14.1.10

"Έχω τα Χρόνια μου Πολλά!"

Σήμερα κλείνω ένα χρόνο μαζί σας - μέσω διαδικτύου, εννοώ. Αυτό το blog, που άρχισε από “μιμητισμό” και διάθεση εξερεύνησης, κατέληξε να είναι ένα κομμάτι της ζωής μου - και σίγουρα ένας τρόπος έκφρασης (όχι μόνο επαγγελματικής), που με έκπληξη μου, “συνοψίζει” όλα όσα έχω κάνει μέχρι τώρα και ταυτόχρονα αποτελεί ένα βήμα παραπέρα.

Με το blog ξαναθυμήθηκα τις ραδιοφωνικές μου μέρες - και τη προσπάθεια συνδυασμού ενός κειμένου ή μιας είδησης με ένα μουσικό (ή στιχουργικό) feeling. Συστηματοποίησα τη διαδικασία συλλογής πληροφοριών και παράθεσης των πηγών - επίπονη πολλές φορές. Έκανα πιο προσωπική την έκφραση γνώμης, που είχα ήδη εδώ και έξι χρόνια στην Athens Voice. Και ανακάλυψα τη χαρά του “προσωπικού publishing”, που περιλαμβάνει την επιλογή φωτογραφιών και το layout μιας σελίδας - τη συνολική αισθητική μιας παρουσίασης.


Μερικά στατιστικά στοιχεία από τον ακούραστο μετρητή (η μέτρηση άρχισε στις 17 Ιανουαρίου του 2009, αλλά τρεις ημέρες δεν θα μας κάνουν τη διαφορά): Μέσα σ’ ένα χρόνο λοιπόν, πάνω από 79 χιλιάδες διαφορετικοί (ανά ημέρα) άνθρωποι επισκέφθηκαν το blog αυτό (μπορεί και κατά λάθος, αλλά δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω) και με τις επαναλήψεις (reloads) ξεπέρασαν τις 104 χιλιάδες επισκέψεις.

Μέσος όρος “μοναδικών” επισκέψεων την ημέρα, οι 216. Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις 10 Ιουνίου, μετά τις ευρωεκλογές, με 483 επισκέψεις - άρα η πολιτική (και μάλιστα το ζήτημα της ανανεωτικής αριστεράς, με το post “Γιατί αποδοκιμάστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ”) παραμένει το κορυφαίο θέμα, που μπορεί να διευρύνει την απήχηση ενός blog σαν το δικό μου, σε μεγαλύτερο κοινό.

Μέσος όρος “μοναδικών” επισκέψεων το μήνα, οι 6084, με καλύτερο μήνα τον Οκτώβριο (7765) - αν και κάτι μου λέει οτι θα τις ξεπεράσετε τον Ιανουάριο. Πιο δημοφιλής μέρα η Τετάρτη (16.44% των επισκέψεων της εβδομάδας) και πιο δημοφιλής ώρα η 13.00-14.00, με 5.89% του εικοσιτετραώρου.

Αν μοιράζεστε μαζί μου τη διαστροφή για τις στατιστικές και τα νούμερα, δεν έχετε παρά να πατήσετε το εικονίδιο, κάτω από τη φράση “πόθεν έσχες;” - είναι αξιόπιστο και ουδεμία σχέση έχει με τα “Greek Statistics”...

Πριν από ένα χρόνο λοιπόν, στις 14 Ιανουαρίου, δημοσίευσα ένα μάλλον άτεχνο κείμενο εμπνευσμένο από ένα πολύ ωραίο σπίτι, που συνοδευόταν από δικές μου φωτογραφίες από τη Σύρο. Η υποδοχή σας ήταν πολύ θερμή και με εξέπληξε - με τη βοήθεια και δημοφιλών blogger, που με “διαφήμισαν” και τους ευχαριστώ πολύ. Σήμερα, μπορώ να αναφωνήσω λοιπόν, σαν την τετράχρονη Άρτεμη, οτι ως blogger πια κι εγώ “έχω τα χρόνια μου πολλά”...

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμα να “υπηρετώ” αυτό το καινούργιο μέσο - ελπίζω πολύ. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ όλους, όσοι με τιμήσατε σε αυτή την προσπάθεια. Και ιδιαίτερα εσάς, που επικοινωνείτε τακτικά - ειδικά όταν θέτετε ενδιαφέροντα ζητήματα και παραμέτρους προς συζήτηση. Γιατί η ζωή είναι ωραία, όταν εκφράζουμε θετικά συναισθήματα και όταν συλλογιζόμαστε δημιουργικά...





H φωτό είναι από το www.elitefreelancing.com και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

Δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα κομμάτι, από αυτό που τραγουδάει η Ισπανίδα Luz Casal, στα "Ψηλά Τακούνια" του Pedro Almodovar.

buzz it!

47 σχόλια:

Homo Sapiens είπε...

Χρόνια πολλά! Καλή συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση, δημιουργικότητα και πάθος για blogging.

cynical είπε...

Kαλη συνέχεια Προκόπη. Το κουραγιο το εχεις. Αμα άντεξες τις αυπνίες του πρώτου χρόνου, και παρέμεινες στο πόστο σου, θα τα καταφέρεις και τα επομενα χρονια.

Χαιρομαι πολύ που σε έχω στη γειτονιά μου!

Πολλά φιλιά

Benikos place είπε...

Καλησπέρα και ΄Χρόνια πολλά΄! Ελπίζουμε να σας διαβάζουμε από δω και τα επόμενα χρόνια. Τα χαιρετίσματά μας από το Βερολίνο.

crispy είπε...

Σας ευχαριστουμε και μεις και ευχομαστε να αντεξετε πολυ ακομα.

Margo είπε...

Χρόνια πολλά!!! Ελπίζω και εγώ να είσαι εδώ για πολύ.. για την είδηση και όχι μόνο, που συνοδεύεται πάντα από καλή μουσική, για το χαμόγελο που μένει ανεξίτηλο ακόμη κι αν το θέμα δε βοηθά.
Να είσαι καλά!

john savvopoulos είπε...

Καλή συνέχεια εύχομαι Προκόπη. Και να σου εξομολογηθώ πόσο χαίρομαι που τα λέμε από αυτό το βήμα.

Χρόνια πολλά.

scalidi είπε...

Α, πρωτάκι, λοιπόν! Χρόνια πολλά με καλά ποστ...

Μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαι βετεράνος πέντε ετών στα μπλογκ, πώς περνάει ο καιρός!

scalidi είπε...

Το τραγούδι υπέροχο, του γούστου μου...

athinovio είπε...

Χρόνια πολλά κι από μένα.

Προσωπικά διαβάζω το μπλογκ για τον πολιτισμένο λόγο του, όχι τόσο για τις γνώμες, όσο για τα επιχειρήματα.

yb είπε...

Είναι όλα τους... "παιδιά" σου, αλλά αν αφήναμε κατά μέρος τα απτά ποσοτικά στοιχεία θα μπορούσες να ξεχωρίσεις, για οποιουσδήποτε προσωπικούς σου λόγους,το πιο "δικό" σου, το πιο αγαπημένο σου κείμενο αυτού του πρώτου χρόνου ;-)
Χρόνια πολλά και καλή δύναμη για τη συνέχεια !

inverted_a είπε...

Τα καλύτερα έρχονται! keep on bloggin'

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα! Χρόνια πολλά και ακόμα καλύτερη συνέχεια εύχομαι!

the elf at bay είπε...

Χρόνια του πολλά λοιπόν. Να σου πω κι εγώ από περιέργεια το άρχισα το άθλημα και δεν περνάει μέρα που να μην το σκέφτομαι. Όντως η έκφραση θετικών συναισθημάτων είναι αδήριτη ανάγκη έκφρασης. Να είμαστε υγιείς στο μυαλό και στο σώμα και όλα τα άλλα έρχονται. Επίσης να είμαστε ευγνώμονες για την ζωή. Χωρίς αυτήν δεν θα τα λέγαμε όλα αυτά τώρα....

gerasimos είπε...

Ως ο πρώτος-πρώτος σου σχολιαστής, απ' ό, τι είδα σ' εκείνο το πρώτο σου ποστ, δε θα μπορούσα ν' αφήσω και τούτο δω... ασχολίαστο. Εύχομαι λοιπόν μακροημέρευση, να συνεχίσεις να απολαμβάνεις όσο ΕΣΥ θες (κράτο το αυτό;-) το χόμπι - που κάτι μου λέει ότι δεν είναι απλώς χόμπι - που λέγεται μπλόγκινγκ. Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι με την είσοδό σου, ο μπλογκόκοσμος έγινε λίιιγο καλύτερος. Κι αυτό είναι, νομίζω, πολύ σημαντικό! Χρόνια πολλά!

anemosnaftilos είπε...

Σου εύχομαι ακόμη μεγαλύτερα ταξίδια! Κόντρα στους καιρούς!



Με εκτίμηση!

lemon είπε...

Λάβε υπόψιν σου επίσης και όλους αυτούς που σε διαβάζουν στο reader τους, χωρίς να ανοίξουν τη σελίδα σου, τους οποίους δεν "βλέπει" ο μετρητής...

Sue G. είπε...

Να έχεις "τα χρόνια σου πολλά" πολλές πολλές φορές ακόμη. Να τα χιλιάσεις, Προκόπη! :-)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΟΠΗ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ BLOG ΣΟΥ
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟ BLOG

tsaousa είπε...

Καλή συνέχεια και διαρκή έμπνευση, σου εύχομαι Προκόπη.
Και να ξέρεις ότι, ακόμη κι αν δεν σχολιάζουν κάποιοι πάντα, πάντα σε διαβάζουν.
Προσωπικά, πολλές φορές δεν έχω να σχολιάσω κάτι, μια και οι αναρτήσεις σου είναι συνήθως "συμπαγείς" (καλά, δεν είναι η σωστή λέξη, αλλά ως άυπνη, δικαιολογούμαι, ε;) ως προς την ανάλυση κάθε θέματος που ανεβάζεις, και αν συνυπολογίσουμε ότι συχνά ταυτίζομαι με τις απόψεις σου (+ ότι ξεστραβώνομαι μερικές φορές) τι να σχολιάσω;

Keep blogging!

navarino-s είπε...

Χρόνια Πολλά και δημιουργικά με αυτό το ιδιαίτερο, άκρως ανθρωπιστικό, και τελείως ανεξάρτητο ύφος γραφής σας!

Θανασης Ξ. είπε...

Καλή συνέχεια κι από μένα..

Ανώνυμος είπε...

Με την δικη μου σειρα ,ευχομαι χρονια πολλα!
Ακουω και διαβαζω παντα το blog σου -σχεδον παντα δεν μπορω να διαφωνησω σε κατι απο οσα γραφεις! οποία ταυτησις!
Παντα αψογη η αισθητικη και η φινετσα σου!καλη και μακρα συνεχεια! καλη χρονια !

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι μακροημέρευση και στο blog και στον ιδιοκτήτη! Και τι Blog...Γεννημένο στον αστερισμό του αιγόκερω = έξυπνο, πολυμήχανο και πνευματώδες!

ΕΛΕΝΑ

SK είπε...

Χρόνια πολλά, και εις ανώτερα!

Maria Garozi είπε...

Xronia Polla apo NYC!
Keep us tuned

Γιώργος Χατζηαποστόλου είπε...

Χρόνια Πολλά κύριε Δούκα.
Εύχομαι να διαψεύδεις πάντα με τόση δημοκρατικότητα τους συνειρμούς που συνοδεύουν το επώνυμό σου καθαυτό, αγαπητέ Προκόπη.

Prokopis Doukas είπε...

Είπα να μην απαντήσω σε όποια σχόλια σε αυτό το ποστ, αφού σας έχω ευχαριστήσει προκαταβολικά. Δεν κρατιέμαι όμως - και σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για κάποια πολύ κολακευτικά σχόλια.

Χαίρομαι που πολλοί από εσάς είστε στο εξωτερικό, έχει μια μαγεία αυτό...

Λοιπόν, θα σχολιάσω λίγα:

@yb: Ως περιεχόμενο, δεν μπορώ να πω - πολλά. Ως ροή κειμένου που μου βγήκε αβίαστα, σαν νεράκι, οι "Έλληνες"... Αυτό, που ένα χολερικό ούφο προσπαθεί να μου καταλογίσει ως "ρατσιστικό"... :-)

@gerasimos: Όντως, μου κάνατε ποδαρικό αγαπητέ - είστε γουρλής μάλλον... :-)
Όντως, δεν το βλέπω μόνο σαν χόμπυ, αλλά σαν προέκταση της επικοινωνίας, που έχω μέσω της δημοσιογραφίας. Πιο προσωπική όμως...

@lemon: Αυτό δεν το έχω ψάξει, πώς λειτουργεί με το reader - δεν το είχα σκεφτεί...
Όποιος δεν ακούει και το τραγουδάκι, χάνει... ;-)

@tsaousa: Μα κι εγώ δεν σχολιάζω ότι διαβάζω - θα ήταν αδύνατον. Δεν έχουμε πάντα κάτι να πούμε - και δεν κάνουμε σώνει και καλά "δημόσιες σχέσεις"...

@ΕΛΕΝΑ: Και με σελήνη στην παρθένο, όπως έμαθα, παρακαλώ... :-)

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και απο μένα! ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος να blogαρετε! Δίνετε ξεχωριστή νότα στη μέρα μας, με τα γραφόμενα σας και την επιλογή της μουσικής επένδυσης!

Michael Sc είπε...

Χρόνια καλά και πολλά, γεμάτα όμορφες στιγμές.

ippoliti_ippoliti είπε...

Χρόνια πολλά τόσα όσα θα απολαμβάνετε τα ταξίδα της μπλογκόσφαιρας και της πιο προσωπικής επικοινωνίας που αναφέρετε από την αντίστοιχη της δημοσιογραφικής.
Με εκφράζουν τόσο τα σχόλια της antinovio kai tsaoysa τα οποία και προσυπογράφω.
Πολύ καλή σας ημέρα

Τσαλαπετεινός είπε...

keep going!!!

Τα χρονια πολλά θα τα πω τον επόμενο μήνα. ;-)
Σήμερα θα ευχηθώ πολλές καλές αναρτήσεις, με ομορφες εικόνες και καταπληκτικές μουσικές.

Θέλω ακομα να σε ευχαριστήσω γιατί με παρέσυρες να ξεκινήσω κι εγώ.

Υ.Γ. Στα στατιστικά πρεπει να συμπληρώσεις εκτός απο τον αριθμό των ποστ που ανεβασες ( 155) τον αρθιθμό των σχολίων συνολικά καθώς και τον μέσο όρο σχολίων ανά πόστ. Θα μπορούσες να επισημάνεις ποιός αναγνώστης που σου άφησε τα περισσότερα σχόλια αυτή τη χρονιά.
Θα ήταν ίσως υπερβολή να ζητήσω και των συνολικό αριθμό λέξεων...

Athena είπε...

Και του χρόνου, κύριε Δούκα!

Ismini είπε...

Χρόνια Πολλά κι από μένα που "ανακάλυψα" πολύ πρόσφατα αυτό το blog με την βοήθεια κάποιου θείου μου! Προς το παρόν διαβάζω με ενδιαφέρον τα παλιά post και εύχομαι να έχεις κουράγιο και κέφι να συνεχίσεις να γράφεις για πολύ καιρό ακόμα...

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ όλους - και πάλι - για τις ευχές!

Τσαλαπετεινέ, είπαμε μας αρέσουν οι στατιστικές - αλλά πώς να ξέρω τον μέσο όρο σχολίων ανά ποστ ή τον πιο "επίμονο σχολιαστή"; :-)

Ανώνυμος είπε...

Τη θυμάμαι τη μέρα που ανακάλυψα το blog σας, πέρσι που ήμουν ακόμη στα εξωτερικά. Είχα σκεφτεί, "καλά, εγώ αυτό γιατί δεν το 'χα βρει νωρίτερα;!". Κι έπειτα είδα πως μόλις είχατε ξεκινήσει το... σπορ οπότε ησύχασα. :)
Να'στε καλά, να'χετε δύναμη και όρεξη για δημιουργία και εξέλιξη! Χρόνια πολλά και καλά!
Maria Shanti

Prokopis Doukas είπε...

@Maria Shanti: Ευχαριστώ!

Βάσσια είπε...

Χρόνια πολλά, καλύτερα, δημιουργικά και με έμπνευση.
:-)

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά! Εγώ σας ανακάλυψα διαβάζοντας μια συνέντευξη που είχατε δώσει σε free press της Χαλκίδας και αναφέρατε το blog σας. Μου κινήσατε το ενδιαφέρον και έτσι από τότε σας διαβάζω καθώς και αρκετούς από τους bloggers που παρακολουθείτε. Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν ωραία, χειρίζονται σωστά την γλώσσα, με ταξιδεύουν, με συγκινούν & μου μαθαίνουν πράγματα. Σας ευχαριστώ όλους :) Σ.Π.

Theodota είπε...

Να τα χιλιάσεις Προκόπη! Κι'εμείς μαζί, για να σε διαβάζουμε!

Idom είπε...

Χρόνια Πολλά!

Έχεις ακόμα 99 για να έρθυν τα εύκολα! :-)

Καλή δύναμη!
Idom

notiv είπε...

Χρόνια πολλά! Χαιρόμαστε πολύ που γράφεις, μακάρι να έχεις όρεξη και να γράφεις για πολύ καιρό ακόμα!

Meropi είπε...

Προκόπη μου,
ΧΡΟΝΙΑ σου ΠΟΛΛΑ. Εύχομαι πολλά πολλά ακόμα δημιουργικά χρόνια blogging. Χαίρομαι να σε διαβάζω. Είσαι αυτό που λένε open minded.
Μπορώ όμως να σου κάνω μια μικρή παρατηρησούλα? Είμαι σίγουρη ότι δεν θα με παρεξηγήσεις. Λοιπόν είναι καιρός να μας μιλάς στον ενικό. Εδώ μέσα (στα "blogs") είμαστε όλοι συνομήλικοι και "γνωστοί", νομίζω.
Καλό σου βράδυ.

Prokopis Doukas είπε...

Ευχαριστώ και πάλι! :-)

Αγαπητή Μερόπη, δεν είμαστε όολοι γνωστοί. Για δείτε τους ανώνυμους που μου σχολιάζουν στο αποκάτω ποστ, για την ΕΡΤ... Ας κρατάμε μια αποσταση... :-)

Vicky είπε...

Xronia sou polla! Sou stelnw ton agapimeno mou stixo..

ligo sιtari gia tis giortes, ligo krasi gia ti thymisi, ligo nero gia ti skoni..

Me agapi, i gia 27 akomi lepta eortazousa, Vicky, xx

Τσαλαπετεινός είπε...

εεε...θέλει λίγη δουλειά και πολύ ψάξιμο

;-)

tsaousa είπε...

Μίλησα για τα σχόλια που δεν κάνω, απλώς για να ξέρεις τι συμβαίνει (με μένα).
Αν και εσύ συμβουλεύεσαι το επισκεπτόμετρο και δεν κρίνεις από τα σχόλια, παραδέξου όμως ότι τα σχόλια είναι μια κάποια ικανοποίηση. :)

Prokopis Doukas είπε...

@Vicky: Χρόνια πολλά στους αιγώκερους! :-)

@ Τσαλαπετεινός: Α, δεν θα κάνουμε διακρίσεις, εδώ μέσα! :-)

@tsaousa: Α, εννοείται - τα σχόλια είναι η επικοινωνία, που κάνει τη διαφορά! Γι αυτό άλλωστε τα έχουμε ανοιχτά...

ShareThis