25.1.11

We Will Survive*

H μουσική μνήμη προσπαθεί να ξαναθέσει κάθε κύταρο, σε μια παλιότερη διάταξη - ευτυχίας ή μη. Το καινούργιο, απλώς εκκρίνει νέες ενδορφίνες εγκεφαλικού ενθουσιασμού και ξυπνάει όλες τις συνάψεις, ακόμα και τις πιο τεμπέλικες.


Μέχρι τώρα, η μόνη διασκευή που μου άρεσε ήταν η rock των Cake. Ξαφνικά, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Σε τόσο καθημερινή τριβή με τη μουσική, σπάνια κολλάς. Κι όμως: Τα vibes της τέχνης (δηλαδή τα βαθύτερα μαθηματικά της φύσης) έχουν τους δικούς τους κανόνες - και με το hardware και με το software μας. Μπορεί ένα κομμάτι να είναι ένα bug, που μπλέκει ανάμεσα στις κάρτες προγραμματισμού της ανθρώπινης ζωής; Τον τελευταίο χρόνο, άλλη μια φορά μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο..

Ακούστε την υπνωτική, downtempo φωνή. Προσέξτε την funky κιθαρίτσα και το στιβαρό, ευρηματικό μπάσο. Και μετά κάντε την αναγωγή στα προβλήματα σας...


* Σύμφωνα με τις αναλύσεις.








H παρτιτούρα είναι από το www.freehandmusic.com και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το "Ι Will Survive", στη διασκευή του Σουηδού τρομπονίστα Nils Landgren.

buzz it!

3 σχόλια:

stavros katratzis είπε...

? Will We Survive ?

Η κτηνωδία των Nazi και SS ειναι απ τις πιο μαυρες σελιδες της ανθρωπότητας. Ο κυνισμός τους ανάγκαζε τους μουσικούς κρατούμενους να παίζουν μουσική στην είσοδο του στρατοπέδου Auschwitz οταν εφταναν καθημερινά οι εκατοντάδες εκτόπισμένοι κρατούμενοι. Η μουσική όχι μόνο ενίσχυε τιν επιγραφή πάνω από την πύλη "Arbeit macht frei" αλλά είχε και τον σκοπό να καθησυχάσει τους κρατούμενους.
We will survive ? Παρ0όλο που είναι 12 και 5 ?
Προκόπη, πότε δεο θα ήθελα να βρεθώ στο φουαγιέ στο διάλειμμα μετά το τραγούδι ,, I (we) will survive ! Ο θεατής στο φουαγιέ με τιό αυτοπεποίθηση ενός Σουρβαϊβερ μου προκαλεί τρόμο και φέρνει το χωριό του ,, Αστεριξ του Μαλιακου κατα Δ. Μητροπουλο.

Παντα είχα μια απέχθεια στο τεμπελίο και προτιμούσα τον σταθερό βηματισμό του J.S. Bach , δηλ. τη fuge καιτο Κontrapunkt. Τι πιο απολαυστικο απ τη παιδικι χωροδια στο δημοτικο που τραγουγουδαγαμε το "Kanon" Meister Jacob , φερε Ζακε ντιν νταν ντον.
Με μαθηματική ακρίβεια ως 2η φωνή έπρεπε σχεδόν να εισβάλω στο τραγούδι αυτών της 1ης φωνής . Έτσι τγ μαθήματα μουσικής μας κρατούσαν ξύπνιους και στα αλλά μαθήματα.
Όπως και να'χει βρέθηκα ως Monade στο.υς ρομαντικούς ήχους. Tchaikowski, Beethoven, Schubert, Dvorak η μια οπερα όπως Τristan και Isolde. Επιτέλους ως συναισθηματικό Ον λύγισα ασ'το φορτίο των συναισθημάτων. Το δάκρυ ως μια μορφή κάθαρσης . Επιτέλους να ομολογήσω τη δυστυχία μου και να επανασυμφιλιωθώ με τη χωροδια της κοινωνιας. We will survive. Ενωμενοι στη δυστυχια θα αναρωτιόμαστε , : "καθρέπτη καθρέπτακι μου ποιος είναι ο πιο δύστυχης σε αυτή τη χώρα ,,? Εσυ . . .αρχοντα μου, αλλα καπου εκει στον 3.κοσμο etc etc. . . . . !
Οι συνδικαλιστές των ΜΜΜ θέλουν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Για το μέλλον για τγ παιδιά μας και για μένα ως επιβάτης.
Προκόπη , ο τζεντζερης βραζει αρκετα δυνατά ώστε να δημιουργήσει εκρηκτικα ,,vibre,,?
Τα software δεν ειναι απλος παραπλεύρο προϊόν των hardware products ? Πως λέμε οι 6 δις.εκατομ. άνθρωποι χρειαζόμαστε αλάτι, ζάχαρη, λίπός και πρωτείνες και διαφορά αλλά lght προϊόντα. Απο λαϊτ μουσικες και φιλοσοφιες μεχρι λαϊτ σμαρτφοούνς. Τα HARDWARE καθ'οδηγούν ενώ ταυτόχρονα δεν βρίσκει άκρη η , βαθια μαθηματικη επιστήμη,,, και οι αλλες βαθιες επιστήμες . Αφού μας είχαν πείσει ότι όλα , μα όλα μπορούν να τα προβλέψουν με μαθηματική ακρίβεια. Μα ένας πύραυλος παρασκευάζετε με μαθηματική ακρίβεια και το PC με βαθύτατα μαθηματικά υπόλογαζέι την πορεία του. Το γεγονός ότι ο πύραυλος κατέληξε σε Λαϊκή αγορά και σκότωσε το άμαχο πληθυσμο οφειλόταν ότι πέταξε μια πεταλούδα μπροστά από το ,sensor η λέηζερ του πυραύλου και του άλλαξε τη κατεύθυνση. Χμμ
Αραγες τα τοσό βαθια μαθηματικα που δεν προβλεψαν τις μεγαλες παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις , οφείλεται στο ότι μια πεταλούδι μπέικε στο μάτι του οικονομολόγου . . ?
Αραγες καπου σκοφτουν οι θεωριες. Σε μια πεταλουδα, στα οικολογικα , στην Αστροφυσική και άλλους παράγοντες και βαθιές φόρμουλες και θεωρίες.
Ακόμα και το hardware δεο είναι σίγουρο που θα μας οδηγήσει η Νάνοτεχνικη. Το we will survive δεν ειναι και τοσο προβλεψιμο. Ετσι λοιπόν θα αφεθώ σε ενα καλό τεμπέλιαζμα που και αυτό ένα είδος "άρνησής" είναι. Απέναντι σε όλα
Ας απολαύσω λίγο τζαζ και λίγο ήπειρος κλαρινέτο που ξέρει να ξεφεύγει από τις καθαρες μαθηματικες νοτες του , wohtemperieres cembalo tou Bach η τις επίσης τόσο μαθηματικές νότες του 12 Ton-system tou Schoenberg . :-D tschuess

Τζων Μπόης είπε...

"Mονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε..."

...του Μπρεχτ, αυτό

και φυσικά θα επιβιώσουμε, άλλωστε born to be alive.

stavros katratzis είπε...

Born to be alive
Απο το μέγεθος της σακούλας απορριμάτων στη κουζίνα μου επιβεβαιώνω το πόσο , alive , ειμαι σε μια κοινωνία κατανάλωσης.
Όντως στις 1 εκατ. πραγματικότητες η δικία μου πραγματικότητα στη καθημερινή ζωή μέρα σε 5 τετραγωνικά km , ορίζει και διαμορφώνει το Είναι μου. Μέσα στα 5 qkm σίγουρα συνυπάρχουν η ελεύθερη βούληση και εναλλακτικές για να αλλάξω καποα πραγματικότητα πριν με καταπνίξει η αποξένωση.
Να όμως που όταν πίνω έναν καφέ μου υπενθυμίζει ότι σε κάποιες φυτείες μαζεύουν κάτι ανήλικα πιτσιρίκια τον καφέ.
Μπαίνωντας στο Τραμ με τα κατέβαζμενα και νευρικά πρόσωπα των επιβατών , απλός με επιβεβαιώνει γιατί δεν ακούω Καζαντζίδη , ,nevermind ,,να τους τραγουδήσω για μαύρες αράχνες , καμπάνες και νυχτερίδες για περισσότερη ζωντάνια.. Οξυγονο ,πρωτη υλη, το κλαμα του νεογέννητου ( born ) και το γελιο που οχι μονο ανοιγει το στέρνο,, το στήθος , αλλα και την καρδια η οποια μας οδηγει στο υπερβατικό ( be alive )
:-D , μάλλον συμφωνούμε :D

ShareThis