30.12.10

2011: Αλλάζουμε χρονιά στους δρόμους!

Αντιγράφω από εδώ:


Ναι θα γίνει και στην Αθήνα.
Όπως σ’ όλο τον κόσμο θα βγούμε στους δρόμους και θα το γλεντήσουμε. Και φέτος περισσότερο από ποτέ η πόλη χρειάζεται κέφι, αισιοδοξία και κάποιους να την νοιάζονται. Ας το δηλώσουμε.
Οι atenistas βάζουμε την ιδέα, και ας γίνει η απαρχή για αλλαγές χρονιάς στους δρόμους από δω και πέρα. Ναι να αλλάζουμε χρονιά όλοι μαζί!

Η βραδιά έχει δύο μέρη:
1. Συγκέντρωση 22.00 στην Πλατεία Κοτζιά και βόλτα στις κάτω γειτονιές με γλυκά και μουσικούς.

• Ακριβώς στις 10 ξεκινήσει άλλη μια βόλτα, απ’ αυτές τις αξιομνημόνευτες που κάναμε, όσοι δεν είχατε έρθει χάνετε το καλύτερο: θα χουμε μουσικούς (πιθανότατα γκόσπελ) και θα κατηφορίσουμε στους γνωστούς δρόμους για μια μεγάλη βόλτα με κατάληξη στις 11.30 στην Καπνικαρέα όπου και θα αλλάξουμε τη χρονιά. Στην διαδρομή θα μοιράζουμε γλυκά και κεράσματα σε όσους μα σε όσους συναντάμε. Θέλουμε αυτή η στιγμή να ενώσει όσους κατοικούν αυτήν την πόλη από που κι αν είναι, ότι μα ότι κι αν κάνουν στη ζωή τους.

2. 23.30
Αλλαγή χρονιάς με τους εκπληκτικούς Batala, ποτά, κρασιά κέφια στην Καπνικαρέα/Ερμού.

• Μετά την πορεία καταλήγουμε εδώ, και βρίσκουμε αυτούς που δεν είχαν έρθει στην πορεία και όσους κυκλοφορούν γύρω.

ΒΑΤΑLA! οι εκπληκτικοί Batala που ξεσήκωσαν την Αγία Ειρήνη θα ‘ναι μαζί μας. Αξέχαστη εμπειρία να παίζουν τα παιδιά με τα ταμπούρλα τους, δαιμονιώδης ο ρυθμός, πανζουρλισμός το αποτέλεσμα, μο-να-δι-κό! Δείτε

Τι φέρνω:
- Φέρε το δικό σου ποτό, ένα κρασί, μια τόσο κατάλληλη για αλλαγή χρονιάς, σαμπάνια. Kαι γλυκά, ναι γλυκά!
- Φέρε τους φίλους σου, να γίνουμε άπειροι, πολλοί, να το γλεντήσουμε όπως πρέπει, θα ναι αξέχαστα!

Όχι, η Αθήνα δεν θα μείνει φέτος μόνη!










Η αφίσα είναι των Atenistas και το εξώφυλλο από το www.kazaa.com

Το post συνοδεύεται από το "That Old Black Magic", στη διασκευή του Βρετανού Rod Stewart.

buzz it!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://akanoniston.blogspot.com/2010/12/saltaristas.html

Ανώνυμος είπε...

Να περάσετε καλά. Για κάτι τέτοιες ωραίες εκδηλώσεις ζηλεύω που δεν είμαι στην Αθήνα.
Το καλό βέβαια είναι ότι κι εγώ θα είμαι στους δρόμους, σε πολλούς δρόμους όμως...

Χαρούμενες στιγμές λοιπόν.

Prokopis Doukas είπε...

@Ανώνυμος: Διαφωνώ απολύτως με την οπτική σας. Το γεγονός δε οτι δεν κάνατε καν τον κόπο να γράψετε κάτι από την άποψη σας, αλλά παραπέμπετε απλώς στο μπλογκ σας, μου μοιάζει απλώς προσπάθεια για αλίευση επισκεπτών...

Εν πάση περιπτώσει, βρίσκω την "αντιπάθεια" σας προς τους Ατενίστας δικαίωμα σας, αλλά η επιχειρηματολογία σας είναι εντελώς μη λογική και ελαφρώς συμπλεγματική. Τι έχει σχέση το δυστύχημα με τον Αιγύπτιο με του Ατενίστας; Ποιά είναι η διαζευκτική σχέση των Ατενίστας με την ανεργία; Τι από τα χάλια μας απαγορεύει (επιτάσσει θα έλεγα αντίθετα εγώ) ένα κίνημα δράσης, που δεν μεμψιμοιρεί, αλλά κάνει πράξη κάποια μικρά - αλλά διόλου ασήμαντα - πράγματα;

Σας παραθέτω λοιπόν κι εγώ, όπως κι εσείς, το δικό μου σχόλιο, για αντίστοιχου τύπου "γκρίνια" και χολή, που συνάντησα από μερίδα αριστερών μπλόγκερ, με αφορμή ένα κείμενο στο buzz:



"Λοιπόν, δεν αντέχω και θα το πω: Από τότε που είμαι ενεργός στη μπλογκόσφαιρα, έχω "θαυμάσει" όλο το φάσμα "γραφικότητας, καχυποψίας και αρνητισμού", όσο δεν έχω σε όλη μου την επαγγελματική ζωή. Για να μην πω "μπουρδολογίας", που πριν δεν έβρισκε δίαυλο για να εκφραστεί. Μην παρεξηγηθώ, η μπουρδολογία έβρισκε δίοδο και στα παραδοσιακά μέσα - και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Απλώς δεν ήταν τόσοι πολλοί οι δίαυλοι και δεν τους χωρούσαν όλους...

Ειδικά δε για τους Atenistas, λες και επειδή ακριβώς δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα να τους προσάψεις (κι επειδή η επιτυχία ήταν τεράστια και προφανώς προκαλεί φθόνο), έχω διαβάσει την πιο αστήρικτη επιχειρηματολογία και "σάτιρα" εναντίον τους. Δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο γι αυτούς, πέρα από τη μια συγκέντρωση τους που πήγα - και βοήθησα να διαφημιστεί. Πέραν τούτου ουδέν..

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι θέλει να πει ο αρθρογράφος (και αν έχω καταλάβει λάθος, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη). Ποιό είναι το ατόπημα; Και ποιό είναι αυτό που τον δικαιώνει πανηγυρικά; Οτι μπορεί οι Atenistas "να δημιουργήθηκαν προεκλογικά για να παίξουν συγκεκριμένο ρόλο στις εκλογές"; Ε, και; Αυτό δεν είναι η υγιής πολιτική δράση οποιουδήποτε έχει ανησυχίες; Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι το χρέος όλων μας; Αυτό δεν έκαναν όλοι όσοι (μεμονωμένα ή ως ομάδες) δραστηριοποιήθηκαν στο ιντερνετ κατά του Κακλαμάνη και υπέρ του Καμίνη; Δηλαδή έπρεπε να έχουν δημιουργηθεί 3 χρόνια πριν, για να είναι γνήσιοι;

Μόνο ένα θα μπορούσε να σκιάσει την (εξαιρετική μέχρι τώρα) δράση των Atenistas: Να κατατεθεί στοιχείο (στοιχείο όμως, όχι μπαρούφα) ή να διαφανεί σαφώς από τις πράξεις τους, οτι δεν είναι αυτό που λένε, οτι είναι "αχυράνθρωποι". Οτι πίσω τους κρύβεται κάποιο οργανωμένο πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον (και ως τέτοιο δεν λογίζεται βεβαίως μια - πολύ μικρή σε οικονομικό μέγεθος - free press εφημερίδα, ΑΝ δεχτούμε οτι μπορεί να είναι η Lifo που τους κινεί). Κι οτι εκτελούν "εντεταλμένη και παραπλανητική" υπηρεσία/αποστολή.

Όσο δεν υπάρχει αυτό, όλα τα άλλα είναι προιόντα της μεσογειακής μιζέριας και της τριτοκοσμικής καχυποψίας και "ξερολισμού", που μας χαρακτηρίζει. Οι οποίες, αν πήρατε χαμπάρι, καταδικάστηκαν εντόνως σε αυτές τις εκλογές, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Υ.Γ. Όσο για το οτι δεν αναφέρονται τα ονόματα των ιδρυτών στην ιστοσελίδα τους, ως δείγμα σεμνότητας το βλέπω.

@τελευταίος: Κι εγώ δεν θα είμαι, λόγω άλλων υποχρεώσεων. Ωστόσο, θεωρώ οτι μπορεί η "διαφήμιση" τους μπορεί να είναι πολύ θετική για κάποιους ανθρώπους - και για την πόλη...

katerina είπε...

Αχ,ποσο περηφανη θα ήταν η Αυτου Μεγάλειοτης η Φρειδερίκη!
Επιτέλους τωρα δικαιώνεταιη Βασιλομήτηρ!

Επιτέλους ο άστεγος μπορεί να περάσει την πρωτοχρονιά του διπλα σε μια λαχανοφωσφοριζέ ζαρντινιέρα!Λίγο το έχεις;

Υ.Γ.Τι περιεργο,δεν έχω δει ΠΟΤΕ κάποιο πανό,ένα πλακατ των ...atenistas,σε ΚΑΜΜΙΑ διαδηλωση,απο τις δεκάδες που γινονται. Δεν έχω δει ποτε τους atenistas στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δρόμο. Μα δεν θα μπορουν, δεν θα προλαβαινουν,βάφουν ζαρντινιέρες. Σαν τον Χριστοδουλο. Την εποχή της χουντας,εκεινος ...διαβαζε.

Prokopis Doukas είπε...

@katerina: Ισχύουν και για σας τα παραπάνω.

Υ.Γ. Δεν θα δείτε ποτέ πλακάτ, ούτε συνθήματα, ούτε "κάτω τα ξερά σας", "κατάληψη", "έξω η χούντα" και άλλα τέτοια, απλούστατα γιατί δεν τους εκφράζουν - όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους πολίτες αυτής της χώρας.

Οι Ατενίστας κάνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις και πορείες. Είναι σιωπηρές, με σαφή μηνύματα - και πολυπληθέστατες, σας πληροφορώ.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τους "συνήθεις διαδηλώνοντες", έχουν συνήθως την τόλμη να "εισβάλουν" στο γκέτο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε ώρες που αυτό είναι επικίνδυνο. Και η συμπαράσταση και τα χαμόγελα των μεταναστών είναι έκδηλα. Μια βόλτα από το site τους, θα σας πείσει.

Το σχόλιο σας περί Φρειδερίκης είναι ανιστόρητο. Οι Ατενίστας δεν είναι "φιλανθρωπική βιτρίνα". Η δε πολιτική τους παρέμβαση στις πρόσφατες εκλογές ήταν πολύ πιο σημαντική, από όλη την αριστερά μαζί.

zepos είπε...

Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να συμμετέχουμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους συμμετέχοντες.

Η αντίδραση που εκδηλώνεται εδώ εκτός από ακατανόητη, είναι και ανάξια σχολιασμού.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και πάντα στις επάλξεις με αισιοδοξία!

Locus Publicus είπε...

Κύριε Δούκα, βρίσκω πολύ όμορφη την ιδέα. Απολαύστε την. Απο μένα ολόψυχα τις ευχές μου για καλή χρονιά, με υγεία, πρόοδο και ευτυχία. Και δύναμη και ελπίδα στην πατρίδα.

ShareThis