11.11.10

Αποχαιρετώντας ένα δελτίο...

Απόψε κάνω το τελευταίο μου δελτίο στην ΕΤ-1. Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε, εδώ και λίγους μήνες, παρά τις αντιδράσεις, να καταργήσει το δελτίο των 23.00 - για πολλά χρόνια το “άλλο κεντρικό δελτίο” - και να το "αντικαταστήσει" με μικρά τρίλεπτα δελτία σε όλο το πρόγραμμα του καναλιού.


Είμαι λοιπόν συγκινημένος, γιατί αφήνω πίσω μου ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής. Από τα 13 χρόνια που υπάρχει, τα 8 το έχω παρουσιάσει κατά κύριο λόγο (τις καθημερινές) εγώ. Το έχω αγαπήσει, το έχω φροντίσει, με έχει καταπιέσει - όλα όσα κάνουν δηλαδή μια σχέση ζωντανή και αληθινή. Η μελαγχολική διάθεση είναι ανάμικτη και με μια ανακούφιση: Είναι καιρός να σταματήσω να ξενυχτάω κάθε βράδυ, να κοιμάμαι τόσο αργά (πώς να κοιμηθείς πριν τις 3 όταν γυρνάς σπίτι σου στη μία, σε πλήρη εγρήγορση;), να δουλεύω τόσο αργά. Όσο και αν κανείς νομίζει οτι είναι βολικό να έχεις “τη μέρα ελεύθερη”, δεν είναι. Αντιθέτως, όποιος έχει δουλέψει βράδυ, ξέρει οτι αντιτίθεται στους φυσικούς ρυθμούς του οργανισμού. Τελικά δουλεύεις (με διάφορες υποχρεώσεις) και όλη τη μέρα - και έχεις και “τη δουλειά μπροστά”...

Το δελτίο των 11 είχε πάντα “φανατικούς ακόλουθους”. Και μάλιστα ένα κοινό, σύμφωνα με τις έρευνες, ιδιαίτερα απαιτητικό, υψηλής μόρφωσης, που αποζητά γρήγορη, μεστή και επί της ουσίας παρουσίαση της επικαιρότητας, με πολλές διεθνείς ειδήσεις - και χωρίς παράθυρα, “φιοριτούρες” και κουραστικές συζητήσεις. Βόλευε εξαιρετικά ένα πλήθος επαγγελματιών και οικογενειαρχών με φορτωμένο πρόγραμμα, που ήθελαν, μετά από μια κουραστική ημέρα να ενημερωθούν συνοπτικά για τα γεγονότα - και μετά να κοιμηθούν. Πολλοί μου έλεγαν, χαριτολογώντας, “σε βλέπουμε και μετά πάμε για ύπνο - είσαι το υπνωτικό μας”.

Βεβαίως, όπως και όλα τα δελτία της ΕΡΤ, έπασχε και αυτό από τις διάφορες αγκυλώσεις και αδυναμίες, που χαρακτηρίζουν παγίως (ή αυξημένες κατά καιρούς) τα προϊόντα της δημόσιας τηλεόρασης. Με τον “πατριωτισμό” πολλών συναδέλφων αρχισυντακτών, συντακτών και παραγωγών όμως (ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω εδώ στον “ηρωικό” Κώστα Χαλβατζάκη που επί χρόνια το διαμόρφωνε ευσυνείδητα ως επικεφαλής, κόντρα στις ελλείψεις και τις δυσκολίες), νομίζω οτι είχαμε καταφέρει να είναι ένα αξιοπρεπές ενημερωτικό προϊόν - που πολλές φορές δεν είχε να ζηλέψει τίποτα στην τεχνοτροπία, στο ύφος και στην ουσία από τα δελτία μεγάλων ευρωπαϊκών δικτύων.

Άλλες φορές βέβαια δεν είμαστε καθόλου περήφανοι για το αποτέλεσμα. Ένα δελτίο δεν είναι αυτόνομη ή προσωπική “εκπομπή”, το περιεχόμενο καθορίζεται από τον συλλογικό προγραμματισμό και τις αδυναμίες του σταθμού. Για παράδειγμα, ένα έτοιμο ρεπορτάζ σε βίντεο, δύσκολα μπορείς να το αλλάξεις - ειδικά όταν δεν υπάρχει προσωπικό. Πόσο μάλλον που η ΕΡΤ ποτέ δεν φρόντισε να το τονώσει, στελεχώνοντας τη βραδυνή βάρδια επαρκώς - και είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον ρεπόρτερ που είναι στο πόδι από το πρωί, να κάτσει εθελοντικά μετά τις 10 το βράδυ, για να σε βοηθήσει. Το οτι δεν ήταν βέβαια στο επίκεντρο της προσοχής, το βοήθησε πολλές φορές να αποκτήσει τη δική του προσωπικότητα, να "αναπνεύσει" και να αποκτήσει μια ξεχωριστή σχέση με το κοινό της ΕΡΤ.

Ήμουν από αυτούς που πάντα πίστευα οτι αυτό το παραπονεμένο και “παραπεταμένο” κεντρικό δελτίο (στην ουσία ένα δελτίο των 21.00 χωρίς “περιττά λίπη” και με περισσότερα διεθνή), άξιζε όλης της βοήθειας και της προσοχής. Πάντοτε “τσακωνόμουν” για το περιεχόμενο, την ιεράρχηση, την πολιτική του ισορροπία - άλλες φορές με αποτέλεσμα, άλλες χωρίς. Αυτή άλλωστε είναι η φυσική διεργασία, η “ζύμωση”, σε ένα τόσο ζωντανό κομμάτι της τηλεοπτικής καθημερινότητας. Και η παραμικρή λεπτομέρεια, από ένα τίτλο στο κάτω μέρος της οθόνης ως ένα σχόλιο και “σήκωμα του φρυδιού”, έχει σημασία. Κι όλα αυτά είναι μια διαρκής ένταση επί μερικές ώρες - και φυσικά τα λάθη και οι παραλείψεις είναι εύκολο να συμβούν, όλα είναι στον αέρα.

Έχω φωνάξει πολύ σε συναδέλφους - ποτέ κακοπροαίρετα κι ελπίζω να με συγχωρήσουν και να κατανοούν οτι ποτέ δεν ήθελα παρά τη βελτίωση της συλλογικής μας δουλειάς ("Παρθένος είσαι;", με ρώτησε κάποτε μια παραγωγός). Είμαι τυχερός σε αυτή τη ζωή που έκανα πάντα μια δουλειά που λάτρευα - κι ήθελα πάντα να είμαστε περήφανοι για αυτό που φτιάχνουμε συλλογικά, κόντρα στον εφησυχασμό και τις κακές συνήθειες της ρουτίνας και της αδιαφορίας, που πιο εύκολα απαντώνται στο δημόσιο τομέα.

Δεν έχω παράπονο όμως, ούτε από την εκτίμηση των συναδέλφων, ούτε από την αποδοχή του κοινού, ούτε από το παραχθέν (επί τόσα χρόνια) αποτέλεσμα. Ακριβώς τα χαρακτηριστικά της δημόσιας τηλεόρασης μου επέτρεψαν να κάνω κάτι για το οποίο δεν ντρέπομαι - να παρουσιάζω ειδήσεις σημαντικές για όλον τον πλανήτη (κι όχι επαρχιώτικη “εσωστρέφεια”), να μη μιλάω για ασημαντότητες και να μην υπερβάλω παρά στην προβολή (τουλάχιστον) εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό - και ιδιαίτερα πολυφωνικά, ειδικά σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια.

Και παρά τον πολύ δύσκολο ανταγωνισμό από τα ψυχαγωγικά προγράμματα των άλλων καναλιών, νομίζω οτι και η ανταπόκριση του κοινού ήταν πάντα στην πλευρά της επιβράβευσης - πολλές φορές και πάνω από το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, μετά και την "κρίση των αμοιβών". Ήταν πάντοτε ένα από τα κορυφαία προγράμματα της ΕΤ-1 σε τηλεθέαση - και κατά μέσο όρο πάνω από 200 χιλιάδες τηλεθεατές το τιμούσαν κάθε βράδυ. Πιστεύω οτι θα λείψει σε πολλούς...

Αν δεν στάθηκα στο ύψος του, ζητώ συγνώμη. Η δουλειά μου είναι δημόσια και στην κρίση όλων. Κι ευχαριστώ όλους όσοι εξέφρασαν κατά καιρούς ένα κοπλιμέντο ή είπαν ένα μπράβο. Απόψε παίρνω μαζί μου, ελπίζοντας χωρίς να φανώ μελό, αυτή τη “βραδυνή” σχέση...



Υ.Γ. Δεν θέλω να σας απασχολώ με τα επαγγελματικά μου, αλλά επειδή διάβασα κάπου ένα κακόβουλο σχόλιο περί "διπλών αμοιβών", ενημερώνω οτι στον Kosmos 93,6 προσφέρω τις υπηρεσίες μου αφιλοκερδώς, επειδή αγαπάω πολύ το ραδιόφωνο και θέλω να έχω και ραδιοφωνική παρουσία. Δεν παίρνω τη δουλειά κανενός (υπάρχει έλλειψη παραγωγών μετά την απομάκρυνση των συμβασιούχων) και δεν θα μπορούσα άλλωστε να έχω ένα "δεύτερο μισθό", γιατί πολύ απλά απαγορεύεται από τον κανονισμό της ΕΡΤ.


For the record: To τελευταίο μου δελτίο των 11.









H φωτό είναι από την - επί χρόνια - συμπαρουσιάστρια μου στα αθλητικά, Βιβή Δρακά και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το "Goodbye Yellow Brick Road" του Βρετανού Elton John.

buzz it!

81 σχόλια:

Yank_o είπε...

Προκόπη κρίμα για το δελτίο. Αν είχε κάτι "κακό" αυτό ήταν η μεγάλη του διάρκεια. Αντέχω το πολύ 2 ώρες καθημερινά τηλεόραση, το να τρώει τη μία το δελτίο ήταν λίγο ψυχοβγαλτικό. Αλλά ίσως αυτή η χρονική του χαλαρότητα, μαζί βέβαια με την προσωπικότητα του παρουσιαστή :) να συνέβαλε και στην αίσθηση ηρεμίας & ψυχραιμίας που τόσο λείπει από άλλα "δελτία".

Δημήτρης είπε...

Κρίμα που σταματάει το δελτίο, πραγματικά θα μας λείψει. Ήταν μια φωτεινή εξαίρεση στο νυχτερινό πρόγραμμα των καναλιών. Το καλό είναι ότι πλέον θα υπάρχει ένας λόγος λιγότερος για να ανοίξω την τηλεόραση το βράδυ και να πιάσω επιτέλους εκείνο το βιβλίο που σκονίζεται στο ράφι από τα περασμένα Χριστούγεννα...

Prokopis Doukas είπε...

@ Yank_o: Η διάρκεια του ήταν πολλές φορές αποτέλεσμα του προγραμματισμού για το δελτίο των 9. Πάντως ήταν περιορισμένη, σε σχέση με άλλα κεντρικά δελτία...

@Δημήτρης: Ευχαριστώ. Ανοίξτε το κομπιούτερ σας... :-)

Δημήτρης είπε...

Όχι άλλο κομπιούτερ το βράδυ, ευχαριστώ! Είμαι σε πρόγραμμα απεξάρτησης :)

Кроткая είπε...

Κρίμα, πολύ κρίμα. Ξέρω πολλούς που θα τους λείψει. Ακόμα και ως προς το ωράριο ήταν πρωτότυπο και, ειδικά για τα διεθνή, ήταν μακράν από τα καλύτερα και αξιολογότερα πράγματα που κυκλοφορούν στην ελληνική τηλεόραση.

Και τώρα τι; ;)

Prokopis Doukas είπε...

@Кроткая: Θέλω να ελπίζω οτι μετά την αποχώρηση της Μαρίας Χούκλη, η ΕΡΤ θα μου δώσει (με βάση την αξιοκρατία) το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ... :-)

Ανώνυμος είπε...

Ένα βαθύ ευχαριστώ για τον τρόπο που μπορούσαμε να βλέπουμε και να ακούμε ειδήσεις όλο αυτό το διάστημα. Αξέχαστη θα παραμείνει και η γλώσσα του σώματος ή η έκφραση του προσώπου καλύτερα, αυτή η "δεύτερη παρουσίαση" των ειδήσεων.
Τα καλά κάποτε τελειώνουν. Εύχομαι να είναι αφορμή για κάτι εξίσου καλό.

Prokopis Doukas είπε...

@Ανώνυμος: Ευχαριστώ πολύ που μπορέσατε και την "αναγνώσατε"... :-)

Penelope είπε...

Προσωπικά θα σας ευχηθώ και σ' άλλα ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ. Πάντα όταν χαιρετάμε μια σχέση, έχουμε να της αξιολογήσουμε θετικά και αρνητικά, αλλά πρέπει πάντα να κοιτάμε για τα επόμενα και να πιστεύουμε πως θα είναι τα καλύτερα (έστω και σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς).
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ λοιπόν :-)

NIBO είπε...

Μαλιστα.. η ΕΡΤ μολις εχασε εναν παρουσιαστη (κι ενιοτε σχολιαστη..!) με μορφωση, ενημερωση και ανθρωπινη επαφη που λιγοι παρουσιαστες ειδησεων ειχαν ή θα εχουν ποτε κι εμεις μολις χασαμε εναν παρουσιαστη πολυ υψηλου επιπεδου.

fevis είπε...

Κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή.. Εύχομαι λοιπόν καλά καινούρια ξεκινήματα. Άλλωστε είμαι σίγουρη πως στην ζωή όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο, μας πάνε παρακάτω και συνήθως κάπου καλύτερα...:-)

Prokopis Doukas είπε...

@Penelope: Ευχαριστώ πολύ!

@ΝΙΒΟ: Ευχαριστώ Νίκο μου, ελπίζω οτι δεν απαλλαγήκατε από μένα έτσι εύκολα, δεν έφυγα από την ΕΡΤ, ελπίζω οτι θα επανέλθω αλλού! ;-)


@Fevis: Ευχαριστώ πολύ - κι εγώ είμαι αισιόδοξος!

NIBO είπε...

Τοτε ενταξει, αναμενω ανυπομονα! : )

tsaousa είπε...

Στεναχωρήθηκα γιατί αυτό το δελτίο έβλεπα κι εγώ. Με βόλευε πάντα η ώρα του, αλλά όπως σου είχα πει και παλιά , μου άρεσε η πολιτισμένη (λιτή, + ήπια, cool, ήρεμη, πώς το λένε!) παρουσίαση του από σένα, όσο και το περιεχόμενο του δελτίου.
Τελικά, σ΄αυτή τη χώρα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα τελειώνει πάντα κάτι που μας αρέσει και ποτέ κάτι που μας ενοχλεί/δυσαρεστεί.

Τουλάχιστον, υπάρχει περίπτωση να σε δούμε σε άλλη μετάδοση δελτίου; Άλλης ώρας/ημέρας εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

εκείνο που θα μου λειψει περισσότερο, πέρα απο την εικόνα ενός ευγενούς - με την διάσταση που το νιώθω εγώ- ανθρώπου, είναι η ησυχία της είδησης

εκείνης της είδησης που δεν σέρνει πίσω της φωνές, εκρήξεις, βογκητά και μικροφωνισμούς για να της δώσεις σημασία

δεν θα πω κρίμα, ευχαριστώ για τα 8 χρόνια θα πω, ευχαριστώ που δεν βιάστηκε ούτε μια μέρα -πέρα απο τις προφανείς εύλογες κρατικές ιώσεις- το αυτί μου και το μάτι μου(το ένα, τα άλλα πρόλαβα και τα έχασα απο τα ιδιωτικά)


Κ.Κ.Μ.

athinovio είπε...

Θα μας λείψει το δελτίο και o Προκόπης. Δεν πειράζει.
Πάμε για άλλα, τώρα.

the elf at bay είπε...

Να σου πω την αλήθεια, ήταν το μοναδικό δελτίο που παρακολουθούσα, όταν είχα ανοιχτή την τιβί, πράγμα σπάνιο αφού προτιμώ το ραδιόφωνο και φυσικά το κρατικό. Γενικότερα πιστεύω στην παντοδυναμία και τον επαγγελματισμό της ΕΡΤ ασχέτως αν τα έχουν κάνει κ@λο εκεί μέσα. Σε προτιμώ παρόλα αυτά στο ραδιόφωνο, όπου η παραγωγή γενικότερα κυμαίνεται σε πολύ καλό επίπεδο. Εύχομαι τα καλύτερα. Θα σε παρακολουθώ στενά! (δεν είναι απειλή!!).

tina spanou είπε...

κ. Δούκα ελπίζω (και ο άντρας μου επίσης), να μην σας χάσουμε. Μπορούμε να συνεχίσουμε να ενημερωνόμαστε από το ίντερνετ, όπως κάναμε μέχρι τώρα και να χαιρόμαστε να σας διαβάζουμε στο μπλογκ σας, όμως η φυσική σας παρουσία και η χροιά της φωνής σας καθώς και το δελτίο στο σύνολό του, ήταν πράγματι αξιόλογα και θα μας λείψουν.

apos είπε...

Kρίμα γιατί ήταν ψύχραιμο δελτίο με αληθινό πρόσωπο. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Καλή συνέχεια!

scalidi είπε...

Οι άνθρωποι κάνουν τις θέσεις και όχι οι θέσεις τους ανθρώπους. Εύχομαι να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα με ό,τι καταπιαστείς παρακάτω.
Η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία και η καθαρή σκέψη που σε χαρακτηρίζουν είναι η καλύτερη μαγιά (και πόσο θα λείψουν από τη βραδινή ενημέρωση).
Νιώθω απολύτως το πώς αισθάνεσαι.

Michael_Sc είπε...

Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις, Προκόπη.
Να υποθέσω ότι θα συνεχίσεις στην ΕΡΤ, αλλά σε άλλο πόστο;

Theodota Nantsou είπε...

ΣΟΚ !!! Δεν το ήξερα! Ελπίζω να επιστρέψεις σύντομα στο γυαλί, πάντα άψογος.

Margo είπε...

Κρίμα γιατί ήταν ένα δελτίο που συχνά παρακολουθούσαμε.
Καλή συνέχεια εύχομαι!

Καλό βραδάκι:)

fanis panagiotopoulos είπε...

Πάντα όταν είμαι στο πατρικό μου, ότι και να κάνουμε, στις 11 το βράδυ ο πατέρας μου αποχωρεί "για να δει ειδήσεις".
Αν βλέπουμε τηλεόραση, το κανάλι αλλάζει στην ΕΤ1 εκείνη την ώρα.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουμε και αστεία για τη σχέση του με τις ειδήσεις των 11!

Το δελτίο είναι ποιοτικό και κρατά το ενδιαφέρον παρά τη μεγάλη διάρκειά του. Κι ένας από τους λόγους φυσικά είναι και ο παρουσιαστής του.

Θα μου λείψει κι ας μην ήμουν τακτικός τηλεθεατής του (άλλωστε προτιμώ τη διαδικτυακή ενημέρωση). Είμαι βέβαιος ότι η διακοπή του θα στεναχωρήσει κι έναν τακτικότατο τηλεθεατή του: Τον πατέρα μου!

Κύριε Δούκα σας εύχομαι καλή δύναμη σε ότι κάνετε στη συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Kι ότι ετοιμαζόμουν να πω ότι αυτό το ....ήσυχο δελτίο χωρίς περιττές κραυγές θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τα δελτία της ΝΕΤ.
Αναμένουμε λοιπόν αν και στις 11.00 με βόλευε περισσότερο και φυσικά ελπίζω να μην γίνει η νέα θέση αιτία να αλλάξει την ώρα σας στο ΚΟΣΜΟΣ, αυτή με βολεύει ακόμα περισσότερο κι αν πρέπει κάτι να χάσω προτιμώ το δελτίο κι όχι την συντροφιά του ραδιοφώνου, συνήθως στο αυτοκίνητο :)

Kαλή συνέχεια σε όλα....

Sue G. είπε...

Η ΕΤ χάνει ένα μεστό, με προσωπικότητα και κύρος δελτίο ειδήσεων και δημιουργεί μεγάλο κενό στην συνεχή ροή της βραδυνής -και νηφάλιας- ενημέρωσης από το κρατικό δίκτυο. Και το κενό φαντάζει μεγαλύτερο "εξαιτίας" του παρουσιαστή του... Λυπάμαι αλλά όχι πολύ - ξέρω πως κάθε "εμπόδιο" είναι για το καλύτερο!
Άλλωστε, we'll always have the radio... ;-)

Old Boy είπε...

Kρίμα γιατί και λόγω ώρας και λόγω του χαρακτήρα που είχε διαμορφώσει άξιζε να μείνει ως έχει.
Αν μου επιτρέπεις και κάτι πιο προσωπικό, Προκόπη, νομίζω ότι το γεγονός πως μπήκες εκούσια στο παιχνίδι των μπλογκ όχι αφ΄υψηλού ούτε σε κάποιο απομονωμένο δικό σου σύμπαν, αλλά ποστάροντας, σχολιάζοντας και αλληλεπιδρώντας με το ονοματεπώνυμό σου με διάφορους κατά κανόνα ψευδωνύμους, αφενός σε τιμά και δείχνει τι άνθρωπος είσαι και αφετέρου κάνει κραχτή διαφορά με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σου.

Ευάγγελος είπε...

Το "δελτίο" ήταν η αφορμή να σας αναζητήσω κι εδώ!... Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

Unknown είπε...

Πολύ ωραίες μουσικές επιλογές, ό,τι πρέπει για τις ερημιές εδώ !
Σοφία,αρχαιολόγος,Σαντορίνη

Athena είπε...

Τουλάχιστον σας ακούμε στο ραδιόφωνο...για να μην πάθουμε στέρηση οι fans! :-)))

Elias είπε...

Όποιος χάνει στα δελτία, κερδίζει στην αγάπη.

Επίσης, υπάρχει κι εκείνο το παλιό του Στράτου: "Δελτία, δελτία, περάσανε κι όμως / Εγώ στη ζωή μου απόμεινα μόνος" (το μόνο δώρο που πήρα απ' το χθες, φωτογραφίες παλιές).

Άντε, καλές συνέχειες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΝΗ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΥΟΣ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΕΛΠΙΖΩ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ BLOGSPOT ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ KOSMOS.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.............ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

yb είπε...

Ολοι πριν απο μένα τα είπαν όλα και για το δελτίο και για τον παρουσιαστή του που θα μου λείψουν.
Να πω μόνο οτι το σημερινό σου κείμενο με συγκίνησε, σαν να μοιράστηκες μαζί μας κάτι ιδιωτικό σου και ακριβό...κι αυτό δεν το βρίσκω καθόλου εύκολο.
Εν αναμονή της εξαιρετικής συνέχειας λοιπόν, να είσαι καλά :-)

Ανώνυμος είπε...

To δελτίο αυτό όντως ήταν υψηλού επιπέδου, όπως πρέπει να είναι (και σπανίως είναι πια) ένα δελτίο ειδήσεων. Τα τρίλεπτα ουσιαστικά βάζουν την ενημέρωση στο ίδιο καλάθι με τις διαφημίσεις, και "παραδίδουν τα όπλα" -- το ενημερωτικό κομμάτι γίνεται και επισήμως τσόντα, με την εξαίρεση ενός δελτίου, του κεντρικού.

Αν.ώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δούκα,

Λυπάμαι πολύ για τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων των 23:00. Όντως για μένα ήταν μια όαση πληροφόρησης μέσα στην έρημο των άχρηστων πληροφοριών. Για κάποιο λόγο αυτό το δελτίο με έκανε και συγκεντρωνόμουν στο περιεχόμενο των ειδήσεων αν και παρόμοια χαρακτηριστικά μπορώ να πω οτι έχει το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3. Δυστυχώς όμως για κάποιο λόγο που δε μπορώ να τον προσδιορίσω, μου είναι αδύνατον να συγκεντρωθώ στην ουσία του.

Εν πάσει περιπτώσει, υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πως η ΕΡΤ παράγει και πράγματα που αξίζουν, όπως το Τρίτο Πρόγραμμα, οι εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη και του Χρήστου Μιχαηλίδη ή οι Ανιχνεύσεις στην ΕΤ3, το Σαν Σήμερα καθώς και το Έχει Γούστο με τη Μπήλιω Τσουκαλά.

Μπορεί να μη πουλάνε αλλά είναι ωραίες εκπομπές.

Καλή συνέχεια σε ο,τι κάνετε.

ezak είπε...

...αντί να κόψουν τις γιουροβιζιόνικες μαλακίες κόβουν τα δελτία...

...τουλάχιστον θα μπορείς να πιεις πιο ήρεμα ποτό στο κεy, τώρα δε που ρίχνει και τον τοίχο...

WCF είπε...

Στεναχωριέμαι για αυτό το νέο Προκόπη....είμαι και εγώ ανάμεσα στους πιστούς θεατές του, χρόνια τώρα, και θα μου λείψει.
Το παρουσίαζες με σοβαρότητα αλλά και με κάποια καίρια σχόλια μετά τα βίντεο, που με έκαναν να χαμογελώ και να σκέπτομαι ότι περαιτέρω ανάλυση θα διάβαζα στην διαδικτυακή παρουσία σου, όπου εκφράζεσαι πιο ελεύθερα.Κρίμα, η ποιότητα χτυπιέται από παντού. 'Ισως βρεις άλλο τηλεοπτικό βήμα, εμείς ούτως ή άλλως σε παρακολουθούμε, και μελαγχολούμε γλυκόπικρα μαζί σου...

Roadartist είπε...

Και τι θα μείνει δηλαδή στην ερτ;;.. Θα έπρεπε να κόψουν τις πολυδάπανες εκπομπές με μηδενική ακροαματικότητα.. Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

Το δελτίο αυτό είχα την τιμή να το παρουσιάσω στην γέννησή του,
κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Χρειάστηκε να το αποχαιρετήσω νωρίτερα από εσένα,
αλλά πάντα στο μυαλό μου
το "Έντεκάρι" θα παραμένει ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα δελτία ειδήσεων.

Η ζωή συνεχίζεται...
οι στιγμές μένουν!

Συναδελφικούς απο-χαιρετισμούς

Έμμα Παπαεμμανουήλ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι κάθετα αντίθετος στην ΕΤ-1 ή τη ΝΕΤ. Όχι βέβαια γιατί ειμαι αντίθετος σε κρατικά κανάλια,αλλά διότι θεωρώ απίστευτο νταβατζηλίκι το να πληρώνω για να απολαμβάνω κυβερνητική προπαγάνδα. Θεωρώ ανεπιτρεπτο όταν τα δημόσια νοσοκομεία στερουνται στοιχειωδών αναλώσιμων πια, τα πρακτορεία της κρατικής προπαγάνδας να πληρώνονται αδρά, απο τα χρηματα του κάθε χειμαζόμενου πολίτη.

Το μεροκάματο του κάθε εργαζομάνου είναι ιερό κ. Δούκα. Δεν σας κατηγορώ, αλλά και δεν σας υπολείπτομαι.
Είμαι γιατρός σε κρατικό νοσοκομείο, οι συνάδελφοι και εγώ,μισθοσυντήρητοι είμαστε και πολύ σκληρά εργαζόμενοι,αλλά δεν διανοηθήκαμε να "σεβαστούμε" την κυβερνητική ντιρεκτίβα, να μην εξετάζουμε μετανάστες ή μη μόνον σε περίπτωση άμεσου κινδυνου της ζωής τους.

Αν λειτουργούσατε και εσείς όπως και εμείς, αυτή η χώρα θα ήταν πολύ καλύτερη. Προτιμησατε την βολική υπακοή.
Προτιμήσατε να γινετε ο κονφερασιέ της Κυβέρνησης. Της κάθε Κυβερνησης. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζετε ότι την προδοσία πολύ αγάπησαν,τον προδότη ουδείς.

Καλή τύχη,και μην φοβάστε, οι "βολικοί" σε αυτήν την χώρα δεν χάνονται ποτέ.

Κώστας Νούσιας

Γιώργος είπε...

Ήθος,έπαγγελματική συνέπεια κι αξιοσύνη, αξιοπρέπεια,απλότητα κι ανθρωπιά!
Σ ευχαριστούμε, Προκόπη, για όσα μας χάρισες, για τα ταξίδια....που μας πήγες με το δικό σου τρόπο!

Εύχομαι να γίνει στο άμεσο μέλλον αυτό που επιθυμείς και αξίζεις!

Γιώργος Αδαμόπουλος είπε...

Αιφνιδιάστηκα και στενοχωρήθηκα για την είδηση, καθώς ανήκω σ΄αυτούς που δεν είχαν καταλάβει για χρόνια (...) ότι το δελτίο που θεωρούσα το πλέον έγκυρο, ήταν χαμηλά στην ακροαματικότητα... Δεν μάς λές αν θα σε βλέπουμε στα τρίλεπτα (!)... Να πώ κι εγώ ότι θα μού λείψεις (θυμάμαι την απορία, όταν σε πρωτοείδα, τι κάνει αυτός ο Η/Υ στο γυαλί, που εξελίχθηκε σε ευχάριστη συνήθεια)... Εύχομαι κάθε καλό, ευγενικέ μου συμφοιτητή...

ΜemyselfandI είπε...

Εγω παλι δεν λυπαμαι καθολου!
Επιτελους,χαιρομαι να σε βλεπω ολοενα και περισσοτερο στην ΝΕΤ με πιο ενεργο ρολο και βημα.Οι Δημοσιογραφοι πρεπει να ειναι στο προσκηνιο και ευτυχως η δημοσια τηλεοραση καποιες φορες το διακρινει και πραττει αναλογως.Το στιγμα σου ειναι δεδομενο οτι το αφησες στην νυχτερινη ζωνη της ΕΡΤ.Ειμαι σιγουρη οτι η συνεχεια του δρομου σου θα ειναι το ιδιο αξιολογη και παντα στο ιδιο επιπεδο που (ευτυχως)εσυ εχεις διαλεξει για σενα.Επισης χαρηκα παρα παρα πολυ που επεστρεψες στο ραδιοφωνο.Ωραια η παρουσια σου στην τιβι αλλα το ραδιοφωνο ειναι αλλη λατρεια..
Χαιρομαι για σενα.
Παρεσσα.

Λωτοφάγος είπε...

Κρίμα, πολύ κρίμα! Τόσοι αποχαιρετισμοί τους τελευταίους μήνες! Νιώθω σαν να χάνεται ένα μεγάλο κομμάτι της καλής Ελλάδας. Και να μένει μόνο το άσχημο.
Σας ακούω στον "Κόσμο" που αγαπώ πολύ, έστω κι αν έχει σχεδόν διαλυθεί πλέον.
Ελπίζω να σας βλέπω στο κεντρικό δελτίο -όποτε το προλαβαίνω.

fanis panagiotopoulos είπε...

Εις το επανιδείν λοιπόν!

Prokopis Doukas είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους έναν-έναν, ήταν μια δύσκολη συναισθηματικά και κουραστική μέρα, την οποία μου κάνατε όλοι αξιομνημόνευτη. Πιστεύω στη θετική κουβέντα - χωρίς γλυκερά κοπλιμέντα - κι οι περισσότεροι από εσάς με γέμισαν με ένα θερμό κύμα εκτίμησης, που κι εγώ με τη σειρά μου εκτιμώ ιδιαίτερα.

Να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα μόνο: Όχι, δεν χάνω τη δουλειά μου, ελπίζω οτι θα αξιοποιηθώ κατάλληλα στη ΝΕΤ (ο ειδησεογραφικός τομέας είναι ενιαίος). Όχι, δεν είχε χαμηλή θεαματικότητα το δελτίο των 11 - αντιθέτως. Όχι, δεν θα με δείτε στα τρίλεπτα, θα ήταν αναξιοπρεπές στην ηλικία μου... :-)

Όχι, Ηλία, δεν θα με πείσεις ποτέ να παίξω Διονυσίου στον Κοσμος... :-) Και ναι, old boy, θα συνεχίσω πιστεύοντας οτι ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος δεν είναι ένας τύπος που έχει καταπιεί την κρεμάστρα - και κοιτάει τους άλλους αφ' υψηλού...

Μόνο θα μου επιτρέψετε να απαντήσω σε αυτό:

Κύριε Νούσια, μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε οτι η προπαγάνδα που δέχεστε από τα δελτία των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία επίσης πληρώνετε (παλιά η συζήτηση), μέσω των προιόντων που καταναλώνετε, είναι πολύ πιο εκτεταμένη, αποτελεσματική και ύπουλη. Κάνετε τον κόπο να διαβάσετε στην παραπομπή μέσα στο κείμενο, γιατί θεωρώ οτι η ΕΡΤ αξίζει ένα πενηντάρικο το χρόνο - μόνο για το Τρίτο και για τον Κόσμο, χώρια οι διεθνείς ειδήσεις, οι εκπομπές για ομογενείς, μετανάστες κλπ.

Αυτό που υπηρετώ, κύριε Νούσια, είναι ότι πιο αξιοπρεπές (από τηλεοπτική ενημέρωση) κυκλοφορεί στη κοινωνία μας - εκτός αν σας αρέσει να σας λένε για τη φούστα του Ρουβά ή να σας προσφέρουν παραθυράτους καυγάδες και σόου. Και μάλιστα, είναι μακράν (και πανθομολογουμένως) το πιο πολυφωνικό και δημοκρατικό, καθώς είναι το μόνο που παρουσιάζει τις θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων. Βλέπετε πολύ πολιτικό ρεπορτάζ ή π.χ. τις θέσεις της αριστεράς, καθημερινά, στα ιδιωτικά κανάλια;

Με λέτε αβασάνιστα και πολύ φανατικά, "βολικό" και προδότη. Λίγο να παρακολουθούσατε την πορεία μου κι αυτό το μπλογκ, θα βλέπατε οτι "βολικός" δεν είμαι - γι αυτό και πολλές φορές είμαι "έξω από το παιχνίδι". Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω.

Τώρα για το "προδότης", αν αυτό που προπαγανδίζετε είναι η "ανυπακοή", αλά ΚΚΕ, λυπάμαι, αλλά δεν θα πάρω. Γιατί αν λειτουργούσατε εσείς, όπως κάποιοι από εμάς που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό αυτής της χώρας, τότε δεν θα είχαμε περιέλθει σε αυτό το χάλι.

Δεν καταλαβαίνω τι λέτε περί "κυβερνητικής ντιρεκτίβας" για τους μετανάστες, αλλά μιλάτε σε έναν άνθρωπο που όλη του η πορεία και οι συνεργασίες του χαρακτηρίζονται από αντιρατσιστικές θέσεις. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού...

Υ.Γ. Ο σεβασμός κερδίζεται, μεταξύ άλλων και από τον τρόπο που εκφραζόμαστε. Ούτε κι εγώ μπορώ να πω οτι σας υπολήπτομαι (με ήτα), με αυτά που "είδατε φως και μπήκατε" - και αποφασίσατε να γράψετε. Σας εύχομαι να κερδίζετε τουλάχιστον το σεβασμό των ασθενών σας...

Prokopis Doukas είπε...

Υ.Γ. Παρέσα μου, έχεις δίκιο, μόνο αν πάνε όλα καλά.. :-)

Mαρία Ορφανίδου είπε...

Μιας και όσα ήθελα να πω, τα έχουν ήδη πει άλλοι, μένω στο οτι, θα μας λείψει το δελτίο σου, που ήταν το μόνο που παρακολουθούσα ξεκούραστα, αλλά χαίρομαι που σε ώρες δουλειάς μου, ήδη με συντροφεύεις από τον ΚΟΣΜΟΣ. Έχεις την εκτίμηση όλων. Καλή συνέχεια...

Prospero είπε...

Προκόπη
Ξαφνιαστήκαμε! Στενοχωρεθήκαμε! Εκνευριστήκαμε!
Άλλη μία κατάργηση ουσίας άλλη μία απειλή της ποιότητας της καθημερινότητάς μας.
Ύστερα σκεφτήκαμε: μα δεν βλέπεις την κατάντια του δελτίου των 9; Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Καλά κουράγια. Η ποιότητα και το ήθος ποτέ δεν χάνονται. Χαιρετισμούς από μια Μύκονο ασθμαίνουσα και χωλαίνουσα.
Βαγγέλης Πελέκης - Λίλα Παλαιολόγου

zalion είπε...

Εγω θα ηθελα να σας συγχαρω για το οτι στο Blogroll σας εχετε το Blog της Τσαουσας. Για οσους δε το εχουν διαβασει ας κανουν το κοπο. Δειξε μου τους φιλους να σου πω ποιος εισαι κυριε "αντικειμενικε" Προκοπη Δουκα. Αντε και εις ανωτερα.

Ανώνυμος είπε...

ναι, είχε απόλυτο δίκιο ο Oldboy ως προς τη διάσταση του Π.Δ. ως βλόγερ, κακώς ορισμένα πράγματα θεωρούνται αυτονόητα

Κ.Κ.Μ.

navarino-s είπε...

Aγαπητέ Προκόπη,
Ξέρεις ότι στενοχωριόμαστε πολύ και εγώ και η γυναίκα μου γιατί αποτελούσες την αποκλειστική σχεδόν τηλεοπτική μας ενημέρωση. Θέλω όμως να τονίσω κάτι που δεν ξέρω αν το πρόσεχαν άλλοι τηλεθεατές γιατί είναι πολλά και εκτεταμένα τα σχόλια και δεν μπόρεσα να τα διαβάσω όλα.
Τι ήτανε λοιπόν αυτό το κάτι;
Ήτανε το ότι, λόγω γενικότερης κουλτούρας και καλλιέργειας και κάποιας ροκ ιδιοσυγκρασίας, κατόρθωνες μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά προκαθορισμένα και δεδομένα πλαίσια που έχουν τα συγκεκριμένα δελτία να δίνεις πάντα μια δική σου πολύ εύστοχη με το θέμα πινελιά με εκείνα τα εκπληκτικά και λιγόλογα σχολιάκια στο τέλος κάποιας είδησης! Και είναι αυτό, εκτός από τη σοβαρότητα της παρουσίας και παρουσίασης, το σημαντικότερο που κρατάμε από σένα και θα θυμόμαστε!
Θα υπάρχει, πιστεύω, το blog και να έχουμε την υγειά μας να τα λέμε!

Δημήτρης Τερζής είπε...

Εγώ θα σας αποχαιρετήσω με ένα τραγούδι...
http://www.youtube.com/watch?v=LJpjcYqGjhw

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζω να λέω ότι..."τα καλύτερα έρχονται!"

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαρστώ και πάλι όλους!

@zalion: Στο blogroll μου έχω μπλογκς όλων των πολιτικών αποχρώσεων, από δεξιά ως σύριζα - χωρίς φυσικά να σημαίνει οτι συμφωνώ με το περιεχόμενο τους. Αυτό ακριβώς το καθιστά "αντικειμενικό", κύριε άσχετε με τη λειτουργία της μπλογκόσφαιρας...

noir είπε...

Κρίμα. Σπάνια έβλεπα άλλο δελτίο. Συνεχίζετε να έχετε την ιδιαίτερη εκτιμησή μου για την εν γενει δημόσια παρουσία σας (τηλεόραση, ραδιόφωνο, μπλογκ, σχόλια, θεματογραφία, δράση στην κοινότητα κλπ).

Ανώνυμος είπε...

An end has a start φίλε μου
Καλή συνέχεια

Στάθης Δ

http://www.youtube.com/watch?v=STdN8NOap4w

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Πραγματικά κρίμα. Ημουν και εγώ ένας από τους "φανατικούς" του δελτίου. Εύχομαι καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Καλή συνέχεια κι από μένα Προκόπη. Φαντάζομαι πως έχεις δει πια, "στην ηλικία σου" :), ότι με αυτού του είδους τις αλλαγές προχωράμε κι εξελισσόμαστε οι άνθρωποι. Να σου πάνε όλα καλά.
Μαρία Shanti

aura voluptas είπε...

Σχεδόν καθημερινά γυρίζω αργά από τη δουλειά και το δελτίο αυτό ήταν ο μοναδικός τρόπος για να κρατώ επαφή με τον κόσμο εκεί έξω και με όσα γίνονται γύρω μου . Η ποιότητα και το επίπεδο του πάντα υψηλά, χαιρόμουν πραγματικά να το παρακολουθώ . Τίποτα δεν κρατά για πάντα, οι κύκλοι κάποτε κλείνουν . Κι αυτό είναι για καλό .

Για το δελτίο εύχομαι κάποια στιγμή να επιστρέψει στις οθόνες μας και η ΕΡΤ να αναθεωρήσει . Για εσένα εύχομαι εις ανώτερα και καλύτερα . Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς .

Προς το παρόν το ραδιόφωνο στη δουλειά συντονίζεται κάθε απόγευμα στις μουσικές σου και τα σχόλια απ'όλους είναι τα καλύτερα .
Να είσαι καλά .

ΞΕΝΗ είπε...

Κρίμα, εμείς οι νυχτόβιοι τύποι είχαμε συνδυάσει την βραδινή ενημέρωση με σένα.
Πιστεύω πως η ΕΡΤ χάνει και όχι εσύ.
Σου εύχομαι να έχεις μια καλή καινούρια αρχή όπου και να πας και ότι και να κάνεις. Αυτό που έχω να πω (αυτό που λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου)είναι η εξής φράση "Κρίση είναι θα περάσει". Αυτό ισχύει για όλους τους τομείς... τα πάντα κάνουν τον κύκλο τους.

5 pink flowers είπε...

Προκοπη θα μας λειψει το δικο σου ηχοχρωμα στα πραγματα θα μας λειψει το δικο σου ειναι αληθεια..αλλα σιγουρα θα σκαρωσεις κατι αλλο στο οποιο θα σπευσουμε ακροατες...
εξαιρετες οι μουσικες επιλογες αποψε! Μας εδωσες φτερα!

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ και πάλι όλους! :-)

@zalion: Επιμένετε σε κάτι που δεν έχει νόημα. Πηγαίνετε να διαμαρτυρηθείτε στο μπλογκ της τσαούσας, η οποία έχει τη δική της γραφή. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να την αποφεύγετε. Δηλαδή, αν σας ενοχλεί η τσαούσα, με την Αυριανή τι θα κάνετε; Θα ζητήσετε από το Υπουργείο Τύπου να καταργηθεί;

Το να έχεις δεκάδες μπλογκ στο μπλογκρολ, δεν σημαίνει επαναλαμβάνω, οτι είναι "φίλοι" σου ή οτι συμφωνείς μαζί τους. Ούτε καν οτι τα διαβάζεις. Πολλές φορές έχω εκνευριστεί από αυτά που γράφουν άλλα μπλογκ - δεν τα "σβήνω" όμως. Αν δεν μπορείτε να το καταλάβετε, τι να σας πω. Τι πάει να πει "απλόχερα προσφέρω"; Έχουμε πρόβλημα χώρου - και έβγαλα κάποιον άλλον έξω για να μπει το συγκεκριμένο μπλογκ;

Επιπλέον, έχετε μάλλον στρεβλή ιδέα για την έννοια της αντικειμενικότητας. Που εν πάση περιπτώσει, δεν εφαρμόζεται στην έννοια του μπλογκ=προσωπικό ημερολόγιο. Δεν είναι εφημερίδα ή τηλεοπτικό δελτίο, για να είμαι υποχρεωμένος να έχω όλες τις απόψεις. Και παρόλα αυτά, εν μέρει το κάνω - και βρήκατε τώρα εσείς ζήτημα για να με κατηγορήσετε. Σας ενοχλεί; Μην ασχολείστε και διαβάστε κάτι άλλο...

Prokopis Doukas είπε...

(Απάντηση σε ένα μήνυμα, που σβήστηκε κατά λάθος. Αν ξανακαταχωρηθεί, θα το δημοσιεύσω).

@zalion: Όχι, κακοπροαίρετο θα σας πω - και αφήστε τις ειρωνείες και τα περί "θητείας σε κρατικό κανάλι". Η θητεία μου είναι εξίσου στην αγορά, όσο και στην ΕΡΤ - και να μην απαξιώνετε τα δελτία της ΕΡΤ, γιατί έχετε απολύτως άδικο.

Το ίδιο ισχύει και περί "κολάκων". Η δημόσια συζήτηση έχει κάποιες προϋποθέσεις. Και κάποιες από αυτές είναι η αποκήρυξη της βίας, η στοιχειώδης νοημοσύνη και ικανότητα διαλόγου - και κυρίως μια κοινή πλατφόρμα αξιών. Αν δεν υπάρχει, δεν γίνεται...

Είστε τελείως φάουλ, αν έστω και κατ' ελάχιστο συγκρίνετε τους φασίστες με την τσαούσα. Είστε και επικίνδυνος θα έλεγα.

Εδώ είστε φιλοξενούμενος. Κι αν θέλετε να συνομιλείτε, κάντε το με διάθεση δημιουργικής διαφωνίας, τουλάχιστον. Όχι "εμμονικής παπαρολογίας" να επιτίθεστε σε ένα μπλογκ, γιατί εχει στο μπλογκρολ του ένα άλλο μπλογκ, το οποίο δεν σας αρέσει. Ανοίξτε ένα μπλογκ και διαμαρτυρηθείτε για την τσαούσα. Εδώ πάντως δεν θα δεχτώ να συνεχίσετε να μας ταλαιπωρείτε με τις εμμονές σας - παραβιάζετε άλλωστε τους κανόνες λειτουργίας αυτού του μπλογκ. Και μου θυμίζετε αφόρητα μια άλλη περσόνα.

Φυσικά δεν ξέρω (ούτε κανείς) τίποτα για σας. Και θα έπρεπε να το λάβετε υπ' όψιν, όταν ζητάτε να αντιμετωπιστείτε με αξιοπιστία. Και η "τακτική" που υποστηρίζετε δεν ισχύει ούτε στη μπλογκόσφαιρα, ούτε πουθενά αλλού...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πω κάτι παραπάνω από όσα είπατε όλοι, εκτός των ευχάριστων παρενθέσεων.
Απλά όποιος δεν έχει δει το δελτίο ειδήσεων, αυτό (ευτυχώς) είναι διαθέσιμο στο Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ.

http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=80536&tsz=0&act=mMainView

Ο Φυσικός

zalion είπε...

Κυριε Δουκα απαντατε σε σχολιο που λετε οτι διαγραφηκε κατα λαθος κανοντας μαλιστα προσωπικη κριτικη σε κατι που κανεις δε μπορει διαβασει.
Σωστος!
Επισης δε μπορω να καταλαβω γιατι χρειαστηκε να γραψετε 5 φορες την απαντηση σας για να καταληξετε στη τελευταια.
Υ.Γ. Το τι ισχυει στη μπλογκοσφαιρα ας το αφησουμε στην ακρη καλυτερα.

Ανώνυμος είπε...

Σε καλο σου Προκόπη με ξύπνησες τη γυναίκα και ετοιμαζόμουν για δήμαρχος! Welcome back!Φευγεις απο το δελτίο, αλλά σε χαίρεται η μουσική!!In the cool of the day

Prokopis Doukas είπε...

@zalion: E, λοιπον, ξαναγράψτε την - το λέω. Κάποιες φορές διαγράφουμε κατά λάθος πράγματα (το ένα πάντως δεν το έσβησα εγώ). Επίσης, τα σχόλια, κάποιες φορές, τα συμπληρώνουμε και διορθώνουμε συνέχεια, ποιό είναι το πρόβλημα;

Το από πότε υπάρχει το προφίλ σας είναι ενδεικτικό. Εκτός αν είναι ένα από "πολλά πρόσωπα", που έχετε...

tsaousa είπε...

Προκόπη πού να φανταζόμουν ότι θα σου την έλεγαν για μένα! Από πού θα πιαστούν πια, για να τεκμηριώσουν την εμπάθεια και τα συμπλέγματα τους.
Και όχι μόνο αυτό, ανέβασαν μικρά αποσπάσματα από τις απαντήσεις σου στο μπλογκ τους, για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι απολογείσαι.

Από τη στιγμή που έγραψα αυτό το τελευταίο ποστ, με έχουν δικαιώσει 350 φορές.
ΘΛΙΒΟΜΑΙ.
Θα ήθελα να με διαψεύσουν...

Γ.Α.Μ. είπε...

Τα έμαθα κι εγώ τα δυσάρεστα αλλά σήμερα ανακάλυψα και διάβασα το μπλογκ σου. Με συγκινεί και μένα το γεγονός μια που είχα εργαστεί κι εγώ γι΄ αυτό το δελτίο.

Ι.Π.(Σ.) είπε...

Αγαπητέ Προκόπη..... τώρα σου έχει μείνει στάμπα γερή πάνω σου ... Ο των 11 !! για μας τους πιο νέους είσααι ένας από τους αξιολογότερους εναπομείναντες παρουσιαστές - δημοσιογράφους στην Κρατική Τηλέοραση !! Για μας ξέραμε και το βασικότερο.... θα ακούσουμε οτι σάχλα ακούμε στις ειδήσεις των ιδιωτικών τουλάχιστον στην ΚΡατική τηλέοραση ( δελτίο 9 ετ2) και κύρίως δελτίο των 11 θα ακούγαμε ΕΙΔΗΣΕΙΣ χωρίς φαμφάρες υπερβολές κ.ο.κ.... Σ αυτό ιδιαίτερη θέση είχε ο βασικός παρουσιαστής όπως ήσουν εσύ μιας και έιχε την δυναμικότητα και την εξυπνάδα να παρουσιάσει ακριβώς αυτό που λέει η είδηση και όχι τπτ παραπανω!!! Σαντορινιές ευχές για ότι κάνεις από εδώ και πέρα!!

photis_m είπε...

Κύριε Δούκα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και από αυτό το blog για την ενημέρωση που μας παρείχατε όλα αυτά τα χρόνια από το πιο ενημερωτικό δελτίο της ελληνικής τηλεόρασης. Ένα δελτίο που επικέντρωνε την προσοχή του θεατή στην ενημέρωση και μόνο. Στο πιο λιτό στούντιο του Ραδιομεγάρου, με το πιο αδιάφορο ντεκόρ, και τον πιο απαρχαιωμένο και προβληματικό εξοπλισμό, το μόνο που έμενε στον θεατή ήταν η ίδια η είδηση. Όλη η ουσία δηλαδή.

Το θεμα είναι ότι στο πέρασμα του χρόνου, και σε μια χρονική περίοδο που η ενημέρωση τείνει να χάσει το νόημά της και να αντικατασταθεί από την προβολή (και υποβολή πολλές φορές) "γραμμών" και "ιδεών" κομμένων και ραμμένων στα μέτρα αυτών ασκούν εξουσία, υπάρχουν ακόμα μέσα και άνθρωποι που υπηρετούν το δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται έγκαιρα και -το κυριότερο- έγκυρα.

Μέσα σε αυτούς ήταν και όλη η ομάδα του δελτίου των 11, μέρος της οποίας αποτελούσα και εγώ, φροντίζοντας την ομαλή λειτουργία του εξοπλισμού κάθε φορά που είχα βραδυνή βάρδια στο εργαστήριο. Οπότε θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα 4 χρόνια που υπηρετώ σε αυτό το πόστο. Καλή συνέχεια.

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ Γιάννη, ευχαριστώ Φώτη (κι ας μη γνωριζόμαστε) - η εκτίμηση είναι ιδιαίτερα τιμητική για μένα, στον πολλές φορές πικρόχολο χώρο μας.


Ευχαριστώ Ι.Π.Σ. Τσαούσα, no more comment...

logia είπε...

κρίμα
δεν βλέπουμε γενικώς τηλεόραση στο σπίτι, γιαυτό άλλωστε έχουμε ξεμείνει και με μια πανάρχαια συσκευή
το μόνο που βλέπαμε ήταν αυτο το δελτίο για ενημέρωση απαλλαγμένη από υπερβολές και δακρύβρεχτες ιστοριούλες τραβηγμένες απ' τα μαλλιά, χωρίς παράθυρα και μπαλκονόπορτες, καυγάδες και αντιδικίες στημένες
ήταν ένα δελτίο που δεν προσέβαλε τον θεατή-ακροατή
λυπάμαι

και μιας και γίνεται και αναφορά στον αγαπημένο μου ραδιοφωνικό σταθμό, αλήθεια ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνονται αυτές οι ιστορίες τω ν απολύσεων.
Γιατί για μένα απολύσεις είναι. Έρχεται μια σκούπα και σαρώνει ό,τι βρει στο πέρασμά της, χρήσιμα και άχρηστα μαζί στον ίδιο κάδο σκουπιδιών. Απίστευτο και λυπηρό συνάμα
Την καλημέρα μου

Vangel Greko είπε...

Χαίρεται!!

Ξεκινάω από τα "καλά" λοιπόν και μετά στα υπόλοιπα!!

Χαίρομαι που ένας εξαίρετος άνθρωπος & δημοσιογράφος όπως εσείς έχει ιστολόγιο & γράφει ή αναδημοσιεύει αυτά που του φαίνονται ενδιαφέροντα!!

Μπορεί να είμαι σχετικά "μικρός" σε ηλικία (βλ 23) αλλά έχω μάθει να ξεχωρίζω κάποιους ανθρώπους έστω & από μακριά...

Δεν σας κάνω κομπλιμέντο λέγοντας πως είστε από τους πιο συμπαθείς & αξιόλογους δημοσιογράφους, θυμόμενος πολλά από τα δελτία σας -μιας & από αυτό σας γνωρίζουμε- αλλά & από τις εμφανίσεις που έχετε κάνει μέσα από διάφορες εκπομπές!!

Ένας κύριος με Κ που έχει μείνει στο υποσυνείδητο όλων ως τον "ουσιαστικό" παρουσιαστή των ειδήσεων στις 23:00!!

Σας τιμάει αυτό όπως και ότι δεν έχετε "ύφος" όπως άλλοι συνάδελφοι σας!!

Τέλος, η ανάρτηση με συγκίνησε & με προβλημάτισε σκεπτόμενος πως "οι αποφάσεις αλλάζουν αρκεί να το θέλει ένας"...

Πόσοι απ'όλους εκεί έξω το θέλουν;


Νομίζω πολλοί...

μ'εκτίμηση

Vangel® Greko

υγ. Αλήθεια, σας ρώτησαν ποτέ όλους εσάς εκεί μέσα πως οραματίζεστε την "εικόνα" της δημόσιας τηλεόρασης;

υγ.2. Διορίζονται άνθρωποι για να την διοικήσουν...

Είναι όμως οι σωστοί & οι κατάλληλοι;

klimis Seimiris είπε...

Δεν πειράζει είσαι στο ραδιόφωνο κα αυτό εμένα μου φτάνει.
Εγώ είμαι φανατικός ραδιοφωνάκιας.

Prokopis Doukas είπε...

Είμαι πάντα στη ΝΕΤ, στο κεντρικό δελτίο, όταν λείπει η Έλλη Στάη - και κάποια Σαββατοκύριακα.

ck είπε...

Παρά τις παραδοσιακές αγκυλώσεις της ΝΕΤ, το δελτίο σου ήταν πάντοτε μια όαση σεμνότητας και πολιτισμού.

Θα μας λείψει.

CrisPost είπε...

Πραγματικά το ήθος του δελτίου αυτού ήταν αναγνωρίσιμο από μακρυά και πολύ ανώτερο των εναλλακτικών που κυκλοφορούν.

Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες γι' αυτή την συνεισφορά.

Prokopis Doukas είπε...

@CrisPost: Ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το δελτίο ακόμα μου λείπει... Και αν είμαι τώρα 24, από πόσων χρονών το έβλεπα? Ούτε εγώ δεν θυμάμαι. Αλλά ήταν μία συνήθεια που ενοχλήθηκα πολύ που κόπηκε, και από τότε δεν έχω βρει άλλο δελτίο που να θέλω να παρακολουθήσω. Δύο πολύ αγαπημένα στοιχεία: μεγαλύτερη έκταση/ έμφαση στα διεθνή, και ένας άνθρωπος που ξέρει!! να μην διακόπτει διαρκώς τους συνομιλητές του. !!! Και όντως βέβαια, η ώρα προβολής ήταν πολύ ελκυστική. :-) Βλέπω ότι έχουν ήδη περάσει περίπου δύο χρόνια, οπότε ευχαριστώ, με κάποια καθυστέρηση.

Prokopis Doukas είπε...

@Ανώνυμη: Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που μου γράφετε, τόσο κειρό μετά. Σας ευχαριστώ πολύ! Το δελτίο αυτό υπήρχε από το το 1997...

ShareThis