2.6.12

Το έλλειμμα της (ρατσιστικής) δημοκρατίας...

Ήθελα να γράψω κάτι για την απαράδεκτη αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων κατά αλλοδαπών (μαρτυρία εδώ) και τις κουτοπόνηρες προφάσεις εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, αλλά αντί αυτού προτιμώ να παραθέσω την αλληλογραφία με έναν ακροατή του Kosmos 93,6, τα στοιχεία του οποίου δεν παραθέτω. Η επιχειρηματολογία είναι ενδεικτική όσων έχω ήδη επισημάνει εδώ και εδώ:





Καλησπέρα σε όλους.

Καταρχάς, συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο προγράμματος που διατηρείται από την έναρξη της λειτουργίας σας- εξακολουθείτε να παραμένετε όαση για τα ταλαιπωρημένα, από hitlists της κακιάς ώρας, του ενός σουξέ και των άθλιων διαφημίσεων, αυτάκια μας. Συνεχίστε την καλή ποιοτική προσπάθεια και θα είμαστε δίπλα σας.

Δεύτερον, θα ήθελα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για τον εκφωνητή του πρωϊνού προγράμματος 8-9, ο οποίος έχει αναλάβει την κατήχηση των ακροατών του σταθμού υπέρ των λαθρομεταναστών. Παρακαλώ εξηγήστε του ότι:
1. Ο σταθμός είναι μουσικός και όχι πολιτικός. Ποιος τον έχει ορίσει υπερασπιστή των λαθρομεταναστών?
2. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την υπεραπλουστευτική προσέγγιση του: "όποιος είναι εναντίον είναι ρατσιστής, όποιος είναι υπέρ είναι"...τι? ουμανιστής? Η μανιχαϊστική προσέγγιση ούτε λύνει το πρόβλημα ούτε το μειώνει. Η εγκληματικότητα μικρή ή μεγάλη της πλειοψηφίας των λαθρομεταναστών δεν εξαφανίζεται κάτω από το χαλάκι ούτε είναι στη φαντασία των θυμάτων. Ας κάνει μία επίσκεψη στην Αχαρνών ή στην Πάτρα και να κρίνει ιδίοις όμμασι, και όχι από το in vitro στούντιο.
3. Ο σταθμός έχει ως επίσημη θέση την υπεράσπιση των αριστερών θέσεων για το ζήτημα και την κριτική εις βάρος των δεξιών και ακροδεξιών δυνάμεων, με υποτιμητική αναφορά προς αυτές (π.χ. σχόλια για Χρυσή Αυγή, κλπ);

Ευχαριστώ,

Λ.Κ.







Κύριε Κ.,

Δεν είμαι "εκφωνητής", είμαι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός εδώ και 24 χρόνια, παρουσιάζω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές της ΝΕΤ.

1. Το επιχείρημα σας οτι "ο σταθμός είναι μουσικός" δεν ευσταθεί. Και οι μουσικοί σταθμοί έχουν ενημερωτικές/δημοσιογραφικές ζώνες, κυρίως το πρωί. Είμαι δημοσιογράφος και έχω κληθεί να ετοιμάζω, τόσο από πλευράς μουσικής, όσο και από πλευράς σχολίων την πρωινή ζώνη 8-10.

Ραδιόφωνο χωρίς λόγο, δεν υπάρχει, είναι playlist με επιτυχίες, όπως λέτε και σεις. Λόγος χωρίς άποψη, επίσης δεν υπάρχει. Σεβόμενος την ελευθερία της γνώμης και του δημοσιογραφικού λόγου, θα πρέπει να αποδεχτείτε την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων, αυτού που υπογράφει το ραδιοτηλεοπτικό προϊόν που παρακολουθείτε. Αν δεν σας αρέσει, λυπάμαι. Δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλοι. Αυτό που δεν αρέσει σε σας, ενθουσιάζει κάποιους άλλους.

Το επιχείρημα σας δεν ευσταθεί για έναν ακόμα λόγο: Αν ακούγατε μόνο πράγματα που σας έβρισκαν σύμφωνο, δεν θα είχατε διαμαρτυρηθεί. Διαμαρτύρεστε, γιατί διαφωνείτε.


2. Σπεύδετε να βγάλετε λάθος συμπεράσματα, για τη γνώση μου του προβλήματος - είναι σύνηθες. Γνωρίζω τόσο καλά το πρόβλημα, όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε, διότι κατοικώ εδώ και 15 χρόνια (από το 1998), μέσα στο Ιστορικό Κέντρο και στο κέντρο του προβλήματος της μετανάστευσης και της υποβάθμισης. Επίσης, είμαι ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος της Κίνησης Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου. Μακριά λοιπόν από μένα, οι απλουστευτικοί και αστήρικτοι αφορισμοί σας. Η εγκληματικότητα των παράνομων μεταναστών δεν θα αντιμετωπιστεί με τη ρατσιστική εγκληματικότητα - είναι αδιανόητο σε οποιαδήποτε δημοκρατία. Ο Κosmos 93,6 είναι εξ ορισμού δε, ένας αντιρατσιστικός σταθμός, από τη φύση του: Προβάλλει τον πολιτισμό όλων των φυλών, από κάθε γωνιά της γης.


3. Όχι, ο σταθμός δεν έχει καμία "επίσημη θέση" (πέραν της αυτονόητης αντιρατσιστικής), όπως και όλη η ΕΡΤ, ως οφείλει. Οι δικές μου επιλογές κειμένων και απόψεις είναι αυτές που ακούτε - και είναι όχι μόνο αναφαίρετο δικαίωμα μου, αλλά και υποχρέωση μου να τις διατυπώνω, όπως σας εξήγησα και στο (1). Αν νομίζετε οτι υπερασπίζομαι τις θέσεις της αριστεράς, η διεύθυνση του σταθμού θα σας βεβαιώσει οτι δέχομαι πολύ περισσότερες επιθέσεις από οπαδούς της αριστεράς, παρά από την άλλη πλευρά. Και σε κάθε περίπτωση, το να μην ικανοποιείται καμία πλευρά (και ιδίως ακραία) σημαίνει οτι είμαι στο σωστό δρόμο της ισορροπίας.



Ευχαριστώ,

Προκόπης Δούκας







Κύριε Δούκα,

Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας, η οποία τιμά και εσάς και το σταθμό.
Δεν ήξερα ότι η λέξη "εκφωνητής" εμπεριέχει τόσο αρνητική έννοια σε αντιπαραβολή με τη λέξη "δημοσιογράφος" ή "μουσικός παραγωγός". Δεν ήθελα να σας θίξω, αν και δε θεωρώ ότι κάποιο εκ των 3 επαγγελμάτων υπερέχει του άλλου, εφόσον ασκείται με ευσυνειδησία και ηθικότητα.


Αναφορικά με τα σχόλια σας, θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

1. Στο link του σταθμού αναφέρεται "cinema, χορός, συναυλίες, μουσική, θέατρο, βιβλίο, εκθέσεις". Δε βλέπω κάτι για πολιτική καθοδήγηση στο προφίλ του σταθμού- άλλωστε τον ακούω 10 χρόνια- και είναι εντελώς διαφορετικός ο θεμιτός σχολιασμός από την κατήχηση.
Συμφωνώ απολύτως με το υπόλοιπο σχόλιο σας και γι' αυτό άλλωστε δικαιούμαι και εγώ να εκφέρω τη γνώμη μου και αντιγράφοντας εσάς "Αν δεν σας αρέσει, λυπάμαι. Δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλοι. Αυτό που δεν αρέσει σε σας, ενθουσιάζει κάποιους άλλους".

2. "Ο Κosmos 93,6 είναι εξ ορισμού δε, ένας αντιρατσιστικός σταθμός, από τη φύση του: Προβάλλει τον πολιτισμό όλων των φυλών, από κάθε γωνιά της γης": Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την ιδεολογική ταύτιση της πολυπολιτισμικότητας (την οποία αποδέχομαι αναφανδόν ως αυταπόδεικτη, όντας ενήμερος για την πλειοψηφία των πολιτισμών και θρησκειών παγκοσμίως, άλλωστε η νύφη μου κατάγεται από τη Βουλγαρία ενώ στενός μου φίλος είναι Ιορδανός- δεν ξέρω εάν έχετε και εσείς αντίστοιχα παραδείγματα) και της στυγερής εγκληματικότητας από αλλοδαπούς. Εξάλλου, τα στατιστικά στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: 80% των εξαιρετικά βίαιων εγκλημάτων διαπράχθηκαν από αλλαδαπούς το 2011 ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ληστείες! Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να αντικρούσω το πρόδηλο, για να αποφύγω τον εύκολο χαρακτηρισμό ως ρατσιστής?!

"Η εγκληματικότητα των παράνομων μεταναστών δεν θα αντιμετωπιστεί με τη ρατσιστική εγκληματικότητα - είναι αδιανόητο σε οποιαδήποτε δημοκρατία": δεν έχω κάνει κανένα σχόλιο υπέρ της ρατσιστικής εγκληματικότητας!! Αποτελεί δική σας ερμηνεία, που απλώς ενδυναμώνει τον αρχικό ισχυρισμό μου ότι η αντίληψή σας είναι μανιχαϊστική "όποιος είναι εναντίον, είναι ρατσιστής"..
3. Συμφωνώ μαζί σας. Εξάλλου, δεν ανήκω πολιτικά σε κανένα χώρο, οι μεν με θεωρούν ρατσιστή (όπως εσείς) και δεξιό επειδή είμαι κατά του εν Ελλάδι συνδικαλισμού, των παράνομων μεταναστών και των συντεχνιακών απεργιών, οι δε με θεωρούν αριστερό επειδή τίθεμαι υπέρ του κεϋνσιανισμού, του κοινωνικού κράτους και των κρατικών δαπανών! Ούτως ή άλλως στην Ελλάδα η υλοποίηση όλων των πολιτικών κατευθύνσεων είναι στρεβλή με τα γνωστά αποτελέσματα που βιώνουμε όλοι..

Και πάλι ευχαριστώ για την επικοινωνία και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, καλό θα ήταν δε να μην επανέλθουμε για να αποφύγουμε την απομείωση του διαλόγου σε σκυλοκαβγά (επίσης κατά τη γνωστή νεο-Ελληνική πρακτική).

Λ.Κ.






Κύριε Κ.,

Σας έκανα τη διευκρίνιση, γιατί το "εκφωνητής" σημαίνει κάποιον που διαβάζει κείμενα που του έχουν δώσει, χωρίς να μεσολαβεί η προσωπική του κρίση και επιλογή.

Ως προς την ουσία των αντιρρήσεων σας:

1. Και μόνο που χρησιμοποιείτε τη λέξεις "κατήχηση" και "πολιτική καθοδήγηση", σε αντιδιαστολή με τον "θεμιτό σχολιασμό", αρνείστε την ελευθερία μου να σχολιάζω και περιγράφετε τις απόψεις μου ως φανατικές ή και προπαγανδιστικές. Το συμπέρασμα σας είναι αυθαίρετο και κακόπιστο.

2. Το τι αναφέρει το site του σταθμού, ως γενικότητα, δεν δεσμεύει ή/και υποχρεώνει σε τίποτα. Η κοινωνική ζωή είναι πολυσύνθετη, είμαστε σε εποχή έντονων κοινωνικών διεργασιών και σε προεκλογική περίοδο. Μου ζητήθηκε να κάνω την πρωινή ζώνη, ακριβώς λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας.

3. Δεν ξέρω αν τα στοιχεία σας είναι ακριβή, αλλά και να είναι: Μπορεί μεγάλο μέρος της εγκληματικότητας να οφείλεται στους παράνομους μετανάστες. Αυτό δεν σημαίνει οτι ευθύνεται και πρέπει να πληρώσει γι αυτό, το σύνολο τους. Ακριβώς αυτό είναι ο ρατσισμός: Να αποδίδονται στο σύνολο οι ενέργειες ενός μέρους του συνόλου. Δηλαδή, επειδή ο άλλος είναι μετανάστης, να θεωρείται συνυπεύθυνος. Αυτό ακριβώς υποστηρίζουν οι ακροδεξιές αντιλήψεις και η Χρυσή Αυγή, γι αυτό και είναι κατακριτέες, χωρίς άλλη συζήτηση. Και μάλιστα αποδέχονται ή/και προπαγανδίζουν την αυτοδικία εναντίον των μεταναστών, όπως παρατηρείτε με τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα βίαιων και αιματηρών επιθέσεων εναντίον τους. Αφήστε που ο εκφοβισμός αυτός δεν εξυπηρετεί τίποτα, παρά τα όσα υποστηρίζουν: Το μεταναστευτικό κύμα είναι τόσο μεγάλο και αδήριτο, που δεν θα ανακοπεί από ρατσιστικές πρακτικές. Μόνο με καλύτερα οργανωμένο κράτος και θεσμούς έχει πιθανότητες να λυθεί το πρόβλημα.

Δεν είπα οτι εσείς υποστηρίζετε την ρατσιστική εγκληματικότητα. Αυτοί που την υποστηρίζουν όμως, πρέπει να δέχονται τα πυρά όλων μας. Γι αυτό αφήστε με να κάνω τα σχόλια μου, όπως εγώ νομίζω.

Προκόπης Δούκας



Υ.Γ. Σχόλιο εκτός αλληλογραφίας: Είναι ενδεικτικό το πόσο κόντρα στην κοινή λογική μπορεί να λειτουργούν οι ρατσιστικοί μύθοι: Ακόμα κι αν το 80% της σοβαρής εγκληματικότητας οφείλεται σε αλλοδαπούς, είναι εντελώς αστήρικτο να το μετατρέπει κανείς ως συμπέρασμα οτι "η πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών είναι εγκληματίες". Με τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, αυτό θα σήμαινε οτι κυκλοφορούν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες εγκληματίες...



Δείτε εδώ και την εξαιρετική δήλωση Καμίνη για τις ρατσιστικές επιθέσεις.












Η φωτό είναι από το www.newsnow.gr και το εξώφυλλο από το www.prefixmag.com

Το post συνοδεύεται από το "Somebody That I Used To Know" του Βελγο-Αυστραλού Gotye.



buzz it!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ακριβώς αυτό είναι ο ρατσισμός: Να αποδίδονται στο σύνολο οι ενέργειες ενός μέρους του συνόλου"

...πόσο μη αυτονόητο έχει -δυστυχώς- γίνει αυτό !

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας. Μια από τις πιο δυσάρεστες όψεις της κρίσης είναι ότι έδειξε καθαρά πως η ελληνική κοινωνία δεν είναι απλώς συντηρητική, είναι βαθύτατα αντιφιλελεύθερη, προτιμώντας τον κοινοτισμό από την ατομικότητα (με την ελευθερία και την ευθύνη που συνεπάγεται). Πολλοί από εμάς δεν θέλαμε να το δούμε, ελπίζαμε ότι καθώς αλλάζουν οι γενιές θα άλλαζαν και οι αντιλήψεις, αλλά τώρα πια πρέπει να το παραδεχτούμε.

γ.κ. είπε...

Πως να πάρει κανείς θέση για μια εκπομπή , ή για μια σειρά εκπομπών που δεν άκουσε. δεν γίνεται.

Για την αλληλογραφία που διάβασα όμως έχω να συμπληρώσω πως....
" Ναι, κανείς δεν επιτρέπεται να βγάζει συμπεράσματα για το σύνολο των παράνομων μεταναστών επειδή το 80% των εγκλημάτων (αν ευσταθεί η πληροφορία) γίνεται από αυτούς

όπως επίσης σωστά λέτε -και οι δύο-
πως δεν μπορεί να μαχαιρώνονται από φασίστες

αλλά δεν πρέπει να Ξεχνάμε πως είναι Παράνομοι....έχουν διαπράξει δηλαδή αδίκημα!
και δεν μπορεί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με όσους δεν έχουμε διαπράξει (συμπεριλαμβάνω Φυσικά τους νόμιμους μετανάστες στον διαχωρισμό μου).

Δεν συμπαθώ καθόλου τους φασίστες , με τρομάζουν και μάλιστα ένας λόγος που δεν ψήφισα κάποιο από τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν μόνα τους όλα αυτά τα χρόνια

ήταν η εγκληματική τους αμέλεια -στο μεταναστευτικό -
άφησαν το φαινόμενο να γιγαντωθεί
και τώρα τους έχουμε και "φάτσα κάρτα"

αλλά ο Παράνομος είναι Παράνομος!!
και αυτό πρέπει να το δεχτούμε
δεν υπάρχει "ολίγον παράνομος"
ούτε "παράνομος εξ ανάγκης"

μα ακόμα και αν μπορεί να γίνει κάποια μικρή διάκριση...αυτή δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια
και να αγγίζει την ατιμωρησία.

Όταν μιλάμε λοιπόν για λαθρομετανάστες μιλάμε για Παράνομους.

.... δεν είναι Πρόσφυγας δεν είναι "Ικέτης".....

Λυπάμαι αν θίγουν τον ρατσιστή ή τον αντιρατσιστή επισκέπτη το ποιοτικού αυτού blog οι σκέψεις μου

βασικά ελπίζω κανέναν από τους δύο

άλλα είπα να επικοινωνήσω καλοπροαίρετα

Καληνύχτα

γ.κ. είπε...

Συμπληρωματικό σχόλιο στο προηγούμενο μου

Ατιμώρητοι επίσης δεν μπορούν να μένουν όσο Παρανομούν παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους

ή αυτοί που κερδίζουν χρήματα μεταφέροντας και βοηθώντας την είσοδο αυτών των ανθρώπων στην χώρα μας που είναι συνήθως Ελληνες .

Το θεωρώ μεγάλο πολιτικό θέμα
που Απαιτεί άμεσα Λύση
γιατί προκαλεί Φόβο κ δηλητηριάζει την καθημερινότητα μας.

Η ποσόστωση αυτή συντροφιά με την πολιτική απάθεια εγκυμονεί κινδύνους και Φόβους ίσους με τους οικονομικούς.

Πιο δίκαιος δεν μπορώ να γίνω

:-)

Γενικότερα τα συμφέροντα που κα

Prokopis Doukas είπε...

@ΨουΞ: Το σκεπτικό σας έχει δύο τεράστια λάθη:

1. Το θύμα των ρατσιστικών μαχαιρωμάτων δεν είναι απαραίτητα παράνομος μετανάστης, μπορεί να είναι νομιμότατος. Είναι θύμα, απλώς γιατί είναι μελαμψός. Αυτό συνιστά τον ρατσισμό.

2. Η τιμωρία για ένα αδίκημα, δεν μπορεί να είναι ποτέ η αυτοδικία - και δη με ένα απείρως δυσανάλογο έγκλημα. Αν δηλαδή κάποιος παρανόμησε για να μπεί στη χώρα, δεν μπορεί αυθαίρετα να τρομοκρατείται, υφίσταται ξυλοδαρμό ή μαχαίρωμα (επειδή ενδεχομένως κάποιος άλλος παράνομος μετανάστης λήστεψε κάποιον άλλον) . Αν ήταν έτσι, θα στέλναμε στο νοσοκομείο ή στο νεκροταφείο όποιο έκλεψε ένα περίπτερο ή ένα μπακάλικο. Δεν υπάρχουν (και δεν αρμόζουν) αυτά σε μια πολιτεία ευρωπαϊκή και δημοκρατική.

γ.κ. είπε...

Μάλλον απαντάτε σε άλλο σχόλιο!

Εγώ απλά συμπληρώνω-συμπλήρωσα
(δεν διαφωνώ )

πως ο λαθρομετανάστης είναι παράνομος.

Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε η τουλάχιστον να μην το ξεχνάμε.

Καλημέρα

Prokopis Doukas είπε...

@ΨουΞ: Συγνώμη αν παρανόησα, αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς...

γ.κ. είπε...

Η δυσκολία συνεννόησης σε αυτό το θέμα δεν είναι δικό μας "προνόμιο"

είναι γενικό φαινόμενο-
μάλλον γιατί λειτουργούμε με αντανακλαστικά "θέσης":

αντι ή ρατσι

ανθρωπισμός ή κτηνωδία

πολιτισμός δημοκρατία ή σκοτάδι ναζισμός

ενώ το πρόβλημα χρειάζεται πολιτική-οικονομική λύση.
........
Δύο είναι οι βασικοί άξονες

1.Πως θα πάψουν να μπαίνουν στην Χώρα καινούριοι (παράνομοι)
2.Τι θα κάνουμε με αυτούς (τους παράνομους) που έχουμε.

Το παράνομοι το τονίζω
γιατί η Δημοκρατική- Ανθρωπιστική συμπεριφορά
οι κανόνες Φιλοξενίας
και η Αλληλεγγύη των λαών
είναι τόσο Σημαντικές παράμετροι
για την λήψη μιας σωστής και δίκαιης απόφασης

όσο και η Ανάγκη να γνωρίζουμε σε ποιους- για ποιους θα κάνουμε το καλύτερο Δυνατό.

.................
Ας τελειώνουμε με τις χαντζάρες και τις φασιστικές αηδίες είναι για πέταμα

είναι όμως και ο μικρομεσαίος φορολογούμενος για πέταμα;

τι προτιμάμε δηλαδή να το πω ορθά κοφτά

"Να ζει μαντρωμένος σε επιφυλακή ο εδώ και χρόνια φορολογούμενος ψηφοφόρος
η ο παράνομος μετανάστης;

Όχι στρατόπεδα για του Λαθρο (παρ΄οτι παράνομοι είναι Ανθρωποι)

Οχι αγροτικές εργασίες από αυτούς γι΄αυτούς
(θα τους επιβάλουμε που και πως θα ζούν)

οπότε τι; ένα κοινό "στρατόπεδο" σαν πίστα επιθετικού videoπαιχνιδιού για όλους και όποιος αντέξει
ή περιμένουμε τον από μηχανής θεό; "

Γιατί και οι δύο (λαθρο+ψηφοφόρος φορολογούμενος)
σ΄αυτή την ποσόστωση και με αυτά τα οικονομικά στοιχεία, Δεν γίνεται.
......................

Το δίλημμα της λήψης της απόφασης σε αυτό το ερώτημα,
είναι αυτό που μας βασανίζει.

Γιατί οι θεωρίες έχουν καταχωρηθεί, όπως και τα παράπλευρα γεγονότα και η ιδεολογία μας

τώρα περιμένουμε την απάντηση-την δημοκρατική απόφαση.
..................

Όπως καταλαβαίνετε δεν προτείνω κάποια λύση

συγκεκριμενοποιώ το σημείο στο οποίο βρίσκεται η σκέψη μου.

προσδοκώντας σε μια γόνιμη επικοινωνία

Prokopis Doukas είπε...

@ ΨουΞ: Αυτό που μπορώ να προσθέσω εγώ είναι το εξής:

Πέρα από την τεράστια κουβέντα που μπορούμε να κάνουμε, για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, το έλλειμμα ασφάλειας και την απουσία πολιτικής και λύσης, υπάρχει μια αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Η καταπολέμηση του ρατσισμού δεν είναι "αριστερή θέση", είναι θεμελιώδης αρχή του ευρωπαϊκού και δυτικού πολιτισμού. Εκτός αν λογίζονται ως "αριστεροί", ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ....

γ.κ. είπε...

Συμφωνώ!

Ας το αφήσουμε

Τα λέμε κάποια άλλη φορά
ελπίζω για ένα θέμα ελαφρύτερο.
:-)

Καληνύχτα

ShareThis