26.4.10

Ο "επίμονος υποψήφιος" και τα μπλε φωτάκια...

Η Κίνηση Συλλόγων και Ενεργών Πολιτών για τη Διάσωση του Ιστορικού Κέντρου παρακολουθεί με ανησυχία τα αυξανόμενα φαινόμενα ρατσισμού που εκδηλώνονται ανενόχλητα στην καρδιά της πόλης. Πρόσφατα φασιστική ομάδα επιτέθηκε σε μετανάστες που ασκούσαν παρεμπόριο στην οδό Ερμού, ενώ έρχονται στην προσοχή μας καταγγελίες για “προσφορά υπηρεσιών” από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, ώστε “να καθαρίσει η περιοχή από τους μετανάστες”. Και αυτό αποτελεί τον σοβαρότερο κίνδυνο: Ένα αρνητικό για την αγορά φαινόμενο όπως αυτό του παρεμπορίου μπροστά από τα καταστήματα του κέντρου, να γίνεται αντικείμενο μαύρης προπαγάνδας και μέσο ρατσιστικής διείσδυσης στα πιό ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.


Η Πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες για τη συνέχιση της δράσης των κυκλωμάτων ναρκωτικών, ανήλικης πορνείας, παρεμπορίου και εκμετάλευσης μεταναστών, που αποτελούν την πραγματική αιτία της υποβάθμισης της πόλης, καθώς η μη αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος οδηγεί την περαιτέρω γκετοποίηση του Ιστορικού Κέντρου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η στάση του “επίμονου υποψηφίου” Νικήτα Κακλαμάνη προκαλεί κάτι παρά πάνω από ανησυχία: “Για την έλλειψη καθαριότητας φταίνε οι μετανάστες", αλλά και οι αφισοκολλητές και οι διαδηλωτές. Προφανώς, οι υπηρεσίες του Δήμου δεν όφειλαν τόσα χρόνια να έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να μην αφήνουν τα περισσότερα πεζοδρόμια του ιστορικού τριγώνου, σε κατάσταση τόσο απελπιστικά βρώμικη και γλοιώδη. Είναι απορίας άξιο δε και η αλαζονεία των δηλώσεων, σύμφωνα με τις οποίες “για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αθήνα αξιολογήθηκε ως η καθαρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης από το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη” - αναρωτιέται κανείς από ποιόν. O "επίμονος υποψήφιος", φαίνεται ότι ονειρεύεται.

Αντί λοιπόν να μετατρέπει τους δρόμους του Κολωνακίου σε “διαδρόμους προσγείωσης”, με τα μπλε φωτάκια στις θέσεις στάθμευσης, που ποιός ξέρει πόσο θα μας κοστίσουν (όσο η ιστοσελίδα του Δήμου;) ο κύριος Κακλαμάνης ας ασχοληθεί, έστω και προεκλογικά, με το κέντρο της Αθήνας, που ουδέποτε παρουσίαζε τόσο αφρόντιστη εικόνα.






Update: Ενόψει της προεκλογικής παρουσίασης του "έργου" του κυρίου Κακλαμάνη, υπογράφεται από πολλούς συλλόγους της Αθήνας το παρακάτω κείμενο:


ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

Αθηναίες και Αθηναίοι.

Το τέλος της θητείας του Νικήτα Κακλαμάνη ως Δημάρχου Αθηναίων, αποτελεί τον επίλογο, σε μία πορεία που πλήγωσε ανεπανόρθωτα την πόλη μας και την οδήγησε σε παρακμή.

Όλοι μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και επαγγελματικής δραστηριότητας, βλέπουμε τις γειτονιές μας να αποκτούν σταδιακά τριτοκοσμική εικόνα.

Πως ανέχεται ένας Δήμαρχος Αθηναίων στην πόλη του, το ασύδοτο εμπόριο ναρκωτικών και τους εξαθλιωμένους χρήστες; Το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, την εγκληματικότητα και την πορνεία;
Γιατί επιτρέπει την ανεξέλεγκτη αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος; Τα παράνομα στέγαστρα και τραπεζοκαθίσματα; Την ηχορύπανση; Το παραεμπόριο; Τα σπασμένα πλακάκια και τις λακκούβες στους δρόμους; Την έλλειψη καθαριότητας, φωτισμού και πρασίνου;

Ποιος από εμάς μπορεί να ξεχάσει τις τραγικές στιγμές που θα παραμείνουν ανεξίτηλα γραμμένες για πάντα στην Αθηναϊκή ιστορία, όπως την καταστροφή του πάρκου Κύπρου, το ξερίζωμα των νεραντζιών στο Κολωνάκι, τις περιπέτειες της «Διπλής Ανάπλασης», την εγκατάσταση πλήθους παρανόμων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, το πρόβλημα της Ακαδημίας Πλάτωνος, την εγκατάλειψη της Παλαιάς Αγοράς στην Κυψέλη, τις περιπέτειες του άλσους Παγκρατίου, της πράσινης νησίδας στην οδό Διοχάρους, των πάρκων του Ευαγγελισμού και της οδού Ναυαρίνου, της Λέσχης Φιλίας στο Κουκάκι;
Ποιος από εμάς μπορεί να ξεχάσει τον ευτελισμό των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης, για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση, στην πλατεία Θεάτρου, στην πλατεία Κουμουνδούρου, στα Εξάρχεια, στον Άγιο Παύλο, στον Άγιο Παντελεήμονα, στο Γκάζι, στην Κυψέλη, στην πλατεία Αμερικής, στα Πατήσια, στις οδούς Σκουφά και Χάρητος, στην οδό Μιχαήλ Βόδα;
Ατέλειωτος πραγματικά ο κατάλογος!

Που είναι λοιπόν το έργο του κυρίου Κακλαμάνη; Που είναι η όμορφη Αθήνα; Η Αθήνα που ονειρευόμαστε;

Αθηναίες και Αθηναίοι.
Το μέλλον αυτού του πολύπαθου Δήμου, εξαρτάται πλέον από όλους μας.
Ήρθε η ώρα να πούμε όχι στις φιέστες μίας Δημοτικής Αρχής που καταστρέφει την καθημερινότητά μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Αυτή η πόλη ανήκει στους κατοίκους της και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας διώξει από τα σπίτια μας.
Άνθρωποι από όλα τα κόμματα, από όλες τις ιδεολογίες, τις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους, δηλώνουμε:

Δεν έχουμε Δήμαρχο. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ!
Και αυτός δεν είναι ο κύριος Κακλαμάνης!!!







H φωτό είναι από το http://www.tc.gc.ca και το εξώφυλλο από το www.amazon.com

To post συνοδεύεται από το "Naima" της Angelique Kidjo από το Μπενίν, που δίνει Τρίτη και Τετάρτη συναυλίες στο Gazarte.

buzz it!

11 σχόλια:

logia είπε...

δυστυχώς όσο υπάρχουν απαίδευτοι πολίτες θα υπάρχουν και επιτήδειοι που θα στρεβλώνουν πραγματικότητες και θα εκμεταλλεύονται καταστάσεις προς ίδιον όφελος

για μένα, μόνο η σωστή εκπαίδευση από γονείς και σχολείο θα διαμορφώσει συνειδητοποιημένους πολίτες στις επόμενες γενιές

καλημέρα

υγ: μια βόλτα από εδώ και από εδώ ίσως δώσει το ερέθισμα να ασχοληθείτε με το αμαρτωλό Ωδείο Αθηνών που χρωστά εννέα μισθούς στους εργαζόμενούς του και οδεύει προς τους 10 και έχει ήδη απολύσει τους μισούς καθηγητές προσλαμβάνοντας νέους στη θέση των παλαιών με νέο εργασιακό καθεστώς. Μα νέοι και παλαιοί, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε και την κυλιόμενη Πλουτάρχου, τους πλατάνους, τα 300 ελιόδεντρα προς τιμήν των βουλευτών και άλλα ευφάνταστα, τη στιγμή που ''βρωμάει΄΄ κυριολεκτικά η Αθήνα. Ό επίμονος διαθέτει το ίδιο ή και μεγαλύτερο δυναμικό καθαριότητας με την κ.Μπακογιάννη, δεν έχει δικαιολογία. Τώρα το να είσαι αγκιστρωμένος στην καρέκλα, σημαίνει ότι είναι κατ' αρχήν άνετη!

gasireu

Prokopis Doukas είπε...

@logia: Καλημέρα! Αφού είμαστε μια κοινωνία που δεν διαβάζει καν..

@gasireu: Και βεβαίως το παρκάκι της Κύπρου...

Athena είπε...

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να μείνει υποψήφιος!
ΥΓ1: I love Angelique Kidjo! Και διαλέξατε πολύ ωραίο τραγούδι. :-)))
ΥΓ2: (@ logia) Εδώ κινδυνεύει να κλείσει η Λυρική. Παντού μαύρες τρύπες...

Prokopis Doukas είπε...

@ Athena: Αν δεν κάνουμε κάτι όλοι, δεν θα μείνει υποψήφιος...

Και το καινούργιο της άλμπουμ φαίνεται οτι έχει πολύ ωραίες διασκευές!

logia είπε...

H Λυρική κοντεύει να κλείσει γιατί εκατομμύρια ξοδεύτηκαν ασκόπως και για πολλούς λόγους ακόμη, που γνωρίζω λόγω χώρου, αλλά δεν είναι του παρόντως να αναπτύξω.Και ναι, θα είναι ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ να μείνουμε χωρίς όπερα. Όμως το προσωπικό της μέχρι σήμερα λαμβάνει τους μισθούς κανονικά.
Εμείς είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΏ ΚΑΙ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΌΤΑΤΑ.
Υπάρχουν εργαζόμενοι στο Ωδείο Αθηνών, που έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας. Ολοι παίρνουν καταναλωτικά δάνεια για να αντιμετωπίσουν τα πάγια έξοδα της καθημερινότητας.

Athena είπε...

Την περίμενα αυτή την απάντηση, κύριε Δούκα ;-) Δεν ψηφίζω στον Δήμο Αθηναίων, όμως. Απλώς, περνώ τα 3/4 της μέρας μου εδώ...χμ, κατά μία έννοια, είμαι οικονομική μετανάστρια στην Αθήνα :-) Πάντως, συμφωνώ. Όλοι κάτι μπορούμε (και οφείλουμε) να κάνουμε, γιατί αυτή η πόλη κοντεύει (;) να πιάσει πάτο.

yb είπε...

Το γεγονός οτι στο κείμενο δεν αναφέρονται οι Αμπελόκηποι (7ο διαμέρισμα) να υποθέσω οτι οφείλεται στην ανυπαρξία τοπικών συλλόγων απο νουνεχείς πολίτες;
Γιατί η ανυπαρξία του Δήμου Αθηναίων και εδώ είναι δεδομένη.

ΥΓ Φοβάμαι οτι θα δούμε κι άλλα "αεριτζίδικα" και ακριβά εφφέ σαν τα γαλάζια φωτάκια (και κίτρινα παρακαλώ στην αντίστοιχη διαγράμμιση) απο τον "επίμονο υποψήφιο" στους μήνες μέχρι τις εκλογές. Ποιοί θα είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι άραγε;

Prokopis Doukas είπε...

@Athena: Μα το να "κάνουμε", δεν είναι μόνο να ψηφίσουμε... ;-)


@ yb: Το δεύτερο κείμενο είναι προς υπογραφή από πολλούς συλλόγους, δεν είναι της Κίνησης - και δεν ξέρω περισσότερα.

Τα μπλε φωτάκια είναι ωραιότατες δουλίτσες... ;-)
Δεν ξέρω ποιοί θα είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι και ανησυχώ...

yb είπε...

Κι εγώ ανησυχώ γι'αυτό και αναρωτιέμαι ποιοί θα είναι...Ανεπιστρεπτί οι εποχές που είχαμε Μελίνα με Τρίτση απέναντι...Εστω με Τρίτση υποστηριζόμενο απο Δρακουμέλ :-)

Prokopis Doukas είπε...

@ yb: Και τώρα ο Δρακουμέλ τον στηρίζει τον Κακλαμάνη.. :-))

ShareThis