3.6.11

Αποχαιρετώντας (και) μια εκπομπή...

Στην ΕΡΤ υπάρχει πράγματι, πολύ συχνά, ένα άλλο ήθος, έστω και στο φαίνεσθαι. Δεν εκδηλώνεται εύκολα το θράσος και η έπαρση που συναντάει κανείς στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα - ή τουλάχιστον συναντούσε, γιατί τώρα με την κρίση, δεν έχω σαφή εικόνα. Κι αυτό είναι πολύ υγιές.


Υπάρχει όμως - σε έντονο βαθμό δυστυχώς - και το πέρασμα στο άλλο άκρο. Στην υποκριτική σεμνότητα, που κρύβει τη μετριότητα. Στην τυπολατρική επίκληση των συναδελφικών κανόνων (λες και η ΕΡΤ είναι παρθεναγωγείο), με ταυτόχρονη “συνδικαλιστική” ισοπέδωση των πάντων, σε βαθμό που καταργείται η αξιοκρατία - ακριβώς για να καταργείται και από την πλευρά των εργαζομένων η αξιοκρατία, που έτσι κι αλλιώς καταστρατηγείται από τις πολιτικές παρεμβάσεις και τις αλλοπρόσαλλες κατά καιρούς και “αδιαφανείς” διοικητικές αποφάσεις.

Οι αιτίες είναι πολλές. Για παράδειγμα, ενώ στους τεχνικούς υπάρχει ένα κριτήριο σπουδών (μια σχολή, ένα πτυχίο), στα περισσότερα ραδιοτηλεοπτικά επαγγέλματα δεν υπάρχει κανένα κριτήριο: Δημοσιογράφοι και παραγωγοί είναι “μπάτε σκύλοι, αλέστε”. Ότι δηλώσει ο καθείς, ανεξαρτήτως της επάρκειας του.

Ύστερα είναι οι ανίατες ασθένειες του ελληνικού δημοσίου: Οι (υπεράριθμοι) περισσότεροι προσελήφθησαν με ρουσφέτι, χωρίς καμμία διαδικασία ΑΣΕΠ ή άλλη. Άλλοι πάλι άξιζαν όταν ήταν νέοι, αλλά με τη διαδικασία της μονιμοποίησης, μπήκαν στην ισοπέδωση, την αδιαφορία και τη λούφα. Πικράθηκαν που δεν τους χρησιμοποιούσαν πια οι επόμενοι διευθυντές, δικαίως ή αδίκως. Ανέπτυξαν “συνδικαλιστικές” άμυνες και τους βγαίνει φθόνος για άλλους που λουφάρουν ανενόχλητοι ή χολή για άλλους που ανελίσσονται, ακόμα κι αν το αξίζουν. Το να μένουν σταθεροί οι εργαζόμενοι και να αλλάζουν συνεχώς οι διοικήσεις, είναι ανθυγιεινό πράγμα. Ειδικά όταν οι διοικήσεις είναι απαράδεκτες, δικαιώνοντας πλήρως την ανάγκη της μονιμότητας. Προσθέστε τα παιχνίδια της εξουσίας, των εξυπηρετήσεων και του χρήματος - κι έχετε την εικόνα.

Πολλές φορές πρέπει να καλοπιάσεις, να παρακαλέσεις, για να κάνει ο άλλος τη δουλειά του. Ο λόγος είναι προφανής: Η λούφα ευνοείται, όταν φέρνει εμπόδια. Η ανεπάρκεια “παίρνει πόντους”, όταν κάνει τη δύσκολη. Πρέπει να είσαι απέραντα ευγενής - κάτι που δεν αντιβαίνει καθόλου στην ψυχοσύνθεση μου, φτάνει να μην πρόκειται για υποκριτική κάλυψη. Η δουλειά θέλει - κάποιες στιγμές - και γρήγορες, στακάτες κουβέντες και αποφάσεις. Και κυρίως τήρηση των κανόνων του επαγγελματισμού και της κοινής λογικής.

Η ΕΡΤ είναι καταφύγιο αξιοπρέπειας, για πολλά πράγματα. Αλλά είναι και “μαγειρείο” συμπλεγμάτων - σε μια ούτως ή άλλως, αστάθμητη και ανταγωνιστική δουλειά, στην οποία σχεδόν κανείς δεν θέλει να βάλει κριτήρια. “Γιατί εγώ παίρνω χίλια κι αυτός τα διπλά”; λέει η δακτυλογράφος που δουλεύει ελάχιστες ώρες (και δεν το λέει αυτή που είναι επαρκής και ικανή). “Μας ήρθε από την τηλεόραση και μας παριστάνει τη φίρμα”, αρχίζει η γκρίνια από αυτόν που δεν θα έπρεπε καν να κρατάει μικρόφωνο. “Ποιός είναι αυτός που μας κουνάει το δάχτυλο;” λέει κάποιος άλλος, ανεξαρτήτως αν λες το αυτονόητο. “Σιγά τον παραγωγό! Γιατί έχει δίωρη ζώνη κι εγώ τόσα χρόνια είμαι στο περιθώριο”, λέει αυτή που παίζει Zamfir (!) και κάνει ραδιόφωνο της δεκαετίας του ’70 - δεν θα την προσελάμβανε ποτέ κανένας ιδιώτης. “Και γιατί ξέρει αυτός κι όχι εγώ”, λέει μια άλλη, που νομίζει οτι ραδιόφωνο κάνεις με 200 δίσκους, χωρίς να ξέρεις ούτε ρεπερτόριο, ούτε να έχεις βάθος μουσικής παιδείας - κι οτι εκπομπή είναι να βάζεις μισή ώρα τραγούδια του ίδιου καλλιτέχνη...

Ο τρόμος να μη χάσεις τη δουλειά σου (απολύτως σεβαστό) ή τη “θεσούλα” σου (όχι και τόσο, αν δεν την αξίζεις), οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις. Όλοι να παίρνουμε περίπου τα ίδια. Όλοι να κάνουμε από λίγο “εκπομπούλα- μπάλωμα”, ανεξαρτήτως του παραγόμενου αποτελέσματος. Όλοι να είμαστε - ισοπεδωτικά - ίσοι. Μην τυχόν και ξεφύγει κανείς, γιατί μας χαλάει την πιάτσα. "Οι ζώνες είναι δημιούργημα των διαφημιστικών εταιρειών". “Α, εμείς εδώ δεν κοιτάμε τα νούμερα, δεν μας ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός”. Μέχρι και η άποψη "να μην γίνει πολύ πετυχημένος ο σταθμός, γιατί θα τον πουλήσουν" ακούστηκε, σε μια έξαρση του παραμορφωτικού δημόσιου διαλόγου, σε αυτή τη χώρα...

Πράγματι, ένα μέρος της “υγείας” των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι το οτι αγνοεί την κατρακύλα του κίτρινου και φτηνιάρικου ιδιωτικού ανταγωνισμού. Αλλά η όποια διοίκηση ή διεύθυνση δεν οφείλει να ακολουθεί κριτήρια επαγγελματικά και κυρίως διαφανή και αντικειμενικά; Δεν οφείλει να προστατεύει με κάθε τρόπο την επιτυχία και τον χαρακτήρα ενός μέσου, που αποτελεί δημόσια περιουσία (και το οποίο προφανώς δεν είναι "μαγαζάκι" του θείου του, ώστε να υφίσταται μόνον αυτός τις συνέπειες αστήρικτων αποφάσεων); Δεν οφείλει να μην “χαρίζεται” στον ανταγωνισμό, με αποφάσεις που τον συμφέρουν; Δεν οφείλει να αξιοποιεί τα στελέχη του (ιδίως τα πιο προβεβλημένα και με έμπρακτη απήχηση), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο - ειδικά όταν προσφέρονται αφιλοκερδώς; Τι είναι πιο σημαντικό, το να απασχοληθούν όλοι, ακόμα κι αυτοί που κάνουν ζημιά στο μέσο ή να διατηρηθεί η αξία του στην αγορά;

Στα 23 χρόνια που κάνω ραδιόφωνο, δεν έχω κάνει ποτέ κάτι καλύτερο και δεν έχω δεχτεί ποτέ τόσο ενθουσιώδη, κολακευτικά, σχεδόν “λατρευτικά” σχόλια για μια εκπομπή. Ίσως είναι η συγκυρία, το οτι ο Kosmos 93,6 κατάφερε τόσα χρόνια να κρατήσει μακριά του τις ανίατες ασθένειες της ΕΡΤ και έφτασε το 6%, ίσως είναι η ωρίμαση ενός παραγωγού σε σχέση με μια δισκοθήκη 35 ετών, ίσως είναι η πλήρης αφιέρωση που έρχεται σε κάποιες στιγμές της ζωής μας. Το δίωρο 6-8μμ του Kosmos είναι, με τις μετρήσεις του τελευταίου μήνα, η πιο δημοφιλής εκπομπή όλων των σταθμών της ΕΡΤ. Κι επειδή ο σταθμός έχει εξαιρετικά δημογραφικά, σε πολλούς από τους κοινωνικούς χώρους, με τους οποίους έχω οικειότητα, ήταν απλώς το “talk of the town”.

Δεν έχω περάσει ποτέ τόσο καλά - και είχα να συναντήσω τέτοια ραδιοφωνική επιτυχία, από την εποχή που έκανα, στα πρώτα μου βήματα, το “Διαμαρτύρομαι” στον Antenna. Νομίζω, γιατί ακριβώς πήγαζε από το ανόθευτο κέφι μου. Δεν είχα καμία υποχρέωση (και καμία απολαβή), για να ανεβαίνω κάθε μέρα στην Αγία Παρασκευή - παρά μόνο την πηγαία ευχαρίστηση του λόγου και της μουσικής, σε μια δική μου προσωπική συνταγή - και την ανταπόκριση του κοινού, που άκουγε από τα πέρατα της γης.

Γι αυτό και η μη αναγνώριση της προσφοράς και της επιτυχίας, είναι πια κουραστική - και δεν την μπορώ να την "καταπιώ". Δεν θα μου μειώσει όμως την ωραία γεύση, από τις 11 Οκτωβρίου, έως σήμερα. Ο Kosmos, που φέτος κλείνει τα 10 χρόνια του είναι το "διαμαντάκι" της ΕΡΤ (γι αυτό και πολλοί θέλουν να "ασελγήσουν" επάνω του, ακόμα κι αν δεν σκαμπάζουν γρυ από το ρεπερτόριο του) - και από μόνο του αξίζει τα 50 ευρώ ετήσια συνδρομή. Εύχομαι να παραμείνει σε αυτή την αξία...

Έτσι λοιπόν, μετά από ένα δελτίο, απόψε αποχαιρετώ και μια εκπομπή. Αφήνω πίσω μου τη μετριοκρατία, τη συνδικαλιστική καμαρίλα και τα υπερτροφικά “εγώ”, που δυστυχώς (διαχρονικά) είναι όσο πιο έντονα, όσο περισσότερη ανικανότητα υπάρχει. Και κρατάω την γλύκα και την ικανοποίηση από την ενθάρρυνση και τη συγκίνηση των άξιων συναδέλφων και των ακροατών. Σας ευχαριστώ πολύ, για ένα υπέροχο δώρο...


Έγραψαν σχετικά: Το e-tetradio και "Τα Νέα".










Οι φωτό είναι από το www.fun140.com και το www.wantto12.blogspot.com

Το post συνοδεύεται από το "Demain J' Arrete" του Γάλλου Ben (L' Oncle) Soul, ενός καλλιτέχνη που ήταν trademark της εκπομπής...

buzz it!

39 σχόλια:

Ted είπε...

Για ακόμη μια φορά φαίνεται η αξιοπρέπεια σου και το ήθος στον τρόπο που χειρίζεσαι τα πράγματα...Περιμένω με αγωνία ενα νεο ξεκίνημα και ραδιοφωνικό ραντεβού με τους ακροατές Προκόπη!Προς το παρόν, αναμένουμε την τελευταία εκπομπή σήμερα 6-8....

Yannis Triantafyllou είπε...

Μια φράση μόνο «δεν πειράζει»... Με αυτά και με άλλα, δεν είναι μακρυά η ώρα που αυτό το εξάμβλωμα που λέγεται ελληνικό δημόσιο θα καταρρεύσει... Τότε κάτι καινούργιο καλύτερο θα γεννηθεί... :-)) stay tuned !!

killlbill είπε...

μην σκας,οι καλοί δεν χάνονται.
να 'σαι καλά και για το ''σωστό'' μπλογκ και για τις ωραίες εκπομπές σου.

Pantelis Mergouzis είπε...

Εγώ σε ευχαριστώ Προκόπη (και δέν λέω "εμείς" καθ'οτι μιλάω για τον εαυτό μου), για την ειλικρινή σου παρουσία. Keep on ανόθευτος!

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω άλλο Προκόπη ότι είχα να πω τα είπα, για άλλη μια φορά ΚΡΙΜΑ που δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο, το ελληνικό σύνδρομο της γνωστής ιστορίας ζήλιας & φθόνου -κάνε Θεέ μου να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα- καλά κρατεί και από ότι δείχνουν τα πράγματα μέχρι ο τελευταίος νέο Έλληνας εξοντωθεί από μόνος του.
«κρατάω την γλύκα και την ικανοποίηση από την ενθάρρυνση και τη συγκίνηση των άξιων συναδέλφων και των ακροατών» Να σε καλά. XFon

DaisyCrazy είπε...

Κρίμα! Αυτό μόνο έχω να γράψω.
Σας παρακολουθώ εδώ και κάποια χρόνια (άλλωστε έτσι ανακάλυψα κι αυτό το μπλογκ) και πάντα μου άρεσε ο τρόπος που δουλεύετε.
Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όποιο δρόμο κι αν επιλέξετε!

scalidi είπε...

Αντιλαμβάνομαι και το κλίμα και τη δική σου απογοήτευση, πού να δεις τη δική μας... Αλλά ένας αξιοπρεπής αποχαιρετισμός σαν κι αυτόν πολλές φορές είναι προτιμότερος για να μην πω επιβεβλημένος.

zepos είπε...

Αμισθη συμμετοχή;
Εμ γι'αυτό κόβεσαι!
Αν είχες να πόυμε το συμβόλαιο της Στάη, ή πρίπου, δεν θα σε πείραζαν γιατί στην ΕΡΤ δυστυχώς επέστρεψε η νοσηρή άποψη της "επιχειρηματικότητας"..
Παρεπιπτόντως ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ πλέον να παρακολουθώ το βραδυνό δελτίο της ΝΕΤ. Η κυρία με την μούρη ΝΑ, είναι οτι πρέπει για να την βαλτώσει τη ΝΕΤ. Η ειρωνία της είναι κάκιστα καλυμένη και ως φαίνεται υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον Ταγματάρχη για γρήγορη αποδόμηση της όποιας ακροαματικότητας.. Κρίμα!

Η διήγησή σου Προκόπη, είναι τόσο γλαφυρά δραματική και περιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ την σαπίλα της Δ.Διοίκησης και τις αιτίες της απασάθρωσης του κράτους..
Υπάρχει ελπίδα;

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ πολύ όλους!

@zepos: Δεν υπάρχει επίσημη αμοιβή στην ΕΡΤ, που υπερβαίνει τις 4000 ευρώ, εκτός αυτής του Διευθύνοντος Συμβούλου, που έχει άλλο πλαφόν.

Ανώνυμος είπε...

Γενικά κρίμα που σταματάς την εκπομπή σου,και πιο κρίμα αφού τα πήγαινε καλα number wise.Άκουσα πως σου πρότειναν τρεις διαφορετικές ζώνες και δεν δέχτηκες.

Prokopis Doukas είπε...

@ανώνυμος: Όχι, μου πρότειναν να κάνω μονόωρη εκπομπή - άκρως μειωτικό, όταν η εκπομπή πήγαινε τόσο καλά..

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά. Αλλα εσυ εχασες εμας, εμεις εσένα, ο Κόσμος μια καλή εκπομπή, οι συνάδελφοι εναν καλό συνεργάτη και κατα τόπους φίλο και τελικά με 'κείνα και με 'κείνα κέρδισε πάλι το Dark Star.
Παρόλα αυτά, όλα στο ταξίδι για τη Ιθάκη είναι.

anonymous coward είπε...

Επειδή και εγώ ετοιμάζομαι να εγκαταλείψω (τη χώρα), σας αποχαιρετώ μουσικά:

http://www.youtube.com/watch?v=gXkCbG1Lk3E

Ανώνυμος είπε...

Mα που τα βρηκατε ολα αυτα τα ωραια τραγουδια που ακουγαμε?Σας γραφω και ακουω Nicola Conte που δεν τον ηξερα και τον εμαθα απο την εκπομπη σας. Ευχομαι τα καλυτερα και σας ευχαριστω για τα ομορφα απογευματα.
Χρυση Φωκα

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ και πάλι όλους!

@Χρυση Φωκα: Κάποια, από τη βάση δεδομένων του Κόσμος. Τα περισσότερα, από την προσωπική μου δισκοθήκη. 35 χρόνια, κάνω (ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά) αυτή τη δουλειά... :-)

Margo είπε...

Πολύ λυπηρό.. ελπίζω γρήγορα να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς αλλού και εμείς να έχουμε την ευκαιρία να σε ακούμε. Ευτυχώς που διατηρείς και το blog.. μια γεύση την παίρνουμε και από λόγια και από μουσικές.

Καλό σου ξημέρωμα Προκόπη

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Προκόπη.
Σίγουρα το blog σας είναι για όλους εμάς μία γλυκιά παρηγοριά.
Σας περιμένουμε όμως γρήγορα κοντά μας. Ο Κόσμος έχασε το ... κόσμημά του. Να τί έχασε. Και εμείς θα περιμένουμε, εσάς και τις μουσικές σας.
Ευχαριστώ
Μαρία.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εξής απορία που αφορά όλους όσους κάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές με επιτυχία και καλές ακροαματικότητες.
Γιατί δεν μεταφέρετε την εκπομπή στο ίντερνετ?
Γιατί άνθρωποι που αξίζουν δεν φτιάχνουν οργανωμένα και συλλογικά, εναλλακτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού το μέσον υπάρχει?
Εντάξει, μπορεί να είναι πιο εύκολο το να ανοίγεις το ραδιόφωνο σου σε μια συγκεκριμένη συχνότητα,
αλλά απ' την άλλη μπορείς να έχεις πρόσβαση σε μεγαλύτερο ακροατήριο.
Είναι θέμα υποδομής ή κόστους? Πείτε μας γι' αυτή την (καθόλου πρωτότυπη) ιδέα και τα προβλήματα της...

τίνα σπανού είπε...

6-8μ.μ, Μαρούσι-Ηλιούπολη δύο ώρες με τη συγκοινωνία, μετά από ένα ισοπεδωτικό 8ωρο και πριν από ένα εξαντλητικό 3ωρο (μαγείρεμα, παιδιά, συμμάζεμα του χάους), χωρίς την ελπίδα για αξιοπρεπή ενημέρωση από το κατηργημένο δελτίο των 11μ.μ., ήταν μία όαση. Τώρα χωρίς παρέα στο 550 και στο 237, να διασχίζεις μία άσχημη πόλη σε μία άσχημη εποχή.
Σας ευχαριστώ γι αυτό το φιλικό σκούντημα στον ώμο, για το τσίμπημα του μυαλού, με ευγενικές κουβέντες και ταξιδιάρικη μουσική.

deadendmind είπε...

Είχα την τύχη να ανακαλύψω την εκπομπή σας πριν λίγους μήνες και την άκουγα με ευχαρίστηση, έστω και μια φορά την εβδομάδα (Παρασκευές απόγευμα, που προσφέρω εθελοντική εργασία στο κατάστημα της Fair Trade Hellas). Χθες το απόγευμα άκουσα και την τελευταία εκπομπή και λυπάμαι πολύ που μια τόσο επιτυχημένη και ποιοτική εκπομπή έπρεπε να τελειώσει.

Εύχομαι να συνεχίσετε κάπου αλλού να κάνετε ραδιόφωνο, αφού σας ευχαριστεί τόσο, και να σας ακολουθήσουν οι ακροατές σας (κι εγώ μαζί).

Ευχαριστώ για τις όμορφες μουσικές και τη συντροφιά που μου κρατούσε η εκπομπή σας. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Φιλικά,

Δάφνη Κούμπα

ippoliti_ippoliti είπε...

Κε Δούκα, δεν ξέρω τι να σας πώ.Οτι λυπάμαι, ότι θυμώνω, ότι..συμπαρίσταμαι..τα βρίσκω λίγα.
Εκτιμούσα αυτό που έβλεπα στην τηλεόραση, δεν σας άκουγα, δεν ακούω ραδιόφωνο παρά σπάνια, είμαι και τελείως αδαής από μουσική, λειτουργεί μόνο το συναίσθημα και το ένστικτό μου.
Γιατί γίνονται όλα αυτά; πως εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι οι κυβερνώντες, οι διοικούντες φέρνουν κάτι διαφορετικό, εσείς που εξακολουθείτε να πιστεύετε (τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι)και από τα γραφόμενά σας, γιατί εγώ σταμάτησα πλέον κι είναι ορατό;
Καταθέτω την ειλικρινή μου διάθεση
ΥΓ.Αφήστε που δε γνώριζα ότι το κάνατε αφιλοκερδώς.

itsgreektome είπε...

μετα το βραδυνο δελτιο που σταματησα να βλέπω, τώρα θα σταματησω και το ραδιόφωνο.... Σ'ευχαριστώ για τα τόσα ωραία μουσικά απογεύματα...και ελπίζω σύντομα να σε ακούσουμε πάλι.
Κατερίνα

Prokopis Doukas είπε...

Μάργκο, Μαρία, Τίνα, Δάφνη, ippoliti, Κατερίνα, σας ευχαριστώ πολύ, με συγκινείτε.

Ανώνυμε, δεν είναι το ίδιο με το διαδικτυακό ραδιόφωνο. Δεν το έχω μελετήσει, αλλά η πρόσβαση του παραδοσιακού σε χιλιάδες (μην ξεχνάς το αυτοκίνητο και τα φορητά ραδιοφωνάκια) ακροατές δεν είναι ακόμα συγκρίσιμη...

Ύστερα, δεν είναι τρομερά να είμαι ένα στέλεχος της ΕΡΤ (στην οποία πιστεύω), να μην μου επιτρέπεται να δουλέψω αλλού, να έχω συμβάλει Κι εγώ στο μικρό μου μερίδιο στην άνοδο του Κοσμος - και να μη μου επιτρέπουν να συμμετάσχω; Υπάρχει και το γαμώτο...

Ανώνυμος είπε...

"υπάρχει και το γαμώτο"...ε ναι, πολλές φορές πέρα και πάνω απ' όλα υπάρχει αυτό

θα ήθελα να γράψω "εις το επανακούειν" αλλά είναι ανόητος νεολογισμός, οπότε δεν γράφω τίποτε γιατί είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνετε τι θέλω να πω

http://www.youtube.com/watch?v=l04Ro4t7Wug

ΚΚΜ

yb είπε...

Σε όλους θα λείψεις πολύ αλλά πίστεψέ με σε κάποιους που βρισκόμαστε "στα πέρατα του κόσμου" η απογοήτευση και ο θυμός είναι ακόμη μεγαλύτερα...:-(
Αλήθεια βρέθηκε "παραγωγός" να δεχθεί να πάρει το διωρό σου;

xomeritis είπε...

Καλή επιτυχία στα επόμενά σου βήματα. Όλα να σου πάνε καλά! Stay tuned που λένε.

gwgw είπε...

Καλη σου μερα Προκοπη και καλως σε βρηκα!!!Ολοι μας παμε κατα διαολου,ελπιζω καποια μερα(τρεφω ψευτικες ελπιδες για παρηγορια)να δικαιωθεις,να δικαιωθουμε ολοι μας γιατι το αξιζουμε γαμωτο!!!Καλη δυναμη!!!

the elf at bay είπε...

Κρίμα.

Πάντως εγώ θα επιμένω ότι το καλό ραδιόφωνο είναι το κρατικό ραδιόφωνο.

mardakis anastasios είπε...

Χάνεται μια νησίδα σε ένα απέραντο ωκεανό ανυποψίαστης μηδενικότητας.
Νιώθω ότι ένας φίλος φεύγει για ταξίδι.Ξέρω ότι θα τον ξανασυναντήσω αλλά το πότε ; με σκοτώνει.
Σε ευχαριστούμε ΦΙΛΕ Προκόπη.
Το ήθος και η ειλικρίνεια είναι διαμάντια που όση λάσπη και αν τους ρίξεις ,πάντα θα λάμπουν.

Τάσος Μαρδάκης

Pompeia είπε...

Αυτοί χάνουν, Προκόπη μου! Μαζί με σένα και τους ακροατές σου. Αλλά καλύτερα, να σου πω, μπας και κάνεις περισσότερα live!
Αγέρωχος και αξιοπρεπής απέναντι στη βλακεία και τη φτήνια... respect!

Θοδωρής είπε...

Νομίζω ότι για άλλα μία φόρα αποδεικνύεται ότι οι αποφάσεις εκείνων που διοικούν το ραδιομέγαρο χρήζουν επιστημονικής μελέτης. Πως είναι δυνατόν στο όνομα μίας γενικής αναδιάρθρωσης του σταθμού να κόβεις τον παραγωγό, το δίωρο του οποίου έχει την μεγαλύτερη ακροαματικότητα; Πως είναι δυνατόν να κόβεις, σε περίοδο κρίσης και περικοπών, τον παραγωγό που προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή; Πως είναι δυνατόν να κόβεις μία εκπομπή που είχε καταφέρει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες λόγω των πολλών διαφορετικών ειδών μουσικής που κατάφερνε να ανακατέψει με επιτυχία αποφεύγοντας την ευκολία του "παίζω latin μόνο" που ακολουθείται από την πλειοψηφία των υπολοίπων παραγωγών; Προφανώς υπάρχει παρασκήνιο (προτάσεις-αντιπροτάσεις, αντιπαραθέσεις, προσωπικές κόντρες κλπ.) που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε... όμως σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση για τη μη συνέχιση της εκπομπής φαντάζει σε μένα ακατάληπτη... Προκόπη να είσαι καλά και ευχαριστούμε...καλημέρα από τη χαλκίδα

Ανώνυμος είπε...

το θέμα είναι αυτό: κάνεις κάτι που πάει καλά και στο κόβουν. Πόσο παράλογο είναι?
δηλάδη πως θα πάνε τα πράγματα καλύτερα αν αυτη είναι η στάση?
και πόσο δύναμη έχει ο Προκόπης και ο χ Προκόπης, να βρει τον επόμενο, να καταλάβει και να πεισει τον επόμενο κλπ κλπ...
Καλή δύναμη x

vroundavio είπε...

Eυτυχώς που υπάρχει και το μπλόγκ σου! Κρίμα γιατί η μουσική που διάλεγες ήταν εξαιρετική. Πόσες φορές εψαξα να βρώ τα κομμάτια που έπαιζες να τα κατεβάσω....
Αυτό που έκανες είναι διαπαιδαγώγηση του ακροατηρίου. Αλλά οι ιθύνοντες δεν καταλαβαίνουν απο τέτοια. Οι άνθρωποι είναι ανίδεοι, αμόρφωτοι, ξεπερασμένοι, απληροφόρητοι, δηλαδή επικίνδυνοι. Ετσι λειτουργεί αυτό το κράτος παρωδία κι οι λειτουργοί του κι οι υπηρέτους του, κι οι περισσότεροι απο εμάς...
Ελπίζω κάπου αλλού να βρείς φιλόξενη ερτζιανή στέγη και να μας ειδοποιήσεις!!!

Χριστιάννα Λούπα είπε...

Αποχαιρετώντας (και) μια εκπομπή... - Του Προκόπη Δούκα

http://www.palmografos.com/permalink/10171.html

erleichda είπε...

εμάς θα μας λήψη η φωνή σου. τα όμορφα σωστά ελληνικά σου. η μουσικές επιλογές σου. καλή επιτυχία σε ότι κι αν κανείς. χερετισμούς από Nορβηγία

Prokopis Doukas είπε...

@όλους: Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια - και για τη συμπαράσταση. Αποφεύγω να απαντήσω στον καθένα προσωπικά, για να μη μπω σε συζητήσεις που δεν θα ήθελα. Έχω δεχτεί απίστευτες επιθέσεις, από όσους θίγονται όταν γράφονται κάποιες αλήθεις - ακόμα και για το τι έχω πει κατά καιρούς στην εκπομπή μου, αποπειράθηκαν να με "επιτιμήσουν", ως μη όφειλαν, κορυφαίοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Ειδικότερα, ευχαριστώ εσάς yb και demie, γιατί γράφετε (και ακούγατε) από μακριά...

zepos είπε...

Εκτός θέματος αλλά δεν άντεξα. Ίσως κάποιος "υπεύθυνος" δει που πάει η ΝΕΤ. Η κυρία Στάη ΔΕΝ μπορεί να κρύψει την μεγάλη της απογοήτευση για την τροπή που πήρε η Κ.Ο. του πασοκ. Συνεχίζει επί μισή ώρα να λέει και να ξαναλέει για τις παραιτήσεις των δύο βουλευτών ενώ είναι προφανές οτι το σημαντικότερο ζήτημα είναι σήμερα η υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών παρά τις αντίθετες ελπίδες και πληροφορίες. ...
Εκτός και αν είναι αυτή η κατεύθυνση, να πάμε σε εκλογές...
Κρίμα!

riabal είπε...

Αγαπητέ κ.Δούκα,
κρίμα που σας χάσαμε από το δίωρό σας στο kosmos, αλλά αλήθεια δεν θα ήταν πολύ ωραία να σας βλέπαμε οι ακροατές σας σε κάποιο live!
Αναμένουμε νέα σας!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Δούκα,
Θα επικαλεστώ τη μόνιμη εδώ και 3 χρόνια διαμονή μου στο εξωτερικό για το ότι πήρα χαμπάρι με χρονοκαθυστέρηση (ναι, μόλις σήμερα) το ότι δεν κάνετε πια εκπομπές στο kosmos: νόμιζα ότι λόγω καλοκαιρινών διακοπών και αδειών το πρόγραμμα έχει γίνει άνω κάτω και περίμενα υπομονετικά την επιστροφή σας. Αμ δε! Ομολογώ ότι μού έπεσε το σαγόνι όταν διάβασα ότι δε θα συνεχιστεί η υπέροχη εκπομπή σας την οποία άκουγα φανατικά και συγχυζόμουν όποτε είχε προβλήματα το ιντερνετικό σήμα της ΕΡΤ (ας πω με την ευκαιρία και την μπηχτή: της ΕΡΤ που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ μας).
Νομίζω ότι οι ακροατές σας είμαστε σχεδόν πιο έξαλλοι από σας για την αψυχολόγητη απόφαση --να 'ταν άλλωστε η μόνη στο ελληνικό Δημόσιο... Προσωπικά, μ' εκνευρίζει το ότι κάτι ποιοτικό σβήνεται με μια γελοία επιστολή "αποδέσμευσης" (μην πω καμιά κουβέντα για τα πολιτικώς ορθά που μάθαμε εσχάτως σ' αυτήν τη χώρα). Και, δυστυχώς, δεν μπορώ να πω καν τη χαιρεκακία "αυτοί χάνουν", γιατί χάνουμε πάνω απ' όλα εμείς, οι ακροατές.
Είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα σας ξανακούσουμε στο ραδιόφωνο και προσωπικά ανυπομονώ να συντονιστώ και πάλι στην καινούργια σας εκπομπή. Άλλωστε, κάθε κύκλος που κλείνει είναι σημείο εκκίνησης για κάτι καινούργιο, που όλοι όσοι σας ακούγαμε θέλουμε πολύ να δούμε.
Με εκτίμηση,
Κατερίνα Τζωρίδου

ShareThis