Τό έλαβα από νεαρή αναγνώστρια από τη Θεσσαλονίκη και σας το παραθέτω:
Πρόκειται για μια έρευνα της ALCO, η οποία δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο του Θεσσαλονικιώτικου free press "Σήμερα στη Θεσσαλονίκη" (ο εκδότης λέγεται Μάνος Αντωνελλάκης) σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου απο τους νέους. Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της Μ.Κ.Ο. "Αγάπη" (μέλος ειναι η Έλενα Ράπτη). Η έρευνα αυτή διεξήχθη σε φοιτητες του ΑΠΘ, 1000 άτομα ηλικιας 18-25. Έγινε μάλιστα και παρουσίαση σε εκδήλωση της Αγάπης, με κυρια ομιλήτρια την ίδια τη Ράπτη...
Άκου τώρα τα συμπεράσματα να "κουφαθείς":
"Πηγή σοβαρών κινδύνων αποτελεί το διαδίκτυο για τους νέους, εξαιτίας του ανεπαρκούς ελέγχου της πληροφορίας (λες και σε όλα τα άλλα μέσα ο έλεγχος ειναι πάντα αποτελεσματικός), των ανεξέλεγκτων δικτυακών τόπων (οι διάφορες κουτσομπολίστικες φυλλάδες ειναι ελεγμένες;), της ελεύθερης πρόσβασης(!!!!!!!!), και του ελλειπούς κανονιστικού πλαισίου (από αυτό τώρα κατάλαβες τίποτα;) Αποτέλεσμα η μετατροπή της τεχνολογίας σε μέσο παραβατικότητας, η εκδήλωση του φαινομένου του εθισμού των χρηστών, η ροπή προς αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και η κατάχρηση του μέσου..."
Το κορυφαίο είναι ο τίτλος του άρθρου στην εν λόγω εφημερίδα "Έρευνα της Αγάπης επιβεβαιώνει τον εθισμό των νέων στο διαδίκτυο, τουλάχιστον 4 ώρες τη μέρα "σερφάρουν" στο διαδίκτυο"!!!!!!!!!!!!!!!!
Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα που απηχεί απολύτως τις απόψεις της κυβερνώσας παράταξης, μια εφημερίδα που δεν έχει καν μια έστω υποτυπώδη ιστοσελίδα, ΔΕΝ αναφέρεται σε εφήβους η παιδιά (εντάξει εκεί θέλει λιιιίγη προσοχή, όπως βέβαια και πολλά πράγματα, όχι μόνο το ίντερνετ), αλλά σε ενήλικες νέους και κυρίως σε φοιτητές - και το χειρότερο ειναι πως μια νέα πολιτικός(;) μας προειδοποιεί για τους παραπάνω κινδύνους. Τι θέλω να πω: μάλλον η κυρία Ράπτη και τα διάφορα ηλεκτρονικά αναλφάβητα "παπαγαλάκια" δεν γνωρίζουν πως το ίντερνετ ειναι το κυριότερο εργαλείο στην εκπαίδευση των νέων. Δε λένε να καταλάβουν πως μέσω του διαδικτύου οι νέοι (και οχι μόνο) βρίσκουν πληροφορίες για τις σπουδές τους, εκπαιδεύονται εξ αποστάσεως (παράδειγμα το ΕΑΠ, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Απο Απόσταση), αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες, ψυχαγωγούνται, επικοινωνούν...
Εντάξει ίσως αρκετοί να βλέπουν και τσόντες. Σιγά το πράγμα, δλδ αυτο μόνο στο ίντερνετ γίνεται; Οχι βέβαια... Ίσως κάποιοι να εθίζονται. Όταν κάποιος έχει τάση προς εθισμό, αυτό συμβαίνει και με το φαγητό, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά κλπ. Δεν είναι το διαδίκτυο η αιτία, αλλά διάφορα ψυχολογικά αίτια.
Αλλά τι να περιμένει να ακούσει κανείς από τη Ράπτη - ένα ιδιωτικό Κ.Ε.Σ. τελείωσε. Αν της αναφέρεις τη φράση Διπλωματική Εργασία, θα νομίζει πως πρόκειται για δημόσιες σχέσεις με τα glossy περιοδικά και με τα λιπώδη μεσημεριανάδικα.
Να σου πω την άποψη μου; Έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πως οι νέοι τους φτύνουν και αντι να συμμαζευτούν, πάνε να δαιμονοποιήσουν το σημαντικότερο μέσο πληροφορίας, επικοινωνίας και εκπαίδευσης. Τέτοια κινδυνολογία δεν είχαμε πριν 10-15 χρόνια που το ίντερνετ ήταν ακόμη άγνωστο στους περισσότερους. Ναι, ξέρω τι θα μου πεις: τα δεξιά καθεστώτα θέλουν τους πολίτες αμόρφωτους και φοβισμένους, για να τους χειραγωγούν κατά το δοκούν - και δίκιο θα έχεις. Με τούτα και με τ' άλλα έφτασα να αναπολώ ακόμη κι εγώ τον Σημίτη. Δεν κάνω πλάκα, ειλικρινά...
Αναμένω διάψευση, αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Να σημειώσω μόνο οτι το διαδίκτυο είναι το κύριο εργαλείο έρευνας του συνόλου σχεδόν των μαθητών, σπουδαστών, μελετητών, ερευνητών σε όλες τις προηγμένες χώρες.
Η φωτό που βλέπετε είναι τυπική από μια βιβλιοθήκη αναπτυγμένης χώρας και προέρχεται από το http://www.onconcord.com
Το post συνοδεύεται από το κλασικό "I Get Lifted" των KC & The Sunshine Band, μέρα που είναι...
20.2.09
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
37 σχόλια:
Αγαπητέ Προκόπη με ξαφνιάζεις ευχάριστα άλλη μια φορά. Η εικόνα που βγάζεις μέσα από το blog σου μου αρέσει πολύ.. νομίζω χρειαζόμαστε όλοι "καθαρές" φωνές από ανθρώπους που ξέρουν και δε χαϊδεύουν τα αυτιά κανενός. Και φυσικά όσα λες ισχύουν.. είναι πολύτιμο εργαλείο, δίνει τη σωστότερη και τη πληρέστερη πληροφόρηση και ένας τρόπος να γνωρίσει κανείς αξιόλογους ανθρώπους που δε θα μπορούσε αλλιώς. Και πολλά άλλα υποθέτω, είμαι στο χώρο μόνο 4 μήνες.
Αν μπει κανείς στη σελίδα σου ακούει και καλή μουσική:))
Με τέτοια απαράδεκτα δημοσιεύματα μόνο τη ζωή των μαθητών δυσκολεύουν, αφού ενισχύουν την καχυποψία των γονιών τους που δεν ξέρουν.
Καλή σου νύχτα
Εψαξα στα βάθη ανεξέλεγκτων δικτυακών τόπων και βρήκα τα παρακάτω. Λες να πάθω τίποτα;
Για την παρουσίαση της έρευνας:
http://www.opencalendar.gr/portal/resource/contentObject/id/f1cd734b-fffb-4008-ba69-11f49296c6da
Για την εφημερίδα και τον εκδότη:
http://taxalia.blogspot.com/2009/01/free-press.html
http://www.mediablog.gr/archives/1130
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=6273
Πάντως μην περιμένεις διάψευση. Προβλέπω όμως ότι θα έχεις τουλάχιστον 23 μακροσκελή σχόλια.
Εθισμένος Τσαλαπετεινός
Συγχαρητήρια για την ανάρτηση αγαπητέ Προκόπη.
Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η άγνοια και ο φόβος.
ένα παράδειγμα: Σχεδόν οι μισοί Έλληνες αμφισβητούν τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών
'Αν της αναφέρεις τη φράση Διπλωματική Εργασία, θα νομίζει πως πρόκειται για δημόσιες σχέσεις με τα glossy περιοδικά και με τα λιπώδη μεσημεριανάδικα.' Καλό:-)
Καλημέρα Προκόπη,
με κάτι πρεπει να ασχολειται και η κυρια Ραπτη τις αχαρες ωρες του κομμωτηριου. Αυτο της ηρθε στο μυαλο, αυτο έκανε. Και το παραφουσκωσε ετσι ατσαλα με διαφορες λεξεις του συρμου για να το κανει αρεστο στην εκλεκτη πελατεια της! Σιγα μην αναλυσουμε τον εγκεφαλο τής εν λογω κυριας!
καλημερα! ειναι παναρχαια η τεχνικη: ο,τι δε μπορω να αντιμετωπισω το δαιμονοποιω! πως να αντεξουν την αποτυχια τους? κανουν τα παντα για να μας αποχαυνωσουν κ ομως υπαρχει ακομα η δυνατοτητα ελευθερης διακινησης ιδεων...ολοενα κ περισσοτεροι επιτελους Βλεπουν, ψαχνουν κ αμφισβητουν, ποιους αραγε συμφερει αυτο? σιγουρα οχι οσους θελουν να λενε οτι μας κυβερνουν!
Ας διευκρινίσω εδώ οτι θεωρώ οτι υπάρχουν θέματα με το διαδίκτυο (όπως και με κάθε καινούργιο εργαλείο ή θεσμό) π.χ. το ζήτημα με τα όρια της ανωνυμίας ή η αξιοπιστία των πληροφοριών. Τα οποία όμως δεν θα λυθούν παρά με διάλογο, ψυχραιμία, αυτορύθμιση, δημοκρατικούς κανόνες, παιδεία - και φυσικά όχι με τρομολαγνικές φωνές "περί κινδύνων", που μου θυμίζουν εκείνο το χαρακτήρα του Λαζόπουλου, που φοβόταν και τη σκιά του.. :-)
@Μargo: Ευχαριστώ πολύ αγαπητή. Μα τι νομίζατε, οτι είμαι όπως φαίνομαι ως talking head? (Δεν είμαστε όλοι ίδιοι - σε καμία δουλειά) :-)
@Τσαλαπετεινός: Αγαπητέ πολύτιμε συνεργάτη-ρεπόρτερ, έκανες θαυμάσια δουλειά. Κάντε όλοι τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στις παραπομπές που μας προσφέρει πιο πάνω ο Τσαλαπετεινός. Οι χειρότεροι φόβοι σας θα επαληθευθούν...
@Kostas Sakkas: Αγαπητέ, ευχαριστώ, ήθελα να το θίξω το θέμα. Πού να αποδεχτούν το Δαρβίνο, αφού δεν ξέρουν τι λέει...
@Γεράσιμος: Το ήξερα οτι θα σου άρεσε αυτό - δεν είναι δικό μου όμως... Τα credits στην αγαπητή αναγνώστρια Έλενα από τη συμπρωτεύουσα...
@Cynical: Πού να δεις αγαπητή και τους συντελεστές της εκδήλωσης (μπες στα links του Τσαλαπετεινού). Χαιρέτισε ο δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος, συντονίστρια η Άννα Παναγιωταρέα...
Δεν έχω να πω πολλά για την κα Ράπτη. Ουσιαστικά απαίδευτη είναι, δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτε εξάλλου από έναν άνθρωπο που εκλέγεται για την εμφάνισή του και όχι για τις γνώσεις του ή για την εμπειρία του στον επαγγελματικό στίβο. ΆΛλωστε είναι σύμπτωμα και αυτή αυτού του παρακμάζοντος νομού, αυτής της επαρχιώτικης πόλης που επιμένει να εκλέγει αμαθείς και λαϊκιστές. Και αυτό με πονάει γιατί είναι η πόλη μου, αλλά δεν υπάρχει πια γιατρειά.
ΥΓ. απ' ό,τι βλέπω στην εκδήλωση συμμετείχε και ο αρρεβωνιάρης της κας Ράπτη....Ουδέν σχόλιο
Όλα τα 'χε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε.. Έχουμε λυμμένα όλα τα προβλήματα στη χώρα μας και τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και το διαδύκτιο..Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ. Επειδή δεν είμαι τόσο νέος για να μην θυμάμαι τον Σιμήτη, αλλά ούτε και τόσο μεγάλος για να θυμάμαι κάτι πρίν από αυτόν, πραγματικά και γώ, με όλες αυτές τις φιλότιμες προσπάθειες των "γαλάζιων" νομίζω πως κάνουν τον Σιμήτη να φαίνεται προοδευτικός (τουλάχιστον).
ΥΓ δεν έχω και τόσο καλή γνώμη για κάποιες ΜΚΟ. Όχι όλες, προς θεού. Αλλά με κάποιες, κάτι μου βρωμάει. (χωρίς πρόθεση υπαινιγμού για την συγκεκριμένη, της οποίας την ύπαρξη αγνοώ.)
Κάθε πράγμα μπορεί να έχει τη θετική και την αρνητική του διάσταση, ανάλογα με τον τρόπο που το χρησιμοποιείς. Το διαδίκτυο είναι πολύτιμο εργαλείο, αλλά μπορεί να γίνει και πηγή ανεξέλεγκτα επικίνδυνης πληροφορίας. Η φροντίδα και η αγωνία πρέπει να κατευθύνονται στην ωριμότητα, την καλλιέργεια και τη συναισθηματική πληρότητα των χρηστών του διαδικτύου. Ο άνθρωπος δεν είναι άβουλο ον, να υφίσταται παθητικά τις συνέπειες μιας λειτουργίας όπως το διαδίκτυο. Επιλέγει, αποφασίζει και απορρίπτει ανάλογα με τις ανάγκες του.
Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση, Προκόπη.
H εν λόγω κυρία, απ'όσα έχεις παραθέσει στην αναρτησή σου είναι αδαής...
Ο manager της το ίδιο και εκείνος...?
Τελικά έχουν την εντύπωση ότι στην χώρα των τυφλών... βασιλεύει ο μονόφθαλμος...?
Γιατί αδαείς ακόμα και σε αυτό εμμένουν.
Την καλημέρα μου
Μας εμπαίζουν! Αντί να αναδείξουν αυτό το χρήσιμο εργαλείο και να το χρησιμοποιήσουν προς όφελός μας, προσπαθούν να το ενοχοποιήσουν;
Ανήθικο, ακατάλληλο (ποιος θα κρίνει βέβαια τι είναι ηθικό και τι δεν είναι), επικίνδυνο ή οποιοδήποτε άλλο αμφιλεγόμενο υλικό μπορεί να βρεθεί στην δορυφορική τηλεόραση, σε περιοδικά κρεμασμένα στα περίπτερα, σε βιβλία, σε γνωστές πιάτσες, σε παρέες και όπου μπορεί να πάει ο νους μας. Πλέον, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση σε οτιδήποτε.
Και με τι κριτήρια βάφτισαν εθισμό την διάρκεια των τεσσάρων ωρών;
Δηλαδή αν μου καεί το φαγητό και ξεχάσω να κλείσω την σύνδεση; Μήπως πρέπει να μαστιγωθώ στην Ομόνοια; Να ξέρω, γιατί το Σύνταγμα είναι ρεζερβέ.
Δε γνωρίζω τις σπουδές της κας Ράπτη, αλλά και ούτε με ενδιαφέρουν..
Το internet όσο και να το πολεμήσουν, είναι μια τεράστια πηγή γνώσης, ένας θησαυρός πληροφοριών, σταδιακά θα κυριαρχήσει ακόμα και στην αναλφάβητη διαδικτυακά Ελλάδα..
Απλά για να μπορέσεις να κάνεις σωστή χρήση είναι απαραίτητη η παιδεία, το να έχεις κρίση. Εμένα πάντως με εξιτάρει ως μέσο. Καλο σκ Προκόπη γεμάτο όμορφες μουσικές :)
Ένα μέσο τόσο χρήσιμο, όπως είναι το διαδύκτιο, προσπαθούμε να το διορθώσουμε στα όποια προβλήματα έχει,και προφανώς δεν το δαιμονοποιύμε. Στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, αναπτύσσονται τελευταία ιδέες, προερχόμενες από τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές δυνάμεις, επικίνδυνες ιδέες, οι οποίες καθημερινά δηλητηριάζουν τη νεολαία και τη κοινωνία γενικότερα. Εάν έγκαιρα, αποτελεσματικά και πιστικά δεν αντιμετωπισθούν οι ιδέες αυτές θα μετανοιώσουμε πικρά για την αδράνειά μας.
Γι’ αυτό φίλε Προκόπη σε συγχαίρω για την πρωτοβουλία και το θάρρος σου να ασχοληθείς τόσα αιχμηρά με το θέμα αυτό.Φαίνεται, ευτυχώς, ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με αξίες και αρχές για τις οποίες παλεύουν με οποιοδήποτε κόστος.
@Dora Tsirka: Αγαπητή πέστε τα εσείς, γιατί όταν τα λέμε εμείς οι από κάτω, κατηγορούμεθα δια "αναρχοκομμουνισμόν" και "αντι-θεσσαλονικιωτισμόν" (έχομεν και εμείς μπουμπούκια, βεβαίως, βεβαίως - είναι παντριτοκοσμική η ασθένεια) ;-)
Υ.Γ. Είμαι τόσο άσχετος με κουτσομπολιά, που ούτε μπορώ να καταλάβω για ποιόν μιλάτε - δεν θέλω να μου πείτε! Προτιμώ να μην ξέρω... :-)
@Τέρμα βλάκας: Αφού μόνο βλάκας δεν είστε αγόρι μου (γαλλική σύνταξη, δεν μπορείτε να πείτε), γιατί χρησιμοποιείτε αυτό το nick? Τέλος πάντων, ο καθείς και τα γούστα του.. Καλύτερα που δεν θυμάστε πριν τον Σημίτη, προσπαθείστε να ξεχάσετε και το μετά, γιατί χτύπησε όλα τα ρεκόρ "χειροτερότερου", που θάλεγε κι ο Λαζόπουλος... ;-)
@Maria Jose: Σ'ευχαριστώ... Το λέω και λίγο πιο πάνω: Για το ιντερνετ θα είχαμε (και θα έχουμε) να συζητήσουμε πολλά - γιατί η virtual ζωή μας θα έχει όσες περιπλοκές και η κανονική. Ωστόσο, όταν βλέπεις και παρεισφρέουν ξαφνικά κάτι "τσιτάτα" και κάτι "συμπεράσματα" τέτοιου επιπέδου(είμαι βέβαιος οτι η ALCO θα έκανε μια σοβαρή, κανονική έρευνα - τα στοιχεία δεν "φταίνε", το θέμα είναι πώς ερμηνεύεις και πώς παρουσιάζεις) - τότε σηκώνεις τα χέρια ψηλά...
@εύη: (Συγνώμη για την καθυστέρηση) Φοβάμαι οτι δεν πρόκειται καν για "συμφέρον" στη συγκεκριμένη περίπτωση... Μάλλον για άγνοια και "ελληνοχριστιανική" στενοκεφαλιά...
@Ground Control to Major Tom: Η κυρία Τσίρκα εκ Θεσσαλονίκης τα λέει καλυτερα από μένα. Άλλωστε, σε αυτό το post εγώ δεν λέω και πολλά, εσείς τα λέτε... Καλησπέρα! :-)
@Maximus: Aυτές τις δικαιολογίες να τις πείτε στην AGB... Εδώ δεν πιάνουν - στην ΤV 4 ώρες είναι νόμιμη αποβλάκωση, στο ιντερνετ χαζεύετε υπόπτως "Ground Control to Major Tom", ενώ παριστάνετε οτι μαγειρεύετε... :-)
@Roadartist: Εξακολουθώ και υποστηρίζω οτι αν οι πολιτικοί μας άκουγαν καλύτερες μουσικές (και όχι σκυλοπόπ που ακούν οι περισσότεροι, τάχαμου "εναρμονισμένοι με το λαό"), τότε θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη φάση ως χώρα...
@ivain: Αγαπητέ να μη μου λέτε κολακευτικά λόγια, γιατί θα νομίζουν οτι βάζω τους φίλους μου... :-p
Ευχαριστώ πάντως... Η "λαϊκή ελληνοχριστιανική δεξιά" του βορρά δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο... Και δυστυχώς όχι προσωρινό, όπως φαίνεται...
Αντί να ενδιαφερθούν λίγο για τη παιδεία, η οποία όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, μπορεί να προστατεύσει από πολλούς «κινδύνους» γενικώς, διεξάγουν τέτοιες έρευνες για το ίντερνετ….
Ποιος ξέρει, για το θέμα της παιδείας ίσως να έχουν ήδη κάνει κάποια ανάλογη έρευνα και τα βρήκαν όλα τέλεια οπότε είπαν να ασχοληθούν με κάτι άλλο!
Sunny
Να μη γράφετε κατεβατά και ξενυχτάμε "υπόπτως" θα έλεγα εγώ.
Ο τίτλος είναι του David Bowie; Δεν καταλαβαίνω, συγνώμη…
Τελικά ο πληθυντικός ισχύει ή όχι; Γιατί άλλα λέγατε …:}
Ναι, συγνώμη αγαπητή Maximus, παρεισέφρησε το nick του από πάνω "γείτονα" σας - και πού να βγάλετε νόημα. Η φράση στέκει χωρίς αυτό.. :-)
Τον πληθυντικό τον χρησιμοποιώ εγώ - ως οικοδεσπότης - για λόγους γαλατικής ευγένειας, αμηχανίας ή άγνοιας του φύλου σας. Εσείς να μου μιλάτε στον ενικό... :-)
Ο Maximus είναι αρσενικός γάτος. Αναγκαστήκαμε να τον ευνουχίσουμε βέβαια πρόσφατα, αλλά ούτε έγινε θηλυπρεπής ούτε φύλο άλλαξε.
New entry..Καλησπέρα σε όλους και σε σένα Προκόπη που με χαρά ανακάλυψα ότι δεν είσαι μόνο ένα talking head -από το οποίο όταν ακούω τις ειδήσεις νιώθω αρκετά Ευρωπαία- αλλά είσαι και άνθρωπος:)
Θεωρώντας ότ ένα παιδί μπορεί να μάθει χρήσιμα πράγματα και από βρώμικες πηγές στο ίντερνετ, με τη προϋπόθεση ότι έμαθε από την οικογένεια και τους δασκάλους του τεχνικές επεξεργασίας ιδεών και όχι αφομοίωσης αυτών,
θα πω ότι αυτές οι αηδίες που λέγονται για το ίντερνετ, είναι ο φερετζές του ανίκανου να εκπαιδεύσει τα παιδιά (του).
Το στόρυ είναι απλό: θέλουμε ένα πιασάρικο και μοντέρνο - σόρρυ trendy θεματάκι μια και μιλάμε για την κυρία Ράπτη -. Τί άλλο εκτός από το διαδίκτυο;
Να μην εξάρουμε και μέσω αυτής τον ηθικοπλαστικό μας χαρακτήρα; Κυρίως αυτό.
Έτσι λοιπόν στήνουμε μια ο θεός να την κάνει έρευνα , και είμαστε εντάξει
Έχω απορήσει πραγματικά πολλές φορές με τον τρόπο που εκλέγονται μερικοί άνθρωποι, αλλά για τη Θεσσαλονίκη ειδικά νομίζω ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο: Ράπτη, Ψωμιάδης, ο δημαρχος... έλεος δεν υπάρχει μόνο το ρουσφέτι ούτε η εμφάνιση, υπάρχουν άλλα κυριως αυτά,
Χάρηκα πολύ που σας βρήκα
Τσαούσα η tsaousa.:-)
@So_Far: H ιδεολογικο-πολιτικο-αισθητική τοποθέτηση του καθενός δεν είναι τυχαία... Ο "αέναος χαβαλές" (πακέτο με την άγνοια)επίσης..
Η έρευνα (εικάζω οτι) θα ήταν μια χαρά έρευνα: Πράγματι, θα είναι 4 ώρες/ημέρα ο χρόνος που περνάει ένας φοιτητής κλπ. Το θέμα είναι τι "τρομολαγνικά" συμπεράσματα εξάγεις από αυτήν... Κι εμείς χαρήκαμε που μας βρήκατε... :-)
@tsaousa: Τσαούσα indeed (αλλιώς πώς θα διάλεγε αυτό το nick, αγαπητέ Γεράσιμε;) Πολύ ωραία έκφραση: "Ο φερετζές του ανίκανου"... Μήπως είναι όχι μόνο να εκπαιδεύσει τα παιδιά του - αλλά γενικά να αρθρώσει οποιονδήποτε πολιτικό λόγο, που να ξεφεύγει από το συντηρητικό και κοινότοπο small-talk του κομμωτηρίου; Ευχαριστώ για τα καλά (τηλεοπτικά) σας λόγια... ;-)
Το θέμα είναι πως με τούτα και με τ' άλλα, κάθε σοβαρός πολίτης της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει τη στοιχειώδη οξυδέρκεια αντιλαμβάνεται πως αυτός ο ιός του "ελληνοχριστιανικού
" και λαϊκίστικου πολιτικού αυτισμού δεν έχει άμεση γιατρειά. Όσο μάλιστα η οικονομική ύφεση θα συνεχίζει να απλώνει τα νύχια της σαν γύπας σε όλες τις ντόπιες κοινωνικές ομάδες, ο κόσμος θα στρέφεται σε όλο και πιο επικίνδυνες συντηρητικές και εθνικιστικές πολιτικές.
ΕΛΕΝΑ
Χαίρομαι πολύ που οι προβλέψεις μου- για τουλάχιστον 23 σχόλια σε αυτή την ανάρτηση- επιβεβαιώθηκαν.
Ό,τι δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος το δαιμονοποιεί.
Ας είχαμε αρκετά πάρκα και χώρους άθλησης, έτσι οι νεότεροι θα ασχολιόντουσαν λιγότερο με το διαδίκτυο. Το οποίο είναι μέσο μόρφωσης μόνο εαν χρησιμοποιείται ως τέτοιο. Ο καθένας βέβαια δικαιούται να το χρησιμοποιεί όπως θέλει. Με τους υπολογιστές να είναι πλέον παντού, το διαδίκτυο δεν κινδυνεύει. ας λένε ό,τι θέλουν οι μελέτες.
Να προσθέσω πως καθώς έζησα και τις πασοκικές κυβερνήσεις, δεν θυμάμαι και αυτές να καιγόντουσαν για την μόρφωση. Άλλωστε τα σκυλάδικα επι ΠΑΣΟΚ είχαν χαρακτηριστεί "πολιτιστικά κέντρα".
Προκόπη και οι κουβέντες κομμωτηρίου καμιά φορά έχουν ενδιαφέρον-αλλά ο κόσμος που εκπροσωπεί η κ. Ράπτη δεν τα καταφέρνει ούτε σε αυτές.
Γεράσιμε και Προκόπη το tsaousa είναι ο δικός μου φερετζές (τώρα που το σκέφτομαι)προκειμένου να γράφω ό,τι θέλω-όπως θέλω (στο blog μου).
@Ελενα: Αφού βάλεις τη Ράπτη και την Καϊλή να αλληλοφαγωθούν, κατέβα κόντρα στον Ψωμιάδη.. Μπορείς! :-)
@Τσαλαπετεινός: Δεν μετράει η ποσότητα αγαπητή, αλλά η ποιότητα (λένε όσοι καταφεύγουν την ποιότητα από ανάγκη)... :-p
@spizaetos: Καλωσήρθατε! Η άθληση και το ιντερνετ είναι παράλληλες δρστηριότητες - μόνο η ένδεια (κυριολεκτική ή μεταφορική) των γονέων μπορεί να τα καταστήσει ανταγωνιστικά αδιέξοδα.
Επιτρέψτε μου (γιατί υποπτεύομαι οτι αυτή κουβέντα κλείνει σιγά-σιγά) να παραθέσω μια προσωπική θεώρηση: Όταν σπούδαζα ηλεκτρόλογος μηχανικός πριν από 25 χρόνια, το "όνειρο" ήταν το ISDN - Integrated Services Digital Network. Προέβλεπε τηλέφωνο, φαξ, video, data, τηλεόραση - όλα σε ένα δίκτυο. Τώρα έχει ήδη ξεπεραστεί...
Αυτό που θέω να πω είναι οτι το internet δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ηλεκτρονική παράλληλη διαχείριση της κοινωνικής μας ζωής. Ότι έχει αυτή έχει και το δίκτυο. Βεβαίως και θέλει νέες "ρυθμίσεις", αλλά κυρίως θέλει ανοιχτό πνεύμα στο 21ο αιώνα...
Υ.Γ. Υπήρξαν πλευρές και πλευρές του ΠΑΣΟΚ...
@tsaousa: Keep your φερετζέ on - και συνεχίστε να μας μιλάτε, γιατί αλλιώς θα ζητήσουμε να μας χορέψετε... :-p
Δεν αντέχω άλλη βλακεία... Ήμαρτον... Μάζεψα πολλή μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο...
Η ξανθιά βουλευτής προσπαθεί να περάσει ένα προφίλ "κοντά στον συνάνθρωπο και δη τον νέο". Μόνο που δε γίνεται δουλίτσα με το να συμμετέχει σε φιλανθρωπικά τέια μαζί με κυρίες κυρίων εφοπλιστών και να σφουγγίζουν τα (κροκοδείλια, όπως ισχυρίζονται οι κακοί άνθρωποι) δάκρυά τους στα Bulgari μαντίλια τους. Και σίγουρα, με λογύδρια αυτού του τύπου, δε βοηθά κανένα παιδί και κανένα νέο να προστατευθεί στον -αναμφισβήτητα- επικίνδυνο χώρο του ίντερνετ. Στην τελική, ΚΕΣ-ξεΚΕΣ, όλοι θα την επιδοκίμαζαν αν είχε κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη, ανέφερε τεκμηριωμένα γεγονότα και πρότεινε και λύσεις. Συγγνώμη κιόλας, αλλά γι'αυτό νομίζω ότι υπάρχουν οι πολιτικοί. Για να ακούνε τον πολίτη και να προσπαθούν να δίνουν λύσεις. Το μόνο που έκανε ήταν, με τον λόγο της περιβεβλημένο το κύρος της βουλευτού (χάλια η καθαρεύουσα), και με απλοϊκή, χωρίς επιχειρήματα "λογική", να σπείρει τον πανικό στους γονείς δημιουργώντας (και είμαι σίγουρη γι'αυτό) σκηνές απείρου κάλλους (πέταμα υπολογιστή από τον 4ο, διακοπή παροχής ίντερνετ κτλ).
Παιδιά, δεν ξέρω, εμένα όλο το σκηνικό μου θυμίζει κάτι αμερικάνικα σόου στα οποία δαιμονοποιούνται διάφορα (οι metal μπάντες, τα cd, δεν ξέρω τι άλλο). Πονάει χέρι, κόψει χέρι (από τον ώμο).Να συγκρατηθούμε και λίγο...
Πάντως η μεγάλη μπορώ να πω απογοήτευση όσον αφορά στο πολιτικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης (μια και είδα κάποια σχόλια προς τα εκεί) ήταν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Είχε τότε βάλει για δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, ένας άνθρωπος που μου φάνηκε ότι ξεχώριζε, με το δικό του όραμα και έξω από τα κομματικά παρτέρια... αλλά για μια ακόμη φορά επικράτησε ο ατσαλάκωτος ('χαϊδευτικό' του νυν δημάρχου).
@Γεράσιμος: Σωστό παράδειγμα... Κι εγώ το σκεφτόμουν από τότε αυτό - χωρίς να ξέρω τον άνθρωπο. Αλλά μου έλεγε κάτι - και σίγουρα πολύ περισσότερη "φινέτσα" και ουσία από τους αντιπάλους...
@Freedom: Γρήγορα, μια αισθητική ανάσα, με καλή μουσική... :-)
Όντως ανάσα...ευχαριστώ (για την ευγένεια, πάνω απ'όλα...)
Καλημέρα,
Πλάκα έχει η έρευνα… Εγώ θα έλεγα σε αυτούς που την έκαναν, να κάνουν και άλλη έρευνα για να δουν τα ουσιαστικά προβλήματα των νέων και ίσως δουν ότι οι νέοι σήμερα δεν «πάσχουν» τόσο από το ιντερνέτ αλλά από ανεργία, από ελπίδα (όταν βλέπουν τα μαύρα χάλια) και σε λίγο, αν η κατάσταση δεν αλλάξει, θα πάσχουν και από κατάθλιψη…
Δημοσίευση σχολίου