28.1.09

Rainin' In My Heart

“Τώρα όλοι μου ζητάνε στο Κολωνάκι να κάνω ότι έκανα και στην Κανάρη με τις νερατζιές” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά το σάλο που ξέσπασε για την κοπή των δέντρων στο παρκάκι στην Κυψέλη.

Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πόσοι κάτοικοι και επιχειρηματίες τον βρίζουν για τις νερατζιές – είναι αυτό που λέμε “σε φτύνουν, αλλά νομίζεις οτι βρέχει”...






"Επί του πιεστηρίου": Ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στην "Ε", αποκαλύπτει πώς παρεκάμφθη η απαγόρευση κοπής των δέντρων - και οτι η περιοχή δεν χρειαζόταν καν πάρκινγκ!

Η φωτό είναι από ανθισμένη βερυκοκιά στην Κορινθία.

Για το post αυτό διάλεξα ένα εξαιρετικό κομμάτι του μεγάλου Al Green...

buzz it!

14 σχόλια:

MadNihilist είπε...

Δεν το βρίζουν μόνον. Γελάνε και τρανταχτά με τη μεγαλομανία του. Δύσκολα θα το είχαμε φανταστεί αλλά από τους πρόσφατους δημάρχους Αθηναίων [Circus Ring Masters δλδ διότι *δήμαρχοι δεν ήταν*], ο Κακλαμάνης είναι αυτός που έχει by far τη λιγότερη επαφή με τους δημότες ακόμα και με το λεγόμενο core constituency του Κολωνακίου. Κατάφερε να δυσαρεστήσει και τους αμιγώς δικούς του με τη βλαχιά (σόρι =) των νεοζηλανδέζικων δέντρων στην Κανάρη που πολύ θα ήθελα να μάθω ποιος επιτήδειος του τα πούλησε και πόσο κόστισαν το κομμάτι.

Και απροπό, κάποτε -- πού θα πάει; -- θα γράψω εκτενώς για εκείνη την καθ' όλα φελλινική τελετή μετονομασίας μιας πλατειούλας (πρακτικά parking για SUV εδώ και χρόνια) σε πλατεία Τσαλδάρη, με πολυμελή μπάντα να παίζει πρωί πρωί ένα Σάββατο επιλογές από την Αλίκη στο Ναυτικό [δεν αστειεύομαι, συνέβη!] καθώς ο Δήμαρχος απεκάλυπτε μια κακής κατασκευής τσιμεντένια στήλη. Ούτε η φαντασία των συντελεστών της Λιλιπούπολης δεν θα είχε συλλάβει αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα του Νικήτα το 2009.

xomeritis είπε...

"...όπου χτίσεις, φυτεύεις..."

Κάπως έτσι πάει μια τουρκική παροιμία... Ο δήμαρχος προφανώς την αγνοεί.

Δεν ήξερα για το περιστατικό.

maximus είπε...

Η περίφημη Χάρτα Πρασίνου αναφέρει καθαρά ότι στα σχέδια του Δήμου είναι και αυτό της "αντικατάστασης των παλαιών δέντρων που έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής τους (;;;) και θα αντικατασταθούν με νέα δενδρύλλια". Γιατί διαμαρτύρονται λοιπόν οι κάτοικοι. Υπήρξε ειδοποίηση. Δεν διαβάζουν τη Χάρτα οι κάτοικοι ;

Και για να σοβαρευτούμε, ο κύριος Νικήτας να πληρώσει αμέσως το πρόστιμο που του αναλογεί, διότι στην ίδια Χάρτα υπάρχει προειδοποίηση ότι οι παραβάτες που καταστρέφουν το πράσινο θα τιμωρούνται!

Καλημέρα σας!

Margo είπε...

Θα μείνω στην ολάνθιστη αμυγδαλιά και στο πραγματικά εξαιρετικό κομμάτι του Al Green για να πάει καλά η μέρα και να μη θυμώσω.....άλλη μια φορά! Καλημέρα!

Ιορδανίδου Όλγα είπε...

Κούκλα η βερυκοκιά Προκόπη.Θα περιοριστώ σ'αυτό το σχόλιο προς το παρόν.Μόλις μελετήσω, σήμερα κιόλας, την άποψη σου για τον τρόπο αντίδρασης που κατά την γνώμη σου θα φέρει αποτέλεσμα, θα σου απαντήσω ..
Υ.Γ.Για να μπορέσεις να διαχωρίσεις τη βροχή από το φτύσιμο,φαίνεται πως χρειάζεται κάτι περισσότερο από κοινός νους.Καλή σου μέρα

Prokopis Doukas είπε...

Ολοένα και περισσότερο αγαπητοί, ακούω το "ο χειρότερος δήμαρχος της Αθήνας". Έχω και προσωπική αντίληψη, με αφορμή τα προβλήματα του ιστορικού τριγώνου, στο οποίο κατοικώ (προσεχώς ενημέρωση γι αυτά). Ξεπερνάει φοβάμαι και τον Αβραμόπουλο - κι είναι πραγματικά κρίμα, γιατί ήταν ένας από τους (λίγους) εύστροφους πολιτικούς της ΝΔ...

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά με αφήνει άναυδη η παντελής έλλειψη κοινής λογικής, ειδικά σε ότι αφορά το πράσινο στην Αθήνα. Είναι δυνατόν μια πόλη σχεδόν πέντε εκατομυρίων να είναι παντού τσιμεντοστρωμένη, να μην έχεις διέξοδο πουθενά σε φυσικό τοπίο και όπου υπάρχουν πέντε δέντρα να τα ξεριζώνει ο ίδιος ο δήμος (!!!!!!!!!); Τελικά για ποιον είναι φτιαγμένη αυτή η πόλη, δεν τους απασχολεί ότι σε αυτήν ζουν και (δεν) αναπνέουν άνθρωποι; Και η δημοκρατική απάντηση στις απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις του κόσμου είναι να πάμε νύχτα με τα ΜΑΤ και να κάνουμε τη (μισοπαράνομη) δουλειά μας; Είναι εξωφρενικό με πόση γαϊδουριά, αδιαφορία και "ετσιθελισμό" αντιμετωπίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών από την παρούσα διαχείριση. Και τον έχεις και κορδώνεται κιόλας... Τι να πω, μερικοί άνθρωποι έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα...των άλλων. Γιατί τη δική τους μια χαρά τη βιώνουν απ'ότι φαίνεται! Κρίμα, πολύ κρίμα γιατί κι εγώ είχα την ίδια άποψη μ'εσένα για αυτόν τον πολιτικό. Μ'αυτά που βλέπω όμως έχω εξαγριωθεί, πρώτα απ'όλα με τον εαυτό μου που ακόμα δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει τους υποκριτές...

Maria Shanti

Υ.Γ. Οι μουσικές που διαλέγεις είναι εξαιρετικές, κρατάνε πολύ ωραία συντροφιά. :)

Prokopis Doukas είπε...

Χαίρομαι που σ' αρέσουν, Μαρία... ;-)

Dorothy είπε...

Σε λίγο θ' ακούσουμε ότι όλοι (ποιοί?) ζητούν να γίνει παντού στην Αθήνα ό,τι έγινε και στο παρκάκι στην Κυψέλη. Συλλεκτική αξία θα έχει σε λίγα χρόνια η φωτογραφία με την ανθισμένη βερυκοκιά...

MadNihilist είπε...

@ProkopisDoukas Είναι αλήθεια πως τα προβλήματα του ιστορικού κέντρου, και του Α'Δημοτικού Διαμερίσματος γενικότερα, δεν φτάνουν όσο θα έπρεπε στην μπλογκόσφαιρα. Καιρός να ειπωθούν κάποια πράγματα. =)

Μαρία Δριμή είπε...

Αυτά που θα αλλοφρονήσουν εντελώς είναι τα παιδιά: βλέπουν γύρω τους να συμβαίνουν τα εντελώς αντίθετα από αυτά που διδάσκονται στα σχολικά βιβλία! Βέβαια, όταν μεγαλώσουν θα μπουν στο νόημα... Την καλησπέρα μου, Προκόπη.

Μαρία Δριμή είπε...

Καταπληκτικός ο Al Green!

Ανώνυμος είπε...

Eίναι αλήθεια οτι ο Σκαι την επόμενη
Κυριακή θα κάνει δεντροφύτευση/ αναδάσωση στην Κυψέλη???

Μένω πολύ κοντά στο σημείο της σφαγής και αφελώς πίστευα οτι αυτό το κομμάτι θα τη γλύτωνε γιατι πραγματικά τα δεντρα ηταν τεράστια για τα δεδομμένα της περιοχής.

Θυμίζω οτι το μπροστινο κομμάτι του χώρου ανήκε στην εκκλησία της Αγίας Ζωνης και πριν αρκετα χρόνια (νομιζω επι Δημαρχίας Εβερτ)είχε γίνει μεγάλη κινητοποιηση και ειχε τελικα στηθει ολοκληρη επιχείρηση για να σωθει ο πανυψηλος φοίνικας που ηταν στο κομματι της εκκλησιας.

Αλήθεια γνωρίζεις αν εξετάστηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφυτευθούν τα δέντρα αντί να γίνου καυσόξυλα?

Prokopis Doukas είπε...

@de profundis: Δεν γνωρίζω για τον Σκαϊ. Άκουσα τον Κακλαμάνη να δηλώνει οτι όλα τα δέντρα σώθηκαν (πλην 3 αιωνόβιων) και θα μεταφυτευθούν και πάλι, μετά το τέλος των εργασιών..

@Maria Jose: Thanks dear..

ShareThis