16.4.10

Υπογράψτε για ζωή χωρίς παράνομες πινακίδες...

Μόλις άρχισε η συλλογή υπογραφών, για να πιεστεί η κυβέρνηση και οι δήμοι να κάνουν πράξη τα όσα πρέπει, για την απαράδεκτη κατάσταση στο θέμα της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης. To κείμενο έχει ως εξής:

Ζητώ από την Πολιτεία να δράσει άμεσα και να προχωρήσει στην αποκαθήλωση όλων των παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων στη χώρα, όχι μόνο για λόγους αισθητικής απορρύπανσης, αλλά και γιατί αποτελούν επικίνδυνες παγίδες για την οδική ασφάλεια. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί, από την αυθαιρεσία των κυκλωμάτων, που δρουν ανενόχλητα μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απαιτώ να μπει ένα τέλος σε αυτό το όργιο παράνομων συναλλαγών και κωλυσιεργίας στην εφαρμογή του νόμου, με αποτέλεσμα τις χιλιάδες αυθαίρετες πινακίδες σε όλη τη χώρα.



Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε, εδώ είναι το petition.

Παρακαλώ διαδώστε το παντού! Μόνο με την πίεση της κοινωνίας των πολιτών μπορούμε να έχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.




Σχετικά δημοσιεύματα:


- Το 2006 στην Καθημερινή

- To 2007 στην Ελευθεροτυπία

- Πρόσφατα εδώ και στο blog του Κωστή Παπαιωάννου, που δέχθηκε και επιστολή-απάντηση της Ένωσης Διαφημιστών, εδώ.

- Οι τελευταίες εξελίξεις από το blog του Μανώλη Ανδριωτάκη. Εδώ θα βρείτε και παραπομπή για το site όπου οι πολίτες καταγγέλλουν τις παράνομες πινακίδες

- Επίσης και στο facebook.






Το post συνοδεύεται από το "Paradise City" (μπας και κινητοποιηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση, αν και απέχουμε πολύ), στην ακυκλοφόρητη διασκευή των Burger Project, που εμφανίζονται απόψε στο Gagarin, με guest (μεταξύ άλλων) και τον Dj Blend.

buzz it!

7 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Γεια σου Προκόπη! Το διαδίδω κι εγώ από το blog μου!

Prokopis Doukas είπε...

@the elf at bay: Ευχαριστώ! :-)

Ανώνυμος είπε...

Προκόπη μάλλον έχεις μείνει πίσω αν και του επαγγέλματος...
Κάνε μια επίσκεψη στο www.illegalsigns.gov.gr

the elf at bay είπε...

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι όλο αυτό το σκουπιδαριό της διαφήμισης (κατά μεγάλο ποσοστό αντιαισθητικό και εμετικό) το μόνο που καταφέρνει είναι να με καταπιέζει καθημερινά με την υφέρπουσα φασιστική της υπόσταση. Ως εδώ.-

Prokopis Doukas είπε...

@ Ανώνυμος: Όχι, καθόλου πίσω δεν έχω μείνει. Αν προσέξετε, το αναφέρω και στο κείμενο - και λέω οτι υπάρχει παραπομπή. Η πρωτοβουλία για τη δυλλογή υπογραφών είναι αναεξάρτητη - και σκοπό έχει να πιέσει περαιτέρω κυβέρνηση και δήμους.

@ the elf at bay: Φυσικά, η μία παράμετρος είναι η αισθητική ρύπανση της πόλης - μέχρι αηδίας.

Γιώργος είπε...

Μακάρι να σταματήσει αυτή η αισθητική παράκρουση. Και να μειωθεί και η καταναλωτική διάθεση που αποδεδειγμένα ενισχύεται από την χωρίς μέτρο και όριο επανάληψη.
Μόνο που φοβάμαι- επειδή πενία τέχνας κατεργάζεται - μήπως αντικατασταθούν αυτά με κάτι χειρότερο που το κουτοπόνηρο μυαλό κάποιου επιτήδειου θα εφεύρει.
Το χουμε -δυστυχώς- δει το έργο αρκετές φορές.

Prokopis Doukas είπε...

@Γιώργος: Κάτι πιο φτηνό, πιο αντιαισθητικό - και ίσως πιο επικίνδυνο; Ελπίζω όχι...

ShareThis