19.7.10

Ψάχνουμε (ξανά)* για Δήμαρχο...

Δήμαρχο που να μη θεωρεί την σημερινή άθλια κατάσταση στο θέμα της καθαριότητας ως πρότυπο και για άλλες πόλεις και που να μην κοροϊδεύει τους πολίτες με δηλώσεις του τύπου “η Αθήνα αξιολογήθηκε ως μια από τις καθαρότερες πόλεις της Ευρώπης”.


Δήμαρχο για τον οποίο η ποιότητα ζωής των κατοίκων συνδέεται με την εικόνα της πόλης, το επίπεδο της ρύπανσης και της ηχορύπανσης, με το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους. Που δεν κόβει τα δένδρα από το παρκάκι Κύπρου-Πατησίων και τις ιστορικές νερατζιές στην Κανάρη για να φυτέψει βραχυχείτωνες Νέας Ζηλανδίας!!!

Δήμαρχο που δίνει μεγαλύτερη σημασία στο δημόσιο χώρο και δεν επιτρέπει την ανεξέλεγκτη αδειοδότηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, των παράνομων στεγάστρων, του παραεμπορίου και των σπασμένων και χωρίς συντήρηση πεζοδρομίων.

Δήμαρχο που νοιάζεται για την αντιμετώπιση του ασύδοτου εμπορίου ναρκωτικών στο Ιστορικό Κέντρο και στις γύρω γειτονιές και να πάρει μέτρα, σε προνοιακό επίπεδο τουλάχιστον, για τους εξαθλιωμένους χρήστες.

Δήμαρχο που ν' αξιοποιήσει πραγματικά την Δημοτική Αστυνομία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη και που είναι σε θέση να αντιληφθεί την αξιοθρήνητη εικόνα που παρουσιάζει το νεοσύστατο αυτό σώμα, στα μάτια των δημοτών.

Δήμαρχο που να ασκεί πραγματική περιβαντολλογική πολιτική στην πόλη, που δεν βάζει μπλε κάδους στους κεντρικούς δρόμους για μόστρα - και μετά απλώς συλλέγει όλα τα σκουπίδια με το ίδιο αποριμματοφόρο.

Δήμαρχο πραγματικό και όχι της εικονικής πραγματικότητας.

Η Κίνηση Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη διάσωση του Ιστορικού Κέντρου θα ζητήσει απαντήσεις, από όλους τους υποψήφιους Δημάρχους, όταν η υποψήφιότητα τους γίνει γνωστή. Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης - και αναζητώντας τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα είναι αποτελεσματικός, με εφαρμόσιμο και προοδευτικό όραμα για την πόλη, χωρίς να επιδιώκει τη συγκάλυψη της διαφθοράς και τη διαιώνιση της πολιτικής της μίζας και των “δημοσίων σχέσεων”.



*Η προηγούμενη απόπειρα εδώ.








Η φωτό από το πεζοδρόμιο της οδού Ευριπίδου είναι δική μου και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το εύγλωττο "What Does Your Soul Look Like (Part 4)" του Αμερικανού Dj Shadow, που έπαιξε και αυτός στη Μαλακάσα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

buzz it!

12 σχόλια:

yb είπε...

Δηλαδή κάποιος απαντάει καλά/λογικά/συγκροτημένα στα ερωτήματα και γίνεται "άγραφη πλάκα" άξια εμπιστοσύνης; Πάντα και περισσότερο τώρα νομίζω χρειάζονται πολύ περισσότερα απ΄αυτό. Στα λόγια όλοι λιγο-πολύ διαπρέπουν.
Και αν ισχύουν αυτά που άκουγα χθες στις ειδήσεις με την ανακύκλωση των ίδιων ονομάτων, δεν διαφαίνεται ούτε σκέψη για αλλαγή σκηνικού ...

Prokopis Doukas είπε...

@yb: Ας πούμε οτι αυτές οι "προδιαγραφές" τίθενται ακριβώς γιατί ο νυν δήμαρχος τις έχει διαψεύσει με τις πράξεις του. Το τι θα ισχυριστεί ο καθένας και κατά πόσον θα πείσει, αυτό είναι άλλο θέμα... :-)

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς φοβάμαι πως σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε ούτε τη μέρα να κυκλοφορήσουμε στο κέντρο.

logia είπε...

εμείς ψάχνουμε για τους μισθούς ενός χρόνου εδώ και δυστυχώς όλα τα άλλα μας περνούν ξόφαλτσα. Δεν έχει κανείς την πολυτέλεια να ασχοληθεί με τα κοινά όταν του κόβουν το τηλέφωνο, όταν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του...

Θα μας στηρίξεις να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή;

δυο μέτωπα έχουμε ανοίξει, ένα για να πάρουμε μισθούς ενός χρόνου και ένα για να σώσουμε τη ΣΣΕ που δέχεται ανελέητη και ύπουλη επίθεση

Prokopis Doukas είπε...

@Ανώνυμος: Έχει ήδη συντελεστεί αυτό σε μερικές περιοχές...

Prokopis Doukas είπε...

@ logia: Ναι, το καταλαβαίνω και το σέβομαι οτι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, δεν πρέπει (εμείς οι υπόλοιποι) να τα αγνοούμε.

Προσπάθησα και πριν από δυό μέρες να υπογράψω, αλλά σε αυτή τη σελίδα στο fb δεν βρήκα πώς...

the elf at bay είπε...

Πολλά θες. Κόψε κάτι :-P

Prokopis Doukas είπε...

@ the elf at bay: Εντάξει λοιπόν, θα μεταφέρω στην Κίνηση το αίτημα για εκπτώσεις... :-)

gerasimos είπε...

Eγώ πάλι μελαγχόλησα όταν είδα την υποψηφιότητα Γκιουλέκα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης... και αναρωτήθηκα πόσο πια μπορεί να κακοπέσει αυτή η πόλη...

apos είπε...

Ωραία είναι όλα αυτά και δύσκολα μπορεί κάποιος να διαφωνήσει. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο (κάθε) δήμαρχος έχει τους δημότες που του αξίζουν. Και αντίστροφα.

scalidi είπε...

Γιατί δεν σε προτείνει κάποιος;
Ιδίως γι' αυτό ο πολύπαθο κέντρο...

Prokopis Doukas είπε...

@Γεράσιμος: Γιατί; Είναι και δημοσιογράφος και δικηγόρος, συγκεντρώνει δηλαδή τα καλά και των δύο επαγγελμάτων... :-)

@apos: Σωστό. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, οι ψηφοφόροι είναι πολλές φορές από τα βόρεια και νότια προάστεια. Κι έρχονται να ψηφίσουν, με βάση την κομματική τους προτίμηση, χωρίς να γνωρίζουν ή να ενδιαφέρονται καν για τα προβλήματα της πόλης...

@scalidi: Χαχα... Και ποιός δέχεται; :-)

ShareThis