25.11.10

Ποιος φοβήθηκε το δελτίο των 23.00;

της Πόπης Διαμαντάκου, από "Τα Νέα"



"Σε ποιόν, αλήθεια, σχεδιασµό προγράµµατος υπακούει η οριστική διακοπή του δελτίου των 23.00 της ΕΤ1; Ενός δελτίου ειδήσεων που είχε δηµιουργήσει µακρά συνήθεια, αυτό δηλαδή που αποτελεί τον βασικό στόχο κάθε τηλεοπτικής επιχείρησης, και είχε στην παρουσίαση ένα πρόσωπο, τον Προκόπη ∆ούκα, στενά συνδεδεµένο µε το προφίλ εγκυρότητας που µε τόση προσπάθεια είχε δηµιουργήσει η κρατική τηλεόραση σε ορισµένες τουλάχιστον ενηµερωτικές της νησίδες.

Αυτές οι αποσπασµατικές ενέργειες, αγνώστου προελεύσεως και στόχου, είναι που έχουν κοστίσει ακριβά στην ΕΡΤ, όχι µόνο σε εµπιστοσύνη από το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και σε εσωτερική ισορροπία. Εκτός αυτών πρόκειται για απόφαση σπατάλης, αφού πετιέται σε ώρες κρίσιµες µια επένδυση χρόνων, γιατί αυτό ακριβώς είναι κάθε εκποµπή που έχει καταφέρει να δηµιουργήσει κοινό. Τι είδους αποφάσεις είναι αυτές, αλήθεια, που δεσµεύουν και τα άρτι διορισθέντα µέλη της διοίκησης, όπως ο διευθύνων σύµβουλος Λάµπης Ταγµατάρχης; Ή δεν θα ‘χει λόγο για το πρόγραµµα; Και ποιος θα ’χει;"





Εγώ το αποχαιρέτησα το δελτίο των 11. Ωστόσο, ευχαριστώ θερμά την Πόπη Διαμαντάκου, για τα καλά της λόγια.


Παλαιότερη τηλεκριτική της ίδιας, με τίτλο "Εκλάμψεις ερασιτεχνισμού".









H φωτό είναι από το www.flickriver.com και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

Το post συνοδεύεται από το εξαιρετικό "Autumn Leaves" του Βρετανού Eric Clapton, από τον καινούργιο του δίσκο, που μου επιφύλαξε στο εξαιρετικό του αφιέρωμα ο Τσαλαπετεινός. Thanks!

buzz it!

5 σχόλια:

logia είπε...

άφησα το σχόλιό μου στην άλλη ανάρτηση, αύτή του αποχαιρετισμού...
Θέλω μόνο να επαναλάβω οτι αυτή η ιστορία με τις απολύσεις -βλέπε κόσμος- τις λύσεις των συμβάσεων το κόψιμο εκπομπων, δελτίων κλπ, στα πλαίσια οικονομίας, μου θυμίζει σκούπα που στο πέρασμά της σαρώνει τα πάντα, άχρηστα και χρήσιμα μαζί

όσο για το δελτίο σου, ήταν το μόνο που βλέπαμε επαναλαμβάνω, το μόνο αξιοπρεπές, χωρίς όλα αυτά τα περιττά και τις υπερβολές- ας μην επαναλαμβάνομαι, δες στο άλλο σχόλιο

λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι πολύ

Prokopis Doukas είπε...

@logia: Όχι, η απομάκρυνση των συμβασιούχων δεν έγινε (επισήμως) για λόγους οικονομίας. Έγινε "θεσμικά": Καταργήθηκαν όλες οι συμβάσεις έργου, που πράγματι ήταν καταχρηστικές και παράνομες. Το ζήτημα είναι μήπως για λόγους οικονομίας, δεν γίνει η μετατροπή τους σε συμβάσεις εργασίας, που είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη...

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμμίας σχέση με το δελτίο. Το δελτίο δεν κόπηκε για λόγους οικονομίας ή από έλλειψη προσωπικού.

Psychedelic Reflection είπε...

κρίμα για το δελτίο!

Pompeia είπε...

Προκόπη!!!

Τι δυσάρεστη έκπληξη ήταν αυτή! Η πληροφόρησή μου τον τελευταίο καιρό πάσχει σοβαρά -ξέρεις το γιατί στο περίπου- και πήρα γραμμή ότι κάτι έτρεχε χτες το βράδυ, που ανοίγω να πληροφορηθώ από την all-time classic λατρεία μου και δε σε βλέπω πουθενά! Σκέφτηκα ότι μπορεί να έχουν κανένα αφιέρωμα για τον Γοργοπόταμο, αλλά σήμερα ο Celsus μου είπε σοκαρισμένος ότι το δελτίο των 11 έχει σταματήσει. Μα γιατί, πώς, με ποιό σκεπτικό;
Ελπίζω τουλάχιστον να σε δούμε στο δελτίο των 9. Και η Διαμαντάκου, για πολλοστή φορά, έχει δυο βαγόνια δίκιο. Διάολε... στενοχωρήθηκα τώρα! Έβαλα Kosmos. Κάτσε να το κάνω bookmark. χε χε, σε πρόλαβα!

Φιλιά και πολλή θετική ενέργεια!

Prokopis Doukas είπε...

@Psychedelic Reflection: Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.

@Pompeia: You too, αγαπητή.. :-)

@Aποτοποτό: Ευχαριστώ πάρα πολύ για το μήνυμα, αλλά θα μου επιτρέψετε να μην το δημοσιεύσω. Θα το δουν μόνο κακόβουλοι - και θα μεταφερθεί (ή ερμηνευθεί) διαφορετικά, από αυτόν εδώ το χώρο. Αν θέλετε μπορείτε να απευθυνθείτε στους ίδιους.

Να διευκρινίσω όμως οτι δεν επιθυμώ την επιστροφή μου στο δελτίο των 11, όπως λέω και στο λινκ "Αποχαιρετώντας ένα δελτίο". Ανεξαρτήτως αυτού πιστεύω οτι δεν έπρεπε να διακοπεί.

ShareThis