε τον τίτλο των "δεκαπλάσια ανίκανων". Έχει διαφορά, δε νομίζετε; Τους ξεφεύγουν, αλλά δεν τους έχουν κάψει όλη την αντίστοιχη περιοχή γύρω π.χ. από τος Λος Άντζελες, όπως εδώ - αυτή είναι η "ποσοστιαία" σύγκριση που κάνω.

Προφανώς δεν διαβάσατε το ρεπορτάζ του Κούλογλου.

Όσο για τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ έχουν όλα ανταποκριτές στην Αθήνα - δεν διαβάζουν και ακούν ελληνικά ΜΜΕ, για να στείλουν την ανταπόκριση τους. Πολλές φορές όμως θα τους ακούσετε να παρουσιάζουν το θέμα, "αποδίδοντας" τις δύο πλευρές και παρουσιάζοντας την κριτική τους ως κριτική των ΜΜΕ, της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων - τους βοηθάει να διατηρήσουν διπλωματικά τις επαφές τους και τις καλές τους σχέσεις, ως ξένοι σε μια άλλη χώρα. Όταν όμως το κλίμα των ανταποκρίσεων τους είναι τόσο αρνητικό, να είστε σίγουρη οτι δεν το κάνουν από "απλουστευτική" ή αντιπολιτευτική διάθεση...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είπε...

Περιγράφεις μιά πολύ σκληρή πραγματικότητα φίλε Προκόπη. Σου ζητάω συγνώμη για την οικειότητα αλλά τόσα χρόνια που σε βλέπουμε στις ειδήσεις σε έχουμε σα δικό μας άνθρωπο. Το δυστύχημα για εμάς τους απλούς πολίτες είναι ότι τη μία ανίκανη κυβέρνηση τη διαδέχεται η άλλη και γι' αυτό συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να δείξουμε την αντίδραση μας. Την Παρασκευή πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν για να πάρουνε το μήνυμα να πάψουνε να παίζουνε με τη νοημοσύνη του λαού. Οι φωτιές δεν ξεκινήσανε το 2007 και το 2009. Όλοι θυμόμαστε τις μεγάλες φωτιές που έκαψαν τη μισή Ελλάδα από το 1977 και ύστερα. Η Πεντέλη είναι η τρίτη φορά που καίγεται στο ίδιο μέρος και τις άλλες δύο ήταν το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα. Τώρα που βγαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου και μιλάει αναφέρει τις φωτιές του 2007 γιατί οι άλλες δεν συμφέρουν το ΠΑΣΟΚ. Αλλά εμείς που τα έχουμε ζήσει δεν ξεχνάμε.

Τα ίδια κάνουνε αυτά τα δύο κόμματα. Απαράδεκτοι και Ανίκανοι είναι. Διορίζουνε τους ημέτερους στις μεγάλες θέσεις και γι' αυτό το λόγο δεν υπάρχει αξιοκρατία. Τί θα κερδίσουμε άμα φύγει ο ένας και έρθει ο άλλος? Θα φύγουνε οι ημέτεροι της Νέας Δημ. και θα έρθουνε οι ημέτεροι του ΠΑΣΟΚ που περιμένουνε με το πιρούνι στο χέρι.

Είναι πολύ σωστός ο τίτλος σου μόνο μαύρο αξίζει να τους ρίξουμε.

Prokopis Doukas είπε...

@ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ, αλλά διαφωνώ με την ισοπεδωτική "εξομοίωση". Οι παθογένειες μας εμφανίζονται με όλες τις κυβερνήσεις. Αλλά με τη λογική που παραθέτετε, αντί μια κυβέρνηση να είναι υποχρεωμένη να βελτιώσει δραματικά αυτά που παρέλαβε, επικαλείται "τα λάθη των προηγουμένων". Αν λοιπόν η ΝΔ κάνει τα πρέγματα, π.χ. 10 φορές χειρότερα, "εξιλεώνεται" με αυτή τη λογική...

Παραπάνω γράφω την άποψη μου για το στοίχημα του εκσυγχρονισμού της πυρόσβεσης, που κερδήθηκε μετά το 2000 (με πολιτική ηγεσία ΠΑΣΟΚ και δεξιό επικεφαλής, τον Φούρλα - για να μη νομίζετε οτι έχω καμία εμπάθεια με τους δεξιούς, όταν είναι ικανοί) - και άντεξε μέχρι το 2006. Δείτε και τον πίνακα, που παραθέτει η Έρση.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Σας έγραψα χθες ένα σχόλιο και απάντησα και σ' αυτό που με ρωτήσατε με το υστερόγραφό σας. Δεν το βλέπω δημοσιευμένο, μάλλον κάτι δεν λειτούργησε σωστά, οπότε σας το ξαναγράφω:

Kύριε Δούκα,

να ξεκαθαρίσουμε πρώτα το ζήτημα “ανωνυμία στο ίντερνετ”. Αυτοί που γνωρίζουν από διαδικτυακή ετικέτα, οι παλαιοί του ίντερνετ, λένε ότι η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι δικαίωμα και “κατάκτηση”. Γι αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι “ανώνυμοι” ή, ακριβέστερα, ψευδώνυμοι. Μια ματιά στους σχολιαστές παραπάνω, θα σας πείσει: roadartist, αθεόφοβος, όλα θα πάνε καλά, yb, παλαιός συμφοιτητής, Μaximus, jojos, me, mermyblue.

Οι μόνοι που μπαίνουν επώνυμα στο μπλογκιγνκ – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – είναι όσοι προσδοκούν σε στενά προσωπικά οφέλη. Το μπλόγκινγκ παρέχει δωρεάν διαφήμιση και όσοι θέλουν να διαφημιστούν, να προωθήσουν τη δουλειά τους, να γίνουν γνωστοί για δικούς τους λόγους, και να αποκτήσουν πελατεία (ή να την αυξήσουν) - συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επαγγελματίες και επίδοξοι – έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν. Ομοίως και όσοι ευνοούνται από τις Δημόσιες Σχέσεις.

Έχω παρατηρήσει δε, ότι ποτέ κανείς από τους “επώνυμους” δεν ενοχλήθηκε από ανώνυμα ή ψευδώνυμα κολακευτικά σχόλια. Η “ανωνυμία”, τους ενοχλεί επιλεκτικώς.

P.D.: Κι επειδή έχουν και οι άλλοι με λάθη και ολιγωρίες, "βολευόμαστε" κι εμείς να κάνουμε τα δεκαπλάσια - ή όπως λέει κι η παροιμία "κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες"...

Δεν ισχυρίστηκα αυτό που γράφετε, αυτά είναι δικές σας υποθέσεις. Oύτε και η παροιμία που γράψατε είναι η κατάλληλη. Η παροιμία με την μυλωνού και τον άντρα της, χρησιμοποιείται όταν εξομοιώνουμε δύο ανόμοια. Αλλά οι φωτιές στα δάση είτε συμβαίνουν στην Ισπανία, είτε στην Ελλάδα δεν είναι διαφορετικά πράγματα.

P.D.: Όσο για τη συνήθη αυτή καραμέλλα, οτι όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ …

Ούτε αυτό έγραψα, αυτό είναι δικό σας συμπέρασμα. Έγραψα, επί λέξει, ότι “στην συνείδηση του πολίτη, η αναξιοπιστία των ΜΜΕ, ανταγωνίζεται επιτυχώς αυτή των πολιτικών; Ποιος δίνει σημασία στις "κατακραυγές" ή στις "επιδοκιμασίες" των ντόπιων και ξένων ΜΜΕ; Ποιος πιστεύει τι λένε;”

P.D.: …(ακόμα και μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί ή υπογραφές με έκθεση και εξιόπιστη παρουσία δεκαετιών) είναι λιγότερο αξιόπιστα από έναν ανώνυμο blogger που υπογράφει ως Μαρίνα, Ελένη ή Κατερίνα…

Με είδατε να κάνω κάποια σύγκριση μεταξύ αξιοπιστίας ΜΜΕ και μπλόγκερς; Τι σχέση έχει λοιπόν αυτό που μου γράφετε με αυτό που σας έγραψα εγώ;

Ύστερα, Μαρίνα, Ελένη και Κατερίνα, αν δεν κάνω λάθος είναι ονόματα. Κάποιος λοιπόν που υπογράφει με ένα όνομα, δεν χαρακτηρίζεται ανώνυμος, ο κανόνας το λέει, όχι εγώ.

P.D.: αγνώστων λοιπών στοιχείων,
Δεν συκοφαντώ ώστε να καλύπτομαι από την “ανωνυμία”. Αυτά αφορούν διάφορους ιντερνετικούς συκοφάντες. Αλλά αν πιστεύετε ότι για το δικαίωμα στην ελεύθερη (διαδικτυακή) έκφραση χρειάζονται απαραιτήτως τα στοιχεία μου, κι επειδή δεν έχω λόγους να τα δημοσιοποιώ, μπορείτε να μου τα ζητήσετε και θα σας το στείλω με μέηλ. Είναι η δεύτερη ή η τρίτη φορά που αναφέρεστε απαξιωτικά στην ανωνυμία.

P.D.: τη βρίσκω ιδιαίτερα μπουρδολογική - και όπως σας έχω πει επανειλλημμένα, ιδιαίτερα μη δημιουργική στο διάλογο.

Eσάς σάς ενδιαφέρει πώς βρίσκω όσα γράφετε εσείς; Γιατί νομίζετε λοιπόν ότι ενδιαφέρει εμένα; Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιστο πώς βρίσκετε αυτά που σας γράφουν. Διαβάζω και κρίνω, διαβάζουν και κρίνουν.

P.D.: Κυρία μου, μπερδεύετε την κριτική με τη συμπλεγματική κόντρα και επιμένετε με εμπαθή σχόλια, για να δηλώσετε την παρουσία σας.

Αν ο λόγος που σχολιάζετε εσείς είναι για “να δηλώσετε την παρουσία σας” θα σας συμβούλευα να μην κρίνετε εξ ιδίων. Προσωπικώς δεν έχω συνδέσει το πρόσωπο μου με το μπλογκ, συνεπώς το περί παρουσίας δεν ισχύει σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση. Θα σας συμβούλευα ακόμα να αποφεύγετε τα ιντερνετικά ψυχογραφήματα και να τα αφήνετε για τους ειδικούς. Αν και νομίζω ότι αυτό ούτε η επιστήμη δεν πρέπει να το έχει καταφέρει ακόμα.

...

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

...

P.D.: Αν θεωρείτε οτι μπουρδολογώ ασύστολα, το ίδιο σας διαβεβαιώ οτι θεωρώ κι εγώ για σας. Γι αυτό, σας παρακαλώ εγκαταλείψτε την ατελέσφορη αυτή τακτική των επιθετικών σχολίων στο δικό μου χώρο και ανοίξτε ένα blog, όπου θα γράφετε πόσο διαφωνείτε μαζί μου - και πόσο αναξιόπιστος είμαι.

Δεν έγραψα ότι μπουρδολογείτε ασύστολα, ούτε ότι είστε αναξιόπιστος, κι αυτά δικά σας συμπεράσματα είναι. Σας επαναλαμβάνω ότι δεν έγραψα τι πιστεύω εγώ, αλλά έγραψα πώς έχουν καταγραφεί στην συνείδηση του κόσμου οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ ως προς την αξιοπιστία τους. Αμφιβάλλετε μήπως; Για να περιοριστούμε στα ΜΜΕ, σας παραπέμπω στις αλληλοκατηγορίες ελλήνων συναδέλφων σας για την κάλυψη της επίθεσης στην Γιουγκοσλαβία, στον περίφημο “κορμοράνο του Περσικού”, στην “δολοφονία νηπίων στις θερμοκοιτίδες” και στην επικείμενη μεγάλη καταστροφή με τοξικά αέρια από τον Σαντάμ Χουσεΐν. Έγραψαν γι αυτήν την παραπληροφόρηση ο Παντελής Μπουκάλας στην Καθημερινή, ο Γιάννης Διακογιάννης, και άλλοι. Και για τα πιο “καθ’ ημάς”, διάβασα το “”γεγονός”” μιας πρόσφατης επίσκεψης που λέγεται ότι δεν έγινε, και θυμηθείτε το πρωτοσέλιδο των πυρκαγιών του 2007 του Έθνους με την πειραγμένη φωτογραφία - ((εδώ η original από ΤΑ ΝΕΑ) -, όπως και το σενάριο της ταινίας "Schwarzfahrer" που ο Γκασμέτ Καπλάνι και η Πανδώρα, μας παρουσίασαν ως μεταχρονισμένο γεγονός μέσα σε ελληνικά μέσα συγκοινωνίας. Δημοσιογράφοι τα έδωσαν αυτά, όχι μπλόγκερς.

Τέλος, ο χώρος δεν είναι καθόλου δικός σας. Αναζητείστε τον μπλόγκερ και θα μάθετε τίνος είναι ο χώρος. Ύστερα, έχετε ένα ορθάνοιχτο μπλογκ με σχόλια. Αυτό κάνω κι εδώ, σχολιάζω σπανιότατα. Αν θέλετε μπορείτε να με λογοκρίνετε.

υ.γ.
Prokopis Doukas:
@Κατερίνα σ-Μ:
Υ.Γ. Και επ' ευκαιρία, πώς τα παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό; Μέσω ενός αναξιόπιστου ΜΜΕ, όπως ο Σκάι, προφανώς...


Ομολογώ πως δεν παρακολουθώ Sky ώστε να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με ό,τι γράφετε περί της αναξιοπιστίας αυτού του καναλιού. Ενημερώνομαι από τα κρατικά κανάλια. Εξάλλου, στις περιπτώσεις των πυρκαγιών παρακολουθεί κάποιος μία ζωντανή αναμετάδοση, πολλές φορές με αμοντάριστα πλάνα, και η ζωντανή εικόνα σε τέτοιες συμφορές σπάνια είναι "αναξιόπιστη". Εκεί δεν σκηνοθετούν όπως στις συγκεντρώσεις κομμάτων.

Vicky είπε...

Eixa dei ena video to 2007 sto lazopoulo.. mou emeine sto nou.. sas to stelnw (xwris ixo pia), http://www.youtube.com/watch?v=81t1sNRcbig

J95 είπε...

Όταν οι δυνάμεις πυρόσβεσης πάλευαν στο Καλέντζι εκδηλώθηκε εμπρηστικά νέα εστία, άσχετη με την προηγούμενη στη Σταμάτα.


Όταν οι δυνάμεις πυρόσβεσης πάλευαν στο Καλέντζι, το μέτωπο ήταν ήδη καμιά τριανταριά χιλιόμετρα και χωρισμένο στα 10.

Είναι σα να λες "δεν το πιστεύω με τίποτα ότι ο πύραυλος που ήρθε από την Αμερική στο σπίτι μου κατέστρεψε και το διπλανό, σίγουρα το διπλανό την έπαθε από γκαζάκι".

ShareThis