9.3.12

Kosmos 93,6: Η (ανοιξιάτικη) επιστροφή...

“6-8μ.μ, Μαρούσι-Ηλιούπολη δύο ώρες με τη συγκοινωνία, μετά από ένα ισοπεδωτικό 8ωρο και πριν από ένα εξαντλητικό 3ωρο (μαγείρεμα, παιδιά, συμμάζεμα του χάους), χωρίς την ελπίδα για αξιοπρεπή ενημέρωση από το κατηργημένο δελτίο των 11μ.μ., ήταν μία όαση. Τώρα χωρίς παρέα στο 550 και στο 237, να διασχίζεις μία άσχημη πόλη σε μία άσχημη εποχή. 
Σας ευχαριστώ γι αυτό το φιλικό σκούντημα στον ώμο, για το τσίμπημα του μυαλού, με ευγενικές κουβέντες και ταξιδιάρικη μουσική.”


Αυτό το συγκινητικό σχόλιο, μεταξύ πολλών άλλων (και σας ευχαριστώ όλους), όταν σταμάτησα τον περασμένο Ιούνιο να κάνω ραδιόφωνο, με ακολουθούσε, όλους αυτούς τους μήνες.

Αν μπορώ να προσφέρω αυτή τη μικρή “όαση”, έστω και σε έναν άνθρωπο, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσω με κάθε τρόπο, να επιστρέψω στα ραδιοφωνικά κύματα. Κι αν ίσως δεν μπορέσω να ικανοποιήσω πολλούς από τους ακροατές του απογεύματος, γιατί δεν μου δίνεται η δυνατότητα, προς το παρόν τουλάχιστον, να βρεθώ σε αυτό το ραδιοφωνικό δίωρο, ελπίζω να μπορέσω να προσφέρω ένα ωραίο ξύπνημα, σε όσους ακούν ραδιόφωνο, 8-10 το πρωί (και είναι πολλοί).

Η βουτιά στο μεγάλο κοινό, όπου επικρατούν ραδιοφωνικές εκπομπές του “χαβαλέ” και του εξοργιστικά αντιραδιοφωνικού λαϊκισμού, είναι μια μεγάλη πρόκληση - κι ένα μεγάλο ρίσκο. Εφαρμόζοντας λοιπόν το δόγμα “περισσότερη δουλειά με λιγότερα λεφτά” (η αναγκαστική απάντηση όλων μας στην κρίση), θα αποπειραθώ να αλλάξω την καθημερινότητα μου, έτσι ώστε να σας λέω ενδιαφέροντα σχόλια και πληροφορίες, μαζί με καλή μουσική, κάθε πρωί. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος όμως για την πρόταση αυτή - και πιστεύω οτι μπορούμε να βλέπουμε μαζί τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, που είναι, άλλωστε, πάντοτε η λύση, ιδιαιτέρως σε δύσκολες εποχές. Η περίοδος είναι προεκλογική, η άνοιξη είναι εδώ - κι αν μπορείτε και θέλετε, ελάτε να αλλάξουμε έστω και στο ελάχιστο, το πρωινό ραδιοφωνικό τοπίο. Η συνταγή δεν θα αλλάξει πολύ (γιατί δεν πιστεύω οτι οι πρωινές εκπομπές πρέπει να είναι υποχρεωτικά μόνο up tempo), θα προσαρμοστεί όμως στα νέα δεδομένα της ώρας - και κυρίως του φωτός.

Σας περιμένω λοιπόν, στον Kosmos 93,6 (& 107), από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου (και κάθε Δευτέρα ως Παρασκευή), 8 με 10 το πρωί - και διαδικτυακά!










Το logo είναι από το www.ert.gr και το εξώφυλλο είναι από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το "Lovely Day" του Αμερικανού Bill Withers, ένα από τα πιο "πρωινά" και ραδιοφωνικά τραγούδια, όλων των εποχών.

buzz it!

16 σχόλια:

ellinaki είπε...

Καλή αρχή! Πιστεύω ότι θα ξεκινάς την ημέρα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς από την παράνοια που έχει διαχυθεί στα πρωινά ερτζιανά :)

Prokopis Doukas είπε...

@ellinaki: Ευχαριστώ πολύ! Όχι, θα είναι πολύ πιο χαλαρά, γιατί:

1. Δεν θεωρώ ραδιόφωνο το ακατάσχετο μπλα-μπλα, ούτε η μουσική είναι "γέφυρα" γι αυτό.
2. Δεν θεωρώ οτι όταν ο άνθρωπος ανοίγει το μάτι του ή πηγαίνει στη δουλειά του, πρέπει να τον "τσιτώνεις". Να του φτιάχνεις το κέφι πρέπει.
3. Δεν πρόκειται να μιμηθώ ανθρώπους που δεν υπολήπτομαι, που δεν σέβονται το μέσο - και τη νοημοσύνη του ακροατή τους... :-)

yb είπε...

Να λοιπόν που υπάρχουν καλά νέα! Σε άκουγα γυρίζοντας απο τη δουλειά, πλέον θα σε ακούω πηγαίνοντας...πιστεύω πως η φυσική σου αισιοδοξία θα μου κάνει πολύ καλό στην αρχή της ημέρας, για το ύφος, την οπτική και τη μουσική δεν τίθεται ζήτημα ...:-)
ΥΓ Εδώ και μήνες ακούω μόνο τρίτο, αλλά θα συνονιστώ τις πρωινές ώρες στο Κόσμο

Prokopis Doukas είπε...

@yb: Χαχα, δύσκολο να ικανοποιήσει κανείς το κοινό του Τρίτου... :-)

Ανώνυμος είπε...

Μόνο please μην αρχίσετε πάλι να βάζετε Yasmin Levy και τα ρέστα, γιατί μπροστά στην κλάψα προτιμότερος ο Τράγκας που βγάζει γέλιο.

Prokopis Doukas είπε...

Έλενα, σου έχω εξηγήσει πολλές φορές οτι η Yasmin Levy είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό του Κοσμος. Δεν είμαι φαν της ανατολής, αλλά έχει και αυτή τη θέση της στο ρεπερτόριο ενός σταθμού, που κύρια κατεύθυνση του είναι η world music. Όσο γι αυτόν που αναφέρεις, με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να είναι προτιμότερος από οτιδήποτε, ούτε είναι δυνατό να βγάζει γέλιο, κατά την ταπεινή μου άποψη. Ειδικά για κάποιον που αναρωτιέται πώς φτάσαμε στα μνημόνια.

Margo είπε...

...και εγώ του τρίτου είμαι αλλά με ικανοποιεί απόλυτα και το Κόσμος;-)

Μόνο που εμείς της επαρχίας μπορούμε να ακούμε ραδιόφωνο μόνο μέσω internet και αυτό είναι ένα μειονέκτημα δεδομένου ότι το NET είναι δράμα.

Καλή αρχή λοιπόν.

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ, καλή ακρόαση, έστω και μετ' εμποδίων...

Αλεπού είπε...

ήσουν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη σήμερα το πρωί! Συμφωνώ για όλες αυτές τις εκπομπές που σε τσιτώνουν. Τις απεχθάνομαι κι ελπίζω να σταματήσουν κάποια στιγμή.
Θα σε ακούω μόνο μέχρι τις 9 γιατί μετά θα είμαι στη δουλειά, αλλά έστω και για 1 ώρα είσαι πραγματικά όαση στα ερτζιανά!

the elf at bay είπε...

Επιτέλους κι ένα καλό νέο. Καλή αρχή και επαναλαμβάνω: το καλό ραδιόφωνο είναι το κρατικό ραδιόφωνο.

Κατερίνα Τζωρίδου είπε...

Καλησπέρα,
Μόλις διάβασα τα νέα και χάρηκα πάρα πολύ! Τη σημερινή πρώτη εκπομπή την έχασα, αλλά από αύριο θα συντονιστώ. Καλώς μάς ξανάρθατε! :)

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ πολύ όλους!

Ανώνυμος είπε...

Τι ευχαριστη πρωινη εκπληξη! Υπεροχες μουσικες,ενδιαφεροντα θεματα,ποιοτικα σχολια. Καλη αρχη καιμε διαρκεια!

itsgreektome είπε...

Να καιένα καλό νέο! Καλή αρχή .

τίνα σπανού είπε...

κύριε Δούκα, σήμερα είδα το ποστ σας και έχω μόνο να σας πω ότι είμαι ευτυχής. Είναι πράγματι μαγικό να μην γνωρίζεις κάποιους ανθρώπους και όμως να τους διαβάζεις ή να τους ακούς και να αισθάνεσαι σαν να είναι οι φίλοι ή οι σύντροφοι, οι μόνοι άνθρωποι δηλαδή, που πραγματικά επιλέγουμε. Και είναι πράγματι πολύτιμο όσο και σπάνιο σήμερα, να ακουμπάς σε αξίες, σε αρχές, σε ήθος, να παίρνεις δύναμη και να συνεχίζεις. Και το πρωί λοιπόν καθ' οδόν προς τη δουλειά θα σας ακούμε.

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ όλους!

@ τίνα σπανού: Ευχαριστώ. Και για το αρχικό μήνυμα, για το δίωρο στο λεωφορείο - και γα το τωρινό... :-)

ShareThis