9.10.09

Επιτέλους, αισιοδοξία...

Γράφω με την ευφορία της απονομής του Νομπέλ Ειρήνης στον Μπαράκ Ομπάμα: Η ευχάριστη είδηση που έκλεισε μια - ομολογουμένως όλο ευχάριστες εκπλήξεις - εργάσιμη εβδομάδα. Παρά τις (ενδεχομένως δικαιολογημένες) αντιδράσεις και επιφυλάξεις οτι η βράβευση είναι πρόωρη, το θεωρώ ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Πρώτον γιατί το σκεπτικό της επιτροπής επισημαίνει πόσο σημαντική είναι η στροφή της αμερικανικής διπλωματίας ως προς τον αφοπλισμό από τα πυρηνικά (βλέπε και κατάργηση της ψυχροπολεμικής “ομπρέλας” Μπους) και γενικότερα τη διαβούλευση και συνεννόηση - κάτι που περιφρονούσε απροσχημάτιστα η άθλια διακυβέρνηση Μπους. Δεύτερον, γιατί ενισχύει τον Αμερικανό πρόεδρο στο εσωτερικό του μέτωπο, κόντρα στους υπερσυντηρητικούς που έχουν “βγάλει τα μαχαίρια”, όχι μόνο με αφορμή την επιχειρούμενη αναμόρφωση του συστήματος υγείας, αλλά και με αφορμή τον “ατιμωτικό” αποκλεισμό του Σικάγου από τη διαδικασία ανάδειξης της πόλης που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2016 - παρά την αυτοπρόσωπη παρουσία Ομπάμα.

Δεν θα κουραστώ να το λέω: Η ζωή (και η πολιτική) δεν είναι μια μαξιμαλιστική κατάσταση, όπου αφού δεν καταφέρνουμε οι ΗΠΑ να γίνουν ένα πολιτισμένο και αξιοσέβαστο διεθνές “αρνάκι”, δεν πρέπει να υποστηρίξουμε την πιο προοδευτική, φιλειρηνική, ανοιχτόμυαλη “πλευρά του συστήματος”. Και αυτό ισχύει για κάθε χώρα, για κάθε κλειστό σύστημα (εξουσίας ή μη) - για κάθε ομάδα ανθρώπων. Αλλιώς μας αξίζει ο Μπους - και γενικώς το χειρότερο.

Εξίσου ευχάριστη ήταν και η χθεσινή είδηση, περί άρσης της ασυλίας Μπερλουσκόνι. Η αυτού γελοιότης ξέσπασε κατά των δικαστών και του Προέδρου της Δημοκρατίας (όλοι όσοι του αντιτάσσονται ή ασκούν κριτική είναι “κομμουνιστές” - κάπου το έχω ξανασυναντήσει αυτό από την ανάποδη) και απείλησε οτι θα μας δείξει “από τι είναι φτιαγμένος”, ενώ σήμερα παραπονέθηκε οτι "είναι ο πιο κατατρεγμένος πολιτικός της ιστορίας". Ελπίζω να καταδικαστεί σύντομα και η Ιταλία να απαλλαγεί, μετά από εκλογές, από αυτόν τον frontman της μαφίας και της ακροδεξιάς.


Στα δικά μας τώρα. Η (ευχάριστη) έκπληξη και η αισιοδοξία (έστω - και πολύ σωστά - συγκρατημένη) είναι διάχυτη, νομίζω. Η αρχή έγινε με την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων, περί “μαζέματος” του υπουργικού σχήματος. Και συνεχίστηκε με τις τομές, την ανάσχεση της κατρακύλας και τις απρόβλεπτες κινήσεις Παπανδρέου - αν και δεν είναι όλες θετικές.

Ναι, μου αρέσει πάρα πολύ το αριστοτεχνικό “άδειασμα” των περισσότερων “παλαιοκομματικών” που έμειναν έξω - κι ας είχαν ένα σωρό σταυρούς.

Ναι, μου αρέσει που στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου “έκανε μάθημα” ο Συνήγορος του Πολίτη - σε πλήρη αντιδιαστολή με την περιφρόνηση και το σαμποτάζ προς τις Ανεξάρτητες Αρχές, της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ναι, μου αρέσει που υπάρχουν πολλές γυναίκες και υπουργοί άγνωστοι, αντισυμβατικοί - που δε υπακούουν στο “πρωτόκολλο”. Καιρός ήταν να πάμε λίγο κόντρα στην αισθητική της “μερσεντέ” και του “κομπρέσορα”.

Ναι, μου αρέσει που καταργήθηκαν “υπουργεία”, όπως το Μακεδονίας-Θράκης - που δεν ήταν παρά ένα βαλκανικού τύπου “εθνικοπατριωτικό κέλυφος”. Οι εθνικιστικές μπούρδες που εκτοξεύτηκαν αρμόζουν πλήρως στο τριτοκοσμικό μυαλό αυτών που μπορούν να πιστέψουν οτι “το απαίτησε ο Νίμιτς”.

Ναι, μου αρέσει η πρόταση προς την επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στην Αυστρία, να αναλάβει το υφυπουργείο Περιβάλλοντος. Το οτι δεν το δέχτηκαν είναι δική τους αδυναμία - ή δεν ήταν έτοιμοι ή είναι μίζεροι. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και για τις εντυπώσεις να το έκανε ο Παπανδρέου, έπρεπε να είναι έτοιμοι να αποφύγουν την παγίδα. Αλλά μάλλον τους ενόχλησε που πρότεινε συγκεκριμένα στη Βασιλάκου - και γι αυτό και οι εσωτερικές αντιδράσεις είναι οξείς ή καλυμένα κριτικές, όπως λέγεται για τον Καφετζόπουλο.

Ναι, μου αρέσει που θα προκηρυχθούν οι πολιτικές θέσεις στο δημόσιο. Δεν μου αρέσει που έσπευσαν να το ανακοινώσουν, αλλά ακόμα και τώρα που γράφω το www.primeminister.gr δεν λειτουργεί...

Δεν μου αρέσει επίσης το ρίσκο με πρόσωπα που φλερτάρουν με την ελαφρότητα ή με την απρόβλεπτη, εκρηκτική συμπεριφορά.

Δεν μου αρέσει η επίκληση των πατεράδων, εν έτει 2009, είτε από φανατικούς ΠΑΣΟΚους (“Αντρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς”) είτε από υπουργούς.

Δεν μου αρέσει που η κυβέρνηση (ενώ πολύ σωστά εγκαταλείπει την ανεκδιήγητη “τακτοποίηση” των ημιυπαίθριων) δεν πράττει το ίδιο για την απαράδεκτη “έκτακτη εισφορά” και παραπέμπει στα δικαστήρια, τα οποία “θα σεβαστεί”. Αν είσαι τολμηρός, δεν χρειάζεται να αποφανθεί το δικαστήριο, απόσυρε την μόνος σου. Δει δη χρημάτων, όμως...

Μου αρέσει που θα καταργηθούν οι εκατοντάδες επιτροπές που επιβάρυναν το κράτος με "ημέτερους αργόμισθους", που θα επανεξεταστούν τα πανάκριβα διόδια στις υπό κατασκευήν εθνικές (στην Πατρών-Κορίνθου θα πληρώνουμε τώρα μόνο για μια λωρίδα!) και οι άδειες των κολεγίων - που υπέγραψε άρον-άρον ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Δεν μου αρέσει η καταθλιπτική κατάσταση στην οποία άφησε την οικονομία και τα ταμεία η ΝΔ - μου αρέσει όμως που αποκαλύπτεται το “πλιατσικολόγημα”, πριν αποχωρήσει από την εξουσία. Κάτι ανάλογο με τον Σπηλιωτόπουλο υπέγραψε και για τα κάθε λογής πολυιατρεία και διαγνωστικά κέντρα ο Αβραμόπουλος (που μπορούν πλέον να μην έχουν γιατρούς να κατέχουν υποχρεωτικά το 51% των μετοχών) - ενώ φαίνεται οτι στα υπουργεία δεν άφησαν τίποτα, για να βρουν οι επόμενοι...

Μου αρέσει που εγκατέλειψαν την πολιτική στελέχη της ΝΔ, τουλάχιστον υπερτιμημένα (όπως κάτι πρώην "τσάροι της οικονομίας" που τα έκαναν μαντάρα) - για να μην πω "επικίνδυνες μετριότητες" παλαιάς κοπής, που αποχώρησαν με ανεκδιήγητες δηλώσεις περί "υπερβολικής οικολογικής μόδας"... Δεν μου αρέσει που επανεξελέγησαν "με τα μπούνια", σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι της λεγόμενης "λαϊκής δεξιάς", που θα μπορούσαν ανέτως να ανήκουν στο ΛΑΟΣ - η γνωστή ακροδεξιά που "φωλιάζει" στη ΝΔ.

Μου αρέσει, τέλος η απόφαση-κόλαφος για Εφραίμ & Σία, καθώς και το οτι “αρχίζουν και κελαηδάνε” για το Βατοπέδι, ένας-ένας οι δυσαρεστημένοι. Πρώτος ο Πέτρος Δούκας, που ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς, οτι “οι εντολές έρχονταν από το Μαξίμου”. Έτσι, για να "αποκαθίσταται" η προσβεβλημένη νοημοσύνη μας...


Ήταν συνολικά μια “παραγωγική” εβδομάδα, που έφερε και πάλι λίγη αισιοδοξία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο κόσμος δεν θα αλλάξει αύριο το πρωί - σε μερικά πράγματα ίσως ποτέ. Ας δώσουμε όμως μια ευκαιρία, να απορρίψουμε τον κυνισμό και να πειστούμε οτι κάποια πράγματα είναι εφικτά...





"Επί του πιεστηρίου": Ενώ μου αρέσει εξαιρετικά η δήλωση Χρυσοχοίδη "όποιος αστυνομικός ακουμπήσει πολίτη θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες" και θεωρώ οτι δεν μπορεί να υπάρχει καμία περιοχή "αστυνομικού άβατου", δεν μου αρέσουν καθόλου οι καταγγελίες που ακούω και διαβάζω για τους χθεσινούς ελέγχους στα Εξάρχεια.

Οι φωτό είναι από τα http://www.newsday.com, http://www.timesonline.co.uk, http://www.xblog.gr και http://ia.media-imdb.com

To post συνοδεύεται από την εκπληκτική ιστορική jazz φωνή της Αμερικανίδας Sarah Vaughan.

buzz it!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προκόπη, καταρχήν καλησπέρα!

Μου αρέσει που η Άννα Διαμαντοπούλου πάγωσε την πρεοκλογική (3 μέρες πριν τις εκλογές...) διάταξη του υπουργείου παιδείας σχετικά με την "χαριστική" αδειοδότηση 33 κολλεγίων δίχως κριτήρια κλπ. Δε μου αρέσει η προσωρινή αναστολή της πρόσθετης διδασκαλίας για κοινωνικούς λόγους, τους οποίους όλοι καταννοούμε -θεωρώ...Επίσης, ενώ μου αρέσει η αλλαγή στα ονόματα των υπουργείων και η κατάργηση ορισμένων ανώφελων, δε μου αρέσει που ο μόνος τίτλος που έμεινε είναι το "Θρησκευμάτων". Αλλά θέλω να πιστεύω πως είμαστε ακόμη στην αρχή, έχει χρόνο μπροστά της η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της. Εμείς εδώ θα έιμαστε να επικροτούμε τα καλά και να επισημαίνουμε τα λάθος κείμενα.

ΕΛΕΝΑ

Prokopis Doukas είπε...

@Έλενα: Εγώ θα έλεγα οτι η "αναδόμηση" των υπουργείων έγινε γενικά δεκτή με θετικό τρόπο. Κι εμένα μου άρεσε.
Βέβαια το Θρησκευμάτων κι εμένα δεν μου αρέσει - εμένα δεν μου αρέσει ούτε οτι η κυβέρνηση ορκίζεται θρησκευτικά (ευτυχώς στον Ιερώνυμο)... :-)

αθεόφοβος είπε...

Θα πρόσθετα ότι μου άρεσε που στο ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός πήγε, μετα από πρόσκληση του Ερντογκάν, στην Τουρκία και μίλησε για την Κύπρο αντί να μουχλίαζει σε κάποια αντιστοιχη Ραφίνα!
Δεν μου άρεσε όμως που μερικοί από τους υπουργούς πριν καλά καλά να αναλάβουν πιάσαν στασίδι στις τηλεοράσεις!

http://atheofobos2.blogspot.com/

Prokopis Doukas είπε...

@αθεόφοβος: Συμφωνώ απολύτως...

yb είπε...

Ναι η ιστοσελίδα www.primeminister.gr δεν λειτουργεί, οι θέσεις όμως έχουν όντως προκυρηχθεί στο www.opengov.gr τουλάχιστον απο το μεσημέρι που έκανα την επίσκεψή μου...
Κι αν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, μ' άρεσε που έιδα τον Γ. Παπανδρέου να ανεβαίνει τα σκαλιά (του Μαξίμου; δεν ξέρω) με δυο δρασκελιές λοξά...η στιγμιαία αυτή εικόνα ήταν για μένα δηλωτική της ενέργειας που φαίνεται να έχει η νέα κυβέρνηση.

Prokopis Doukas είπε...

@yb: Ευχαριστώ για την παραπομπή - μόλις το ανακάλυψα κι εγώ, στον vrypan.
Οι πρώτες εικόνες απλότητας και έλλειψης στόμφου είναι ενθαρρυντικές... Ίδωμεν! :-)

Theodota είπε...

Κι'εγώ χάρηκα το Νόμπελ Ομπάμα. Γιατί όπως πολύ σωστά είπε και ο ίδιος, δεν βραβεύτηκαν τα προσωπικά του επιτεύγματα (που προφανώς δεν υπάρχουν ακόμα), αλλά η νέα πολιτική των ΗΠΑ που αφήνει ελπίδες για έναν ειρηνικό κόσμο συνεργασίας.

Επίσης χάρηκα πολύ την πρώτη του υπουργικού συμβουλίου με μάθημα από Καμίνη. Και μάλιστα με πρωθυπουργό να του λέει "έχετε όσο χρόνο θέλετε". Πρωτόγνωρο!

Εντυπωσιακές κινήσεις, αλλά με σημασία... Εντάξει, δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά πάντα ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Prokopis Doukas είπε...

@ Theodota: Προσυπογράφω την τελευταία φράση...

Ξέρω τι θα ακολουθήσει, σε μερικούς μήνες: Θα γίνουν λάθη και θα βγουν όλοι στο στυλ "στάλεγα εγώ"...

Το θέμα όμως είναι σε αυτή τη χώρα ποιά πράγματα επαινούμε...

tsaousa είπε...

Καλησπέρα Προκόπη.
Για το Νόμπελ στον Ομπάμα έπεσα σε μια περισυλλογή, είναι αλήθεια. Μπερδεύτηκα. Νόμπελ σε Αμερικανό πρόεδρο, με στρατεύματα κατοχής;
Επειδή έχω μάλλον θετικές σκέψεις για τον Ομπάμα, εύχομαι αυτό το Νόμπελ να... πάρει Νόμπελ. Για τους λόγους που αναφέρεις.


Με ενοχλεί κάπως η αναστολή στην ποινή του Ευφραίμ. Αν δεν μπει μέσα, χαμπάρι δεν θα πάρει, και δεν έπαθε και τίποτα.

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις σου.

tsaousa είπε...

Και να συμπληρώσω τώρα που το είδα.
Αυτό που λες στην Theodota, πέρα για πέρα αληθινό.
"Φως, περισσότερο φως" επιτέλους στην Ελλάδα, αλλά πού χώρος για φως;
Πήξαμε στο πορτατίφ.

Prokopis Doukas είπε...

@ tsaousa: ΜΑ κι εγώ εκφράζω επιφυλάξεις - αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να επαινώ αυτό το "σπρώξιμο", που κατά κάποιο τρόπο δεσμεύει και τον Ομπάμα.

Η οργάνωση Avaaz , την οοία παρακολουθώ, μαζεύει χιλιάδες υπογραφές από όλον τον κόσμο ως υποστήριξη και ταυτόχρονα πίεση προς τον Ομπάμα, να βαδίσει σε πλήρη αφοπλισμό και απόσυρση των αμερικανικών σταρτευμάτων από παντού. Αν θέλετε να υπογράψετε, εδώ.

Σωστό για την αναστολή του Εφραίμ - αλλά και μόνο η καταδίκη των δύο μοναχών, μαζί με τη δικαστίνα που κωλυσιεργούσε (εδώ μου φάνηκε επιεικής η απόφαση - μια δικαστής δεν έχει αυξημένες ευθύνες απέναντι στο νόμο;), ήταν τουλάχιστον σε συμβολικό επίπεδο, απαραίτητη...

Τσαλαπετεινός είπε...

Για το Νόμπελ Ειρήνης έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση Ομπάμα!

Στο "προχειρο τετράδιο"
http://proxeirotetradio.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

Στα περισσότερα "Ναι μου αρέσει" - "Δεν μου αρέσει" θα συμφωνήσω μαζί σου.

Στο "Ναι, μου αρέσει που υπάρχουν πολλές γυναίκες και υπουργοί άγνωστοι, αντισυμβατικοί - που δε υπακούουν στο πρωτόκολλο.", θα πρόσθετα το όνομα Τίνα Μπιρμπίλη.

Ionnas είπε...

Μου αρέσει η φρεσκάδα των κειμένων σου. Δε συμφωνώ όμως με το χαρακτηρισμό της άρνησης των Πρασίνων Αυστρίας να αναλάβουν το υπουργείο Περιβάλλοντος ως αδυναμία ή μιζέρια. Η άρνηση της Βασιλάκου, είναι αντιπρόεδρος κι όχι πρόεδρος των Πρασίνων Αυστρίας, ίσως συσχετίζεται με το γεγονός ότι δραστηριοποιείται χρόνια στο συγκεκριμένο κόμμα στην Αυστρία, στο οποίο επενδύει πολιτικά το μέλλον της. Γιατί λοιπόν η άρνησή της να μην είναι δείγμα συνέπειας απέναντι στο χώρο που ανήκει;

Prokopis Doukas είπε...

@Τσαλαπετεινός: Απάντηση υποδειγματικής σεμνότητας! Να τη διαβάσετε όλοι! :-)

Μα η συγκεκριμένη παράγραφος ανφέρεται σαφώς στην Τίνα Μπιρμπίλη...

@Ionnas: Ευχαριστώ! Πράγματι, η άρνηση της Βασιλάκου είναι δείγμα συνέπειας, αν διαβάσει κανείς τις εξηγήσεις που έδωσε την επόμενη μέρα. Λέει οτι προτίμησε να είναι συνεπής στο κόμμα της και στις προσπάθειες ετών, μένοντας στην Αυστρία.

Η απάντηση της όμως υποδηλώνει οτι δεν είναι κατά βάση πολιτικά αντίθετη με τη συνεργασία - θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος, αν δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά οι εδώ Χρυσόγελοι (που κατηγορούνται από συντρόφους τους οτι αποφάσισαν εν κρυπτώ και παραβύστω, χωρίς να ενημερώσουν τους υπόλοιπους) βασίζουν την άρνηση στο επιχείρημα οτι "δεν υπήρχε προγραμματική συνεργασία". Αυτού του είδους η απάντηση λοιπόν με βάζει σε υποψίες...

Διαβάστε την σκληρή κριτική του Γιάννη Ζαμπετάκη, μέλους των Οικολόγων Πράσινων στα Νέα - την παραθέτω ως link στη φράση "εσωτερικές αντιδράσεις"...

ippoliti_ippoliti είπε...

Καταρχήν να πώ ότι όλες σας τις παραπομπές δεν κατάφερα να τις διαβάσω (λόγω χρόνου) άρα θα ξαναμπώ.
Παρά ταύτα επιθυμώ να πώ ότι συμφωνώ τόσο για την επιλογή Ομπάμα όσο και για τις εξελίξεις με το Μπερλουσκόνι.
Στα δικά μας επίσης συμφωνώ κι εγώ με τα περισσότερα σας αρέσει δεν σας αρέσει.
Θέλω μόνο στα αρέσει (όπως έκανα στον Ανεμο) να δηλώσω ότι οι συγχωνεύσεις και η ονοματοδοσία των νέων Υπουργείων εμένα με κατέπληξε. Διάβασα πολύ προσεκτικά τα νέα ΠΔ 184,185,186 και γέμισα από αισιοδοξία. Αναμένουμε βέβαια και τις αρμοδιότητες που θα εκχωρηθούν γιατί σαφώς ανακύπτουν κάποια προβλήματα.
Οσον αφορά το Συνήγορο του Πολίτη τι να πώ είμαι κι εγώ απ'αυτούς που δεν το είδαν ως πυροτέχνημα αλλά το είδαν αφενός ως σεβασμό στις ανεξάρτητες Αρχές αφετέρου ως μία βασική πηγή άντλησης στοιχείων για κάθε Υπουργό του τι νοσεί του τι δυσκολεύει τους πολίτες στη σχέση τους με τα Υπουργεία. Αναμένω να αξιοποιηθούν και τα στοιχεία των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Θα διαφωνήσω μαζί σας σε ένα πράγμα. Στην προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Γραμματέων. Είμαι πολύ επιφυλακτική, η θέση ενός Γενικού Γραμματέα είναι νευραλγικής σημασίας (κατά τη γνώμη μου) στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δεν είναι θέση τεχνοκρατική, απαιτεί όραμα και ιδεολογία. Δεν κατάλαβα στην προκήρυξη τα κριτήρια. Βέβαια οφείλω να πώ ότι αναμένω.
Πολύ καλή Κυριακή σας εύχομαι

Prokopis Doukas είπε...

@ippoliti_ippoliti: Συγνώμη γι αυτή τη "συστοιχία" των link - είναι τόσα τα θέματα και προσπάθησα μια στοιχειώδη τεκημρίωση... :-)

Η προκήρυξη των θέσεων είναι ένα μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις στο thelonapo - δείτε εδώ.

Προφανώς, οι αιτήσεις θα κριθούν τελικά με πολιτικό κριτήριο - αλλά τουλάχιστον θα έχει ανοίξει μια ανοιχτή διαδικασία προς όλους, ώστε να υπάρξει η καλύτερη προσφορά προσόντων....

DPurpler είπε...

Σχετικά όμως με το ντου στα εξάρχεια, νομίζω ότι ο Χρυσοχοϊδης είναι μέσα στην πλάνη των πολιτικών μας:

Νομίζει ότι, όπως σε αυτόν βαράνε προσοχές οι μπάτσοι, έτσι και στον πολίτη που σταματάνε για έλεγχο, έτσι φέρονται, με ευγένεια.

Αμ δεν είναι έτσι! Αμ δεν είναι έτσι!

Πρώτα λοιπόν, πρέπει να μάθουν τρόπους, και μετά να αρχίσουν τις σκούπες. Αλλιώς, κάθε ενέργεια, ακόμα και προς την καλή κατεύθυνση, γυρίζει μπούμερανγκ.

Prokopis Doukas είπε...

@ DPurpler: Φοβάμαι πως έχετε δίκιο...

xomeritis είπε...

Όχι απλώς πρόωρη η βράβευση του Obama. Η κατάσταση στο Αφγανιστάν από το κακό στο χειρότερο...

Βράβευση προθέσεων. Δηλαδή εάν κάνω μια πρόταση έρευνας για teleportation, όσο εμπεριστατωμένη κι αν είναι, θα πάρω το Νόμπελ Φυσικής χωρίς να παράγω αποτελέσματα;

Prokopis Doukas είπε...

@Thomas Xomeritis: Αγαπητέ, διαφωνούμε. Θεωρώ οτι το Νομπέλ δεν είναι μόνο για έργα - είναι και μια ισχυρή συμβοιλικά προτροπή. Ως τέτοια, θεωρώ τη βράβευση σωστή...

ShareThis