2.4.12

Ημερίδα για τη σχολική βία

Για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που είναι εν πολλοίς άγνωστο στο ευρύ κοινό, διοργανώνεται ημερίδα, από το Ευγενίδειο Ίδρυμα και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ομολογώ οτι περιμένω να ακούσω με ενδιαφέρον αυτά που θα πουν οι επιστήμονες, για το τόσο τραυματικό (και απαράδεκτο) φαινόμενο του bullying και της ενδοσχολικής βίας.



Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση των υπευθύνων Αγωγής Υγείας, των Διευθυντών και Συμβούλων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων, των Εκπαιδευτικών, των φοιτητών, των μαθητών, αλλά και των γονέων, για το φαινόμενο της βίας στα σχολεία.

Θα έχω την τιμή να συντονίσω τη συζήτηση, την Τετάρτη, στις 6μμ, στο Ευγενίδειο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.












H πρόσκληση είναι από το Ευγενίδειο Ίδρυμα και το εξώφυλλο από το www.rateyourmusic.com

Το post συνοδεύεται από το "It 's Your Thing", στη διασκευή των Αμερικανών Dyke and the Blazers.

buzz it!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία συζήτηση που -κατά τη γνώμη μου- άργησε καμια 20αρια χρόνια να γίνει...

BlondeElena

Prokopis Doukas είπε...

@BlondeElena: Γιατί, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Απ'όσο γνωρίζω και θυμάμαι Ημερίδα *αποκλειστικά και μόνο* στην ενδοσχολική βία σε ακαδημαϊκό επίπεδο, όχι. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ τους αναγνώστες να με διορθώσουν.

BlondeElena

Prokopis Doukas είπε...

@BlondeElena: Πώς μπορεί κανείς να είναι βέβαιος οτι κάτι *δεν* έχει γίνει; Από όσο γνωρίζεις και θυμάσαι, πριν από 20 χρόνια θα ήσουν καμιά δεκαριά χρονών...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ήμουν 11 ετών πριν 20 χρόνια, όμως η σχολική βία προ-υπήρχε. Αλλά κανένας δεν έδινε σημασία. Όποια παρέμβαση και να είχε γίνει ή όποια ελάχιστη πρόοδος, ήταν αποτέλεσμα ενεργειών μεμονομένων ατόμων (π.χ. γυμνασιαρχών ή συλλόγου γονέων) και όχι συλλογικής αντιμετώπισης (εκπαιδευτική κοινότητα, υπουργείο, γονείς, μαθητές). Και αυτό δε συνέβαινε μόνο το '92(ή στα 80's), αλλά και αργότερα. Και δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε στην πολλαπλή χρεωκοπία και στις επιπτώσεις της ώστε ν'ασχοληθούμε στα σοβαρά με το ζήτημα-που και πάλι αυτό γίνεται σε θεωρητικό και όχι σε θεσμικό πλαίσιο.

BlondeElena

ShareThis