7.2.10

Με καθαρό μυαλό...

Πέρασα το Σάββατο τυχαία και τους είδα. Είχε αποκλειστεί η Σταδίου για χάρη τους - ήταν δεν ήταν 300 άνθρωποι, κυρίως άνδρες. Τα πρόσωπα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού φώναζαν, με αυτή τη χαρακτηριστική βία στη φωνή, συνθήματα. Σαν κι αυτούς τους μετανάστες που έχουν υποστεί στο πετσί τους την περιφρόνηση - και γίνονται ολοένα και πιο ρατσιστές. Σαν τον Ευρωπαίο μετανάστη που θίγεται αν διανοηθείς να τον παρομοιάσεις με Αφρικανό μετανάστη. Μην έχοντας μάθει οτι όσο πιο πολύ προσπαθείς να αποκλείσεις τον άλλο, τόσο πιο πολύ μοιάζεις με την καθυστέρηση που καταγγέλεις, ενώ εξυψώνεις τον αποκλεισμένο. Μην έχοντας βρει κανένα αντίβαρο για το κενό της ψυχής και το στενό δρόμο του μυαλού.


Μερικοί από τους πιο σοβαρούς ανθρώπους που έχουν σχέση με το θέμα μιλάνε εδώ. Και το νομοσχέδιο για τους μετανάστες βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόταση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ακούστε τουλάχιστον. Και μετά - αν μπορείτε με καθαρό μυαλό - κρίνετε...




H φωτό είναι από το www.sudplanete.net

Το post συνοδεύεται από τη μεγάλη επιτυχία της Γαλλίδας, με καταγωγή από το Καμερούν, Coco Mbassi.

buzz it!

14 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Κι εγώ τους είδα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Δεν θέλω να ζω στην ίδια πόλη με τέτοια άτομα. Κάποτε τους φοβόμουν πολύ. Έχω και σοβαρό λόγο πλην του προσωπικού και είναι η μόνη ακραία ομάδα που ενώ παραβιάζει όλο τον ποινικό κώδικα (καταρχάς οπλοφορούν μονίμως), παραμένει ατιμώρητη αλλά όσο μεγαλώνω και με καταλαμβάνει αυτό το μελό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νεότερους, έχουν γίνει σχεδόν το κέντρο της πολιτικής μου δράσης. Όπως είπα σε κάποιον από δαύτους, αν δεν τους αρέσει εδώ, μειοψηφία είναι εξάλλου, μπορούν να φύγουν και να πάνε να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τον Σαρκοζί ή ακόμα κι από την Τουρκία τη "δημοκρατία" της οποία επικαλούνται με θαυμασμό όλη την ώρα.

Η όλη συζήτηση για την πρόταση νόμου είναι βαθύτατα πολιτική και το διακύβευμα τυχόν αποτυχίας της κυβέρνησης τεράστιο γιαυτό και κάτι τέτοιο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί. Βέβαια η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ αναγκάζει την άκρα δεξιά να πλειοδοτεί σε εθνικισμό δημιουργώντας ένα μάλλον ασφυκτικό πολιτικό κλίμα, ενώ οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για το θέμα και η πρόταξη του επιχειρήματος ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των επερχόμενων δημοτικών (δεν ισχύει και το αναλύουμε), με απογοήτευσε πάρα πολύ.

Σήμερα, με την άκρα δεξιά να θορυβεί πιο πολύ απο ποτέ και την αντιπολίτευση σχεδόν να υποδαυλίζει τη ξενοφοβική ρητορική για κομματικά οφέλη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλάς για δικαιώματα μεταναστών. Γιαυτό και ούτε ένας από μας δεν πρέπει να απαθής και σιωπηλός. Ούτε ένας.

logia είπε...

υπήρχε κάποτε στο ελληνικό λεξιλόγιο ένας σύνδεσμος "συν"
που μπροστά από τις λέξεις έφτιαχνε αυτό το υπέροχο "μαζί"
συνάνθρωπος
συμπάσχω
συνεισφέρω
συμβιώνω
συμμερίζομαι
συμπονώ...

Prokopis Doukas είπε...

@Αθήναιος: Μένει ατιμώρητη, γιατί μεγάλο κομμάτι των διωκτικών αρχών είναι ομοϊδεάτες ή τους χρησιμοποιούν, με μεγάλη άνεση, για τους σκοπούς τους..

Υ.Γ. Μου αρέσει το σύνθημα σας: Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να "αυτοαπελαθείτε"... :-)

@logia: Υπάρχει όμως και ένα γράμμα, που φτιάχνει πάρα πολλές (καθημερινές) λέξεις από μ, όπως "μίσος"...

Φαίδρα είπε...

Και ενώ σήμερα οι Καρατζαφέρηδες θέλουν δημοψήφισμα, πριν τις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωνε ότι «όποιος γεννιέται στην Ελλάδα, πρέπει να έχει ιθαγένεια».. (http://digital.tanea.gr/Default.aspx?d=20070327&pn=1) Αλλά ναι, πέρασαν κάποια χρόνια και «προοδέψαμε»..

υσ: Ούτε σε εμένα ακούγεται μουσική. Μάλιστα ανοίγοντας το blog σας, ίσως και να διακοπεί άλλη ιντερνετική μουσική…σαμποτάζ μας κάνατε!

Roadartist είπε...

Διάβασα την ανάρτηση του κου Καπλάνι και ένιωσα βαθιά ντροπή. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί θερμοκέφαλοι ανάμεσα μας..και έχουνε αρχίσει φυσικά να κάνουν την εμφάνιση τους και στα blogs..

scalidi είπε...

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι ο άλλος...

Prokopis Doukas είπε...

@Φαίδρα: Το απόγειο του λαϊκισμού θα άφηνε μια τέτοια ευκαιρία (ειδικά τώρα που ο Σαμαράς απειλεί να αρπάξει την πελατεία) να πάει χαμένη;

@Roadartist: Πάντα υπήρχαν. Αλλά όντως δείχνει να αυξάνει ο φανατισμός..

@ scalidi: Έξοχα το τοποθετείτε, αγαπητή...

Φαίδρα είπε...

Προφανώς όχι..αλλά εξακολουθεί να με σοκάρει η ανήθικα εύκολη μετάβαση απο το ένα άκρο στο άλλο, η υποστήριξη τόσο ανακόλουθων θέσεων με τόση ευκολία και ένταση στην επιχειρηματολογία..αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους προσηλυτισμένους ψηφοφόρους του..

Prokopis Doukas είπε...

@Φαίδρα: Μα πρόκειται για το απόλυτο συνώνυμο των λαϊκιστών..

logia είπε...

...και δυστυχώς αυτό το μίσος έχει καλύψει σαν ομίχλη τις ψυχές και τη σκέψη των ανθρώπων...

nikos10 είπε...

Σε περίπτωση που δεν το έχετε πληροφορηθεί:

Ακροδεξιοί διέκοψαν εκδήλωση για την ιθαγένεια

Prokopis Doukas είπε...

@nikos10: Ναι, ευχαριστώ, το έμαθα. Είναι η εκδήλωση στην οποίαν αναφέρομαι.

Έφυγαν όμως κακήν-κακώς, με τη συνοδεία αστυνομίας - και η εκδήλωση που είχε μεγάλη επιτυχία, συνεχίστηκε κανονικά..

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι αντιανθρώπινο συναίσθημα η μισαλλοδοξία. Τι παράξενος "φόβος" μην τυχόν και ταυτιστούμε με αυτόν που θεωρούμε αλλότριο και λιγότερο. Πόσο δίκηο έχετε και εσείς και η scandili.
YΓ. Ηθελα να σας πώ ότι είμαι και εγώ μία από τους αναγνώστες σας που ούτε το ραδιοφωνάκι μπορούσα να ακούσω στην προηγούμενη ανάρτηση (δεν το έγραψα τότε γιατί σας το είχαν ήδη αναφέρει) ούτε σε αυτήν μπορώ να δώ την εικόνα.
Καλό σας βράδυ

Prokopis Doukas είπε...

@ippoliti_ippoliti: Θα τα διορθώσουμε όλα - και τη μισαλλοδοξία και το ραδιοφωνάκι.. :-)

ShareThis