26.9.12

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

Ξέρω οτι γίνομαι πολύ αυτοαναφορικός, αλλά (και) γι αυτό δεν υπάρχει ένα μπλογκ; Πριν από λίγο καιρό έλαβα αυτό το μήνυμα:

"Από το Μάρτη και μετά κάθε πρωί η ρουτίνα μου ήταν η εξής: σηκωνόμουν στις 7.40, ετοίμαζα ένα κριθαρόζουμο (υποκατάστατο καφέ) και έκανα μία γυμναστική 10 λεπτών για την καταραμένη μέση, μετά έμπαινα στο μπάνιο όπου υπάρχει ραδιόφωνο, έκανα ντους, έπινα το ζουμί, έκανα ένα τσιγάρο, ετοιμαζόμουν, κουνιόμουν και καμιά φορά στο ρυθμό. Έδινα φιλί στο Λευτέρη, έβαζα τα ακουστικά του κινητού στα αυτιά και κατέβαινα από το Λόφο Στρέφη την 20λεπτη διαδρομή μου ως το Πανεπιστήμιο αλλάζοντας διαδρομή γιατί στα στενά των Εξαρχείων χανόταν το σήμα, έτσι άλλαξα διαδρομή για να ακούω χωρίς παράσιτα. Έφτανα στο γραφείο κατά τις 9.15 όπου δεν έβγαζα τα ακουστικά μέχρι να ανοίξει το υπολογιστάκι μου. Μόλις άνοιγε έβαζα να ακούσω μέσω ίντερνετ αν και με ενοχλούσε η ολιγόδευτερόλεπτη καθυστέρηση και δεν μπορούσα να ακούσω και μέσα από το KOSMOS live αλλά από άλλο site. Καμιά φορά σημείωνα τραγούδια και τα έκλεβα από το ίντερνετ για να τα κάνω δικά μου. Αν χτυπούσε τηλέφωνο πριν τις 10.00 στο γραφείο, απαντούσα και μιλούσα με μια ναπολεόντεια ικανότητα το ένα μου αυτί να είναι στο ακουστικό και το άλλο στο ηχείο.

Έτσι πέρασε η άνοιξη και ήρθε το καλοκαίρι… Κι εγώ πέρασα αυτό το διάστημα τα πρωινά να αισθάνομαι σχεδόν όπως όταν ήμουν έφηβη, που άκουγα ραδιόφωνο τα βράδια στο δωμάτιό μου με εκφωνητές με βαθιά φωνή να μιλούν για σοφίες του έρωτα και της ζωής. Να λένε τσιτάτα όπως "ξενυχτώντας κλέβεις ώρες από το θάνατο". Ήταν σχεδόν σαν εφηβικό φλερτ και ας ήταν τα ζητήματα πιο σοβαρά και ας έχω μεγαλώσει. Να είσαι καλά!"


Είπα οτι κάποια στιγμή θα το δημοσιεύσω - και ζήτησα την άδεια. Εγώ βέβαια δεν λέω στην εκπομπή "σοφίες του έρωτα και της ζωής", αλλά ελπίζω πολύ στη "θεραπευτική" ικανότητα της ύψιστης αυτής τέχνης, που λέγεται μουσική.

Πρόσφατα, ένας άλλος ακροατής μου διηγήθηκε μια πολύ συγκινητική ιστορία για το πόσο καλή παρέα έκανα στη γυναίκα του, όταν αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της κι έπρεπε να κάνει θεραπείες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με γεμίζει, να μπορώ να αλλάξω προς το ελάχιστα καλύτερο την καθημερινότητα και τη διάθεση ενός ανθρώπου - πόσο μάλλον περισσότερων. Δεν βαυκαλίζομαι οτι κάνω κανένα "λειτούργημα", απλώς δίπλα στο δικό μου κέφι και την ικανοποίηση, ελπίζω να προστίθεται και μια ελάχιστη προσφορά, προς όσους την επιθυμούν και την αποδέχονται.

Γι αυτό και μου αρέσει πολύ να παίζω, πού και πού, μουσική τα βράδια, σε μέρη όπου όχι μόνο θα συναντήσω κάποιους γνωστούς, αλλά και κάποιοι άγνωστοι ίσως ανακαλύψουν μια μουσική που τους φτιάχνει μια πιο αισθητική ατμόσφαιρα, στην έξοδο τους.

Αυτή την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, από τις 10μμ και μετά, θα είμαι ο dj του Gaspar, στο Ψυχικό.











Η φωτό είναι από το www.metroaudiosystems.gr και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το "September" των Αμερικανών Earth, Wind & Fire.

buzz it!

3 σχόλια:

ippoliti_ippoliti είπε...

Ομορφες βραδιές εύχομαι, σε σας, τους γνωστούς και τους αγνώστους

Ανώνυμος είπε...

nai, kai edo einai 5-6 pou akoun radio apo to internet kai trone olo to bandwidth. prepei na tous kovo apo ton proxy alla ela pou oloena kai perissoteroi staumoi ekpempun stin 80.
Megalo provlima to radiofono!

Bofh

τσότσος είπε...

Στη γειτονιά μου, κ. Δούκα, δυστυχώς θα απουσιάζω εκτός Αθηνών...
Αν μας ενημερώνατε πού θα είστε κάθε φορά, θα μας διευκολύνατε να σας ακούσουμε...
καλό Σαββατοκύριακο!

ShareThis