5.11.10

Εσείς γιατί προκαλέσατε το μνημόνιο;

Παρακολούθησα, χθες και προχθές, τις προεκλογικές μονομαχίες στο κεντρικό δελτίο ειδήδεων του Μέγκα. Ψωμιάδης εναντίον Μπόλαρη, Γκιουλέκας εναντίον Μπουτάρη, Κακλαμάνης εναντίον Καμίνη. Όλη η βεντάλια της συντήρησης απέναντι στο (καλύτερο ή χειρότερο) νέο.


Παρακολούθησα να παρελαύνει όλη η παθογένεια της ελληνικής δημόσιας ζωής: Παρά την εύστοχη προειδοποίηση του αντιπάλου του (“δεν είστε σε μεσημεριανάδικο”), ο Ψωμιάδης ούρλιαζε και έβριζε, κάνοντας σόου του τύπου “έλεος, μην εξευτελίζετε άλλο την πολιτική”. Αυτός, που είναι συνώνυμο του πολιτικού καραγκιόζη.

Ο Γκιουλέκας, πιο “σεπτός” και με βαριά φωνή, έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας, αποφεύγοντας διαρκώς την “καυτή πατάτα” του “μουτζαχεντίν Άνθιμου”. Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν θα μπορέσω - είμαι ανεξάρτητος από τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχω σχέση με το παρελθόν, δεν απαντώ τίποτα για “το τρίγωνο της συντήρησης”.

Ο Κακλαμάνης ξεπέρασε κάθε ρεκόρ δημαγωγίας και λαϊκισμού. Ήταν απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο έριχνε το φταίξιμο στους άλλους (ακόμα και για την απόπειρα νοθείας των εκλογικών καταλόγων), πηδώντας από το ένα άσχετο ζήτημα στο άλλο (με τη βοήθεια και εξαιρετικά αφελών/αντιδραστικών “δημοσιογραφικών” ερωτήσεων). Νόμιζα οτι είχε φτάσει στο ζενίθ του θράσους γεμίζοντας το Ιστορικό Κέντρο με τις αφίσες του, αλλά είχα λάθος: Η κακιασμένη αλαζονεία με την οποία απαντούσε οτι η Αθήνα είναι πεντακάθαρη και ασφαλής προκαλούσε θυμηδία στους δημοσιογράφους - και θλίψη στους θεατές.

Κοινός παρονομαστής στη φαρέτρα όλων (και πολλών άλλων), το επιχείρημα: “Εσείς γιατί ψηφίσατε το μνημόνιο”; “Εσείς συμφωνείτε με το μνημόνιο”; Ο Βελόπουλος, σε μια έξαρση πολιτικής - για να γίνω αρεστός - κουτοπονηριάς, απάντησε: “Εγώ δεν το ψήφισα, μειοψήφισα μέσα στο κόμμα μου”.

Θα ήθελα να ήμουν από μια πλευρά - και να απευθύνω το ερώτημα, σε όποιον σηκώνει αυτή τη “σημαία”, αριστερό, "ανεξάρτητο", Πασοκτζή ή δεξιό: “Εσείς, γιατί (είτε με τις κυβερνητικές πρακτικές σας είτε με την τριτοκοσμική καθυστέρηση, στην οποία υποχρεώσατε την πολιτική ζωή της χώρας) προκαλέσατε τη θεσμική και οικονομική κατρακύλα - και εν τέλει το μνημόνιο”;








Η φωτό είναι από το poplockit.blogspot.com και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το "Seven Nation Army", στη διασκευή του Γάλλου Βen l' Oncle Soul.

buzz it!

7 σχόλια:

Psychedelic Reflection είπε...

ξέρεις τι μου τη δίνει ??? που μερικοί από αυτούς που κράζεις θα βγούνε !

και οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι δε φταίνε οι καραγκιοζηδες! τα χαιβάνια φταίνε που δεν ανοίγουν τα μάτια τους ! τα χαιβάνια που μέσα σε αυτό το σουργελιστικό τσίρκο ακούνε ότι θα μπεί κανένας δικός τους και πάνε και ακουμπάνε ψήφο! τα χαιβάνια που μπροστά τους βλέπουν άσπρο και μάυρο ! τα χαιβάνια που αντί να κάνουν διαφορά, απλά απέχουν.

Prokopis Doukas είπε...

@Psychedelic Reflection: Μερικοί; Πιθανότατα όλοι... Ο ψωμιάδης σίγουρα πάντως...

Ανώνυμος είπε...

Να μιλήσει και μια μικρή φωνή από τον Βορρά; Επειδή έχω πάρει ανοιχτά θέση και το απολιτίκ μου είναι απεχθές, θέλω να βγουν οι Μπουτάρης-Μπόλαρης στη Θεσ/νικη και ο Καμίνης στην Αθήνα.Το ελπιδοφόρο με την πρωτεύουσα σε περίπτωση νίκης του Καμίνη, είναι (εικάζω) πως θα έχει με το μέρος του τους κατοίκους του δήμου του και την υποστήριξη ή έστω την ανοχή τους.

Φοβάμαι όμως πως δε θα συμβεί το ίδιο με τον Μπουτάρη, παρόλο που την εκλογή του τη θεωρώ πιο βέβαιη. Η Θεσ/νικη έχει πέσει εδώ και μια δεκαετία σε ένα άπατο τέλμα, δύο είναι οι κυρίαρχες τάσεις στην πόλη, από τη μία η αισθητική του κατηχητικού και από την άλλη η αισθητική του σκυλάδικου. Ο ανθός της πόλης έχει φύγει εδώ και καιρό για άλλες πολιτείες πιο δημιουργικές (αν δεν έχει επιστρέψει στο συμβιβαστικό περιβάλλον της επαρχίας).Σε κάθε τι καινοτόμο και ανατρεπτικό που θα προσπαθήσει να "περάσει" στην πόλη Ο Μπουτάρης, θα βρίσκει τους εκπροσώπους και τα στρατιωτάκια αυτών των δύο τάσεων απέναντί του.Και το πιο απαισιόδοξο είναι πως θα τον έχει αφήσει ακάλυπτο ο δικός του χώρος. Δείτε πρόσφατα που δέχτηκε την ανήθικη και αντιθεσμική επίθεση από τον Άνθιμο...Που ήταν το ΠΑΣΟΚ-και η Δημοκρατική Αριστερά- να καταδικάσει σύσσωμη αυτή την επίθεση; Εδώ πριν χρόνια σκούζανε (έστω υπερβολικά) για την αθωότητα του Τσοβόλα, γιατί δεν έγινε το ίδιο και στη συγκεκριμμένη περίπτωση, όπου ο υποψήφιος είχε όλο το δίκιο με το μέρος του; Γιατί πολύ απλά ακόμη κα οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ στη Θεσ/νικη είναι δέσμιοι αυτών των νοοτροπιών. Για να ακουστεί μια πραγματικά προοδευτική φωνή, πρέπει να έχει γίνει κανένα "θαύμα" προηγουμένως.

Θα ήθελα πολύ να ήμουν αισιόδοξη, αλλά όταν συζητώ με το μέσο Θεσσαλονικό, reality hits. Άξιοι της μοίρας του βέβαια, μόνο που κοντά στα ξερά έχουν καεί και πάρα πολλά χλωρά. Καλό σ/κ και καλή ψήφο σε όλους.

BlondeElena

gerasimos είπε...

Απ' τη μια οι ψωμιάδηδες, γκιουλέκες και κακλαμάνηδες, απ' την άλλη ο επικίνδυνα ακατάλληλος (αλλά αρεστός στον 'λαό', που πάντα πατάει τη μπανανόφλουδα του λαϊκισμού) Δημαράς, αναρωτιέμαι που θα μας βγάλουν αυτές οι εκλογές αν επαληθευτούν οι χειρότερες προβλέψεις - δηλαδή εκλεγούν όλοι οι παραπάνω...

th.alys είπε...

Mην ξεχνάμε ότι ο Κακλαμάνης περήφανα δήλωνε στο δελτίο του Mega ότι δεν έχει Βούλγαρο στο ψηφοδέλτιο του και κατηγορούσε γι'αυτό τον Καμίνη.

Στο ίδιο κανάλι, μια μέρα πριν, στην Έρευνα του Τσίμα παρουσιαζόταν η περίπτωση του δήμου της Σόλνα στη Σουηδία, στον οποίο ο δήμαρχος έχει Φιλλανδική καταγωγή, ο αντιδήμαρχος Ελληνική και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι βέροι Σουηδοί.

ellinaki είπε...

Όλα αυτά τα ρεντίκολα (ας μου επιτραπεί αυτή η επιεικής, κατά τ'αλλα, έκφραση), μιλάνε, εκφράζονται και συνδιαλέγονται με τρόπους που έχουν μάθει πως "περνάνε" στην ελληνική κοινωνία.

Πώς ο Κακλαμάνης βγήκε χθες και είπε "ε εντάξει... 72 ψηφοφόρους μαϊμού έχουν βρει μέχρι τώρα στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηνών. Σε σχέση με τις χιλιάδες που ψηφίζουν, δεν έγινε και τίποτα", και δεν παραιτήθηκε στο καπάκι;;.. ένα τέτοιο πράγμα.

Έτσι λοιπόν και οι άλλοι. Σου λέει, σε τσίρκο απευθυνόμαστε, οπότε ας συμπεριφερθούμε κι εμείς ως τσίρκο. Και επειδή φοβάμαι κι εγώ οτι τα εκλογικά αποτελέσματα τελικά θα ενδυναμώσουν και πάλι το τσίρκο, λυπάμαι για τους αξιόλογους υποψήφιους που από την Κυριακή βράδυ θα σβήσουν κάθε ελπίδα για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

@th.alys
Δεν καταλαβαίνει ότι δεν ψηφίζουν όλοι με εθνικιστικά κριτήρια. Και είναι κατανοητό, εφόσον πρέπει να μην είσαι εθνικιστής για να το καταλάβεις αυτό...

ShareThis