4.2.09

Κλουζώ σε πρόωρη εκσπερμάτωση...

Τώρα που λύθηκε αυτό το κακό θεατρικό σκηνικό στον Πειραιά, η γεύση που μένει είναι (εκτός από χημική) και απογοητευτικά τριτοκοσμική.


Μερικές εκατοντάδες εκπρόσωποι της “λεβεντογέννας” αγροτιάς αποκλεισμένοι στα κάγκελα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Ο Πειραιάς σε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Μαγκούρες, τρακτέρ και ντομάτες εναντίον ΜΑΤ, που σε πρώτη ευκαιρία χοροπηδάνε σαν αρκούδια και “ψεκάζουν” με το (άκρως βλαπτικό και επικίνδυνο για την υγεία όλων) “υποκατάστατο” που τους έχουν δώσει – και που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κινδύνου (ή πιο σωστά ποτέ).


Μια βουλευτής να τραυματίζεται από τρακτέρ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη μπορεί να συνομιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες, γιατί έχει πήξει στο τσούξιμο και στο κλάμα – από μόνο του ένδειξη “αντιδημοκρατικής βλακείας” και ανεπαρκών χειρισμών. Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ να αλληλοκατηγορούνται αν είχε ειδοποιηθεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την επίσκεψη του, αν τον είχε πάρει χαμπάρι η αστυνομία (!) κι αν τα χημικά έπεσαν πριν φτάσει ή μετά...


Διαφάνηκε από τη συνέντευξη Μαρκογιαννάκη στο Mega. Το πιθανότερο σενάριο είναι το εξής (και αποδεικνύει δύο πράγματα: α) Πόσο επικίνδυνη είναι η ανικανότητα στην οποία έχει περιέλθει η ΕΛΑΣ σε συνδυασμό με τη δεξιά brutalite και β) Πόσο αστείο είναι μερικές φορές να αποδίδουμε “σχέδιο” πίσω από τις πράξεις μιας διοίκησης, που απλώς είναι για “τα μπάζα”): Κάποιος ευφυής γαλονάς (από αυτούς που διακρίνονται για την ευρωπαϊκή τους κουλτούρα, την άψογη χρήση ξένων γλωσσών χωρίς τοπική προφορά, τον κοσμοπολίτικο αέρα τους, το απαστράπτον μυαλό τους και τα γρήγορα ανακλαστικά που συμβαδίζουν με την κομψή σιλουέτα τους) είδε τους αγρότες να μετακινούνται μαζικά γιατί αντελήφθησαν την άφιξη Παπανδρέου. Φοβήθηκε οτι ήταν έτοιμοι “να κάνουν ντου” κατά αγνώστου στόχου ("ένας ψηλός κύριος") - και διέταξε (τους άρτια εκπαιδευμένους άντρες του) να τους ψεκάσουν πάραυτα...

Το επόμενο βήμα είναι να ψεκάσουν και τον Καραμανλή, με την πρώτη ευκαιρία – που δεν θα τον αντιληφθούν και αυτόν...


"Επί του πιεστηρίου": Αστυνομικός τραυματίζει σοβαρά σεκιουριτά έξω από την κατοικία του αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα!

Οι φωτό είναι από το in.gr και το www.filmpeek.net

To post αυτό συνοδεύεται από το περίφημο θέμα του μεγάλου συνθέτη Henry Mancini για το "Ροζ Πάνθηρα" - εξαιρετικά αφιερωμένο σε εν ενεργεία διευθυντή "άθλιων" ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης, στον οποίο συνάδελφος (πριν από πολλά χρόνια, το 1994) ανακοίνωσε το θάνατο του Mancini, για να εισπράξει την απάντηση "ποιός είναι αυτός;"...

buzz it!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιάς "ελληνικής τηλεόρασης"; Της Ελληνικής Τηλεόρασης (Ε.Τ.1 ας πούμε); Μου φαίνεται πως ορισμένα κείμενα είναι ελαφρώς πρόχειρα και επομένως δυσνόητα. Κακό για έναν Μηχανικό, Προκόπη...

Πάντως εγώ άκουσα πολύ κόσμο να λέει πως οι λεβεντογεννημένοι μαυροπουκαμισάδες είχαν επιτέλους την αντιμετώπιση που τους άξιζε... Ο Μίχας φτηνά τη γλίτωσε, την άλλη σορά στις Βρυξέλλες τού είχαν περάσει χειροπέδες!

Prokopis Doukas είπε...

Όχι, της ελληνικής τηλεόρασης γενικώς. Περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να δώσω...

Διαφωνώ: Αν, κατά την άποψη κάποιων, οι "λεβεντογεννημένοι μαυροπουκαμισάδες" εκπροσωπούν το "καθυστερημένο" που θέλουμε να "υπερκεράσουμε" - τότε ο έξυπνος και διπλωματικός χειρισμός τους είναι το ζητούμενο. Δεν νομίζω οτι έγινε αυτό στην περίπτωση μας...

Ανώνυμος είπε...

Ενώ διαβάζω την σημερινή ανάρτηση και είμαι στο: α)Πόσο επικίνδυνη είναι η ανικανότητα στην οποία έχει περιέλθει...ακούω στον 984 για κατα λάθος τραυματισμό σεκιουριτά που εργάζεταιστην Αμερικαική πρεσβεία από αστυνομικό, φρουρό της κατοικίας του πρέσβυ!

Ανώνυμος είπε...

ο Μαλέλης !
(γενημμένος Clouseau είμαι)

MadNihilist είπε...

Υπάρχει πάντως μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο να βγαίνουν στους δρόμους οι μαθητές ή οι απλοί πολίτες και στο να βγαίνουν στo δρόμο οι αγρότες. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ένα πολιτικό αίτημα ή διαμαρτυρία (πχ ενάντια σε μια συνταγματική εκτροπή ή ζητώντας ουσιαστική προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων κοκ) και ανάμεσα σε ένα συντεχνιακό αίτημα όπως τα αγροτικά, τα αιτήματα των εκπαιδευτικών κοκ. Χωρίς την ελάχιστη συμπάθεια για τη σημερινή κυβέρνηση, έχω την υπόνοια πως οι αγρότες μπλοκάρουν πολύ εύκολα τους δρόμους (δεδομένου πως διαθέτουν και τα μέσα) χωρίς να έχουν εξαντλήσει όλες τις διαπραγματευτικές οδούς που προσφέρονται μέσα από τους αντιπροσωπευτικούς και τους associational θεσμούς της δημοκρατίας (στους οποίους παρεμπιπτόντως έχουν περιορισμένη πρόσβαση οι μαθητές πχ ή οι μη οργανωμένοι πολίτες).

Επιπλέον έχω χάσει την υπομονή μου με τους ευρωπαίους επιδοτούμενους αγρότες που κάνουν τα στραβά μάτια στον αφανισμό της αφρικανικής και λατινοαμερικάνικης γεωργίας που επιφέρουν άμεσα οι επιδοτήσεις τους. Δεν υπάρχει ανάγκη για άχρηστο θεσσαλικό βαμβάκι -- βαμβάκι παράγει μια χαρά η Αίγυπτος. Η ελληνική αγροτική παραγωγή επιβάλλεται να στραφεί προς τις μικρές ποιοτικές καλλιέργειες που δεν εξαντλούν τους φυσικούς πόρους (και οι έλληνες αγρότες πρέπει να σταματήσουν να σαχλογελούν όταν κάποιος πολύ αξιόπιστος πολιτικός τους προτείνει σπαράγγια.) Ελπίζω αυτό να κατέβηκε να πει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί αν κατέβηκε για να μιλήσει γενικώς και αορίστως ενάντια στην ΝΔ then we're in bad shape.

Prokopis Doukas είπε...

Δεν αντιλέγω MadNihilist, αλλά έχω την εντύπωση οτι χειρότερο από όλα είναι οτι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που δεν συζητάει - εκτός αν εκβιασθεί με το κλείσιμο των δρόμων. Ενδεχομένως αυτή να είναι η πάγια συμπεριφορά των κυβερνήσεων - αλλά όλοι οι χειρισμοί είναι τελείως "Κλουζώ"...

@ Κ.Κ. Μοίρη: Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ.. :-)

@τσαλαπετεινός: Ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση... :-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Απλώς ανταπέδωσα τη χθεσινή ενημέρωση.
Α!Μην το ξεχάσω! Έβαλα visitor map καιαπό ότι βλεπω έχω επισκέπτες μέχρι από Περού!
Η 'ψυχή' του τσαλαπετεινού νοιώθει απίστευτη χαρά.
Μήπως διάβασες το χθεσινό μου;

greekgaylolita είπε...

Χεχε, με προλαβε ο ΚΚμ.
Μαλελης που φαινεται κολαουζο δε θελει;-)
Απο την αλλη παλι σκεφτομαι και πως και την αλλη δημοσιογραφικη οχθη δε την εχει διασωσει σωνει και καλα η απουσια vulgarity(ας σκεφτουμε πως ο Κοτρωτσος λογου χαρη, ειναι ενας αντεστραμμενος, "ποιοτικος" Μαλελης. δεν τον εχει σωσει η οποια επαρκεια του ή η αλλιωτικη ματια του στα δημοσιογραφικα πραγματα. αντιθετως τον χαρακτηριζει,οπως και τον Μαλελη oπως και μια πλειαδα αλλων, η αλαζονικη χιςμαστερςβοϊσιλα(sic) τους..)

λι8οξόος είπε...

μα κι αυτοι οι τίτλοι που διαλέγεις!
τώρα είναι που θα σε βρίσκει κι ο κάθε πικραμένος.
:)

the muppet show girls είπε...

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι μισοί Έλληνες είναι γεννημένοι ηθοποιοί(κομπάρσοι καλύτερα στη ζωή τους) και οι άλλοι μισοί γεννημένοι προστάτες του δικαίου (κατά το νόμιμον και ηθικόν)!

Όσο για τον διευθυντή ειδήσεων...τι δουλειά είπαμε κάνει; Και ποιος είναι αυτός;
'-P

Prokopis Doukas είπε...

@greek-gay lolita: Παρακαλώ μη σχολιάζετε συναδέλφους μου στο blog μου, με φέρνετε σε δύσκολη θέση... :-)

@λιθοξόος: Ε, τον είχα άχτι αυτόν τον τίτλο... Μα με το τσουτσούνι στο χέρι, τους έχεις δει πώς χοροπηδάνε σαν τα κατσίκια και ψεκάζουν, λες και είναι χαρούμενες νοικοκυρές που δροσίζουν τα φυτά τους; Άσε που και οι ίδιοι τα αναπνέουν, όσο και μάσκα να φοράνε.. Έχουν συναίσθηση;

@muppet show girls: Τις αγκυλώσεις και τα "παιχνιδάκια" της δημόσιας ζωής, μόνο με προσωπική αντίσταση, αισθητική και παιδεία μπορείς να τα αποφύγεις...

Ευχαριστώ όλους... :-)

greekgaylolita είπε...

Χμμ, δε πιστευω στη συναδελφικη αλληλεγγυη απαρεγκλιτα αγαπητε. Προτιμω την αισθητικη συναφεια και την εσωτερικη συνεπεια.
Και επισης πιστευω πως τα παρηκμασμενα mediastars μας και ο κλιμακτηριακος εσμος τους με ωραια ποιηματα και στιλατες υπεκφυγες δεν καταπολεμειται.
Οποτε καλυτερα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους και να προσπαθουμε να φωτισουμε οσο γινεται πιο ακριβοδικαια και με λιγοτερες προκαταληψεις και στερεοτυπικα προπετασματα any side(και χωρις να στα βαζω στο δικο σου στομα ή να σε υποχρεωνω να τ' ασπασθεις, don't worry:-)

ShareThis